Funcţionalitate

Designul unic al portierelor face din Ford B-MAX cea mai ingenioasă maşină din clasa sa; B-MAX oferă, însă, şi numeroase alte caracteristici menite să îţi facă viaţa mai uşoară.Acces fără precedent
Sistemul de acces facil al noului Ford B-MAX uşurează foarte mult parcarea în spaţii înguste. Cele două portiere spate glisante, împreună cu portierele faţă clasice, oferă împreună o deschidere amplă, de un metru şi jumătate. Lucrul cel mai important – această deschidere este neîntreruptă de montanţii centrali, aceştia fiind incluşi chiar in portiere .
 


 
Noul Ford SYNC. Tehnologie hands-free avansată
Cu Ford SYNC poţi cotrola sistemul de sunet şi poţi iniţia sau primi apeluri pe telefonul mobil, fără a îţi folosi altceva decât vocea. Ford SYNC poate, chiar, să îţi citească mesajele text, pentru ca tu să îţi poţi păstra atenţia asupra drumului şi mâinile pe volan.
 
 

 
Ford SYNC poate rula muzică de pe dispositive externe, poate recunoaşte melodiile şi poate accesa toate listele tale predefinite
Pe lângă faptul că poate rula melodii de pe dispozitivul tău USB sau MP3, sau chiar de pe telefonul mobil (dacă acesta are conectivitate Bluetooth), sistemul Ford SYNC poate recunoaşte şi autorul şi numele melodiei care rulează.
 


 
Mai multe funcţii, mai multă siguranţă
Sistemul Ford SYNC include, acum şi Sistemul de Asistenţă în situaţii de Urgenţă, o funcţie care permite sistemului să apeleze automat serviciile de urgenţă de pe telefonul tău, în cazul în care ai un accident. Sistemul de Asistenţă pentru situaţii de Urgenţă a câştigat premiul ‘Best Mobile Innovation for Automotive Transport or Utilities’ (Cea mai bună inovaţie pentru mobil în domeniul auto) la gala 2012 Global Mobile Awards, precum şi premiul Euro NCAp Advanced, pentru inovaţii în domeniul siguranţei. 
 
De asemenea, poţi descărca toate actualizările programului Ford SYNC, pe măsură ce acestea sunt publicate. Spre exemplu, în curând va deveni disponibilă funcţia AppLink, adică posibilitatea de a accesa şi controla aplicaţii de Android, Blackberry şi iPhone prin comandă vocală.
 
 

 
Un sistem de scaune pe care il poţi configura cum doreşti
Poţi avea la dispoziţie un spaţiu amplu de încărcare, prin rabatarea scaunelor din spate – lucru pe care îl poţi face cu o singură mână. E suficient să apeşi mânerul de pe spătar şi să cobori, independent, cele două secţiuni ale spătarului (într-o proporţie 60/40). Poţi, de asemenea, să rabatezi şi scaunul pasagerului din faţă, o caracteristică unică la B-MAX. astfel, ai la dispoziţie un spaţiu cuprinzător, pentru încărcături de până la 2,35 metri lungime.
 

Adaptează podeaua portbagajului în funcţie de încărcătură
Ford B-MAX este echipat cu o Podea Ajustabilă a Portbagajului, care poate fi fixată în două poziţii: poţi fie să o cobori, obţinând un portbagaj mai adânc, pentru încărcături mai înalte, fie să o fixezi la acelaşi nivel cu podeaua cabinei (cu 122 mm mai sus faţă de prima poziţie) 
 
Această a doua poziţie îţi permite şi să foloseşti spaţiul de sub podea, de exmplu amplasând acolo obiecte delicate ori de valoare.chiar şi reglată în poziţia superioară, podeaua poate suporta încărcături de până la 300 kg.
 
 

 
Fără chei înseamnă fără griji
Sistemul Ford KeyFree înseamnă că poţi încuia şi descuia maşina fără a mai căuta după chei în buzunar sau în poşetă. Adică exact ce îţi trebuie atunci când ai mâinile ocupate.
 

Faruri care se aprind automat, atunci când e nevoie
Uneori se întâmplă să nu îţi dai seama că se înserează. B-MAX are senzori care detectează scădere în intensitate a luminii şi, atunci când e nevoie, aprind automat farurile. Astfel, condusul este mai simplu şi mai sigur. Farurile se aprind automat şi atunci când intri într-un tunel. Această dotare este disponibilă într-un pachet opţional care include şi ştergătoarele cu sensor de ploaie.
 

Porneşte maşina prin simpla apăsare a unui buton
Nu mai ai nevoie de cheie. E suficient să apeşi butonul Ford Power, ţinând ambreiajul apăsat (sau, pe transmisiile automate, pedala de frână), iar motorul se va trezi imediat la viaţă.
 

Consola central cu design innovator îţi lasă un control deplin
Consola central avansată, multi funcţională cu care este echipat B-MAX îţi permite să controlezi numeroase dintre sistemele maşinii printr-o singură interfaţă. Toate funcţiile sunt afişate, cu claritate şi explicit, pe ecran; multe dintre ele pot fi controlate şi prin intermediul comenzilor de pe volan.
 

Ştergătoare care detectează automat stropii de ploaie
Ştergătoarele cu sensor de ploaie se activează instantaneu în momentul în care detectează umezeală pe parbriz. Intermitenţa este ajustată, şi ea, automat, pentru a fi adecvată vremii de afară. Ai şi posibilitatea de a alege unul dintre cele şase niveluri de umezeală, în funcţie de care ştergătoarele se declanşează. Ştergătoarele cu sensor de ploaie sunt disponibile opţional, împreună cu farurile cu aprindere automată (vezi mai sus).
 

Parbriz încălzit Quickclear - gheaţa nu mai e o problemă
La simpla apăsare a unui buton, elementele invizibile din parbriz se încălzesc şi topesc rapid şi efficient gheaţa – iar asta înseamnă o grijă mai puţin pentru tine.
 

Oglinzi laterale care se protejează singure
Pentru a preveni deteriorarea, oglinzile laterale pliabile şi acţionate electric (dotare opţională) se pliază automat spre interior în momentul în care maşina este încuiată. În această poziţie protejează, de asemenea, semnalizatoarele integrate.
 

B-MAX îţi luminează drumul până la intrare
Când ajungi acasă după lăsarea serii, e suficient să acţionezi o comandă, iar farurile “”Home Safe” rămân aprinse o vreme, luminându-ţi drumul până la intrare. Nu te vei mai impiedica, pe întuneric, până ajungi la intrare. Această funcţionalitate reprezintă o dotare standard pe toată gama B-MAX