Design interior

În interiorul C-MAX, acelaşi limbaj tipic designului kinetic Ford dă formă caracteristicilor şi suprafeţelor distincte, reflectând caracterul dinamic şi modern al exteriorului. Panoul de bord superior în formă de aripă se integrează perfect cu celelalte elemente. Schemele de culori subtile şi contrastante sporesc senzaţia premium, de înaltă calitate, a materialelor plăcute la atingere, nivelul finisajelor fiind cel rezervat de obicei autovehiculelor mai mari, de lux.

Flexibilitatea scaunelor

 

Grand C-MAX cu 7 locuri
Întreaga familie poate aprecia caracteristici precum zonele de depozitare proiectate cu grijă şi plafonul panoramic, plus uşile glisante şi spaţiul de trecere din Grand C-MAX. Interiorul este proiectat pentru a întruni cerinţele familiei tale în creştere şi poate fi reconfigurat cu uşurinţă atunci când trebuie să transporţi 7 persoane. Uşile glisante cu acces facilitat completează spaţiul de trecere prevăzut cu dispunere 2+2+2 care este extrem de util atunci când pe cel de-al doilea rând se află copii.
 

C-MAX cu 5 locuri
Designul C-MAX poate fi personalizat pentru a întruni cerinţele familiei tale, cu spaţiu din belşug pentru până la 5 persoane. Habitaclul stilat, sportiv şi rafinat beneficiază de senzaţia de spaţiu şi luminozitate asigurată de plafonul panoramic. În plus, trei scaune pliabile individual 40/20/40 pot fi reconfigurate uşor pentru un aspect mai elegant 2+2 cu sistemul glisant pe diagonală pentru un plus de spaţiu pentru picioare.
 

Sistemul Ford de Rabatare Completă (FFS)
Din când în când, cu toţii trebuie să transportăm ceva voluminos – bicicletele copiilor, bagajele familiei sau să facem un drum până la magazinul suedez de mobilă. Indiferent ce transporţi, C-MAX dispune de flexibilitatea necesară pentru a face faţă acestor cerinţe. FFS asigură faptul că fiecare scaun din spate se pliază rapid la acelaşi nivel cu podeaua, punându-ţi la dispoziţie un spaţiu de încărcare complet plat. Pentru varianta cu 2 scaune, aceasta înseamnă o capacitate de încărcare de până la 1.723 litri în C-MAX şi de până la 1.742 litri în Grand C-MAX. Lungimea maximă de depozitare cu toate scaunele pliate complet este de 1.706 mm pentru Ford C-MAX şi de 1.771 mm în cazul Grand C-MAX.
 

Design interior


Interioarele modelelor C-MAX şi Grand C-MAX au acelaşi design în zona destinată şoferului şi pasagerului din faţă. Diferenţele apar în zona scaunelor din spate, între versiunile cu 5 şi 7 scaune. Liniile curbate graţioase ale consolei centrale şi materialele de înaltă calitate sunt completate de accentele cu capitonaj din pluş prezente în întreaga gamă pentru a conferi o senzaţie mai elegantă. Noul iluminat cu leduri al habitaclului asigură o ambianţă mai modernă şi creează o senzaţie de înaltă calitate. Eleganţa discretă generală completează perfect tehnologia de ultimă generaţie din interiorul autovehiculului, incluzând sistemele audio şi de navigaţie.

Instrumente şi comenziInterfața om-maşină (HMI)
Această consolă de comandă digitală actualizată este disponibilă în cadrul întregii serii şi îţi permite să accesezi comenzile esenţiale din autovehicul cu ajutorul degetelor, acţionând comutatoarele de pe volan. Aceasta înseamnă că te poţi bucura de călătorii mai relaxante, putând să controlezi multe dintre sistemele autovehiculului fără a mai fi nevoit să îţi iei mâinile de pe volan. Există, de asemenea, o funcţie de conectivitate disponibilă pentru iPod®, player MP3 şi stick USB pentru a-ţi putea controla playerul audio prin intermediul sistemului audio Sony. (Sistemul Sony nu este disponibil pentru toate modelele)
 

Bluetooth®* cu comandă vocală
Acum poţi alege să efectuezi şi să primeşti apeluri de pe telefonul mobil, în modul hands-free, în timp ce te deplasezi cu autovehiculul, utilizând tehnologia de comandă vocală. Acest sistem îţi permite să controlezi un telefon mobil compatibil cu tehnologia Bluetooth®*, precum şi sistemele audio, de navigaţie şi de climatizare ale maşinii.
 

Dispozitiv ajustabil de limitare a vitezei
Acest nou sistem este integrat în tempomat, pentru a menţine viteza vehiculului tău între valorile limită. Un comutator amplasat ergonomic pe volan îţi permite să ajustezi limita de viteză superioară. Dacă viteza deviază de la aceste valori, sistemul de management al motorului intervine pentru a readuce viteza la valoarea limită setată.
 

Sistem de navigaţie de pe mobil
Transformă-ţi smartphone-ul (nu este inclus) compatibil cu tehnologia Bluetooth®* într-o unitate de navigaţie prin satelit. După ce telefonul mobil este conectat, poţi introduce pur şi simplu datele călătoriei, iar telefonul va transmite datele despre rută către sistemul audio al autovehiculului şi panoul de bord.
(Disponibil cu sistemele audio Sony)
 

Conector MP3 şi USB
Mufa AUX este disponibilă ca dotare standard; astfel, vei putea să îţi conectezi playerul MP3 şi îl vei putea utiliza singur. Poţi utiliza, de asemenea, conexiunea USB pentru a-ţi conecta playerul MP3. Pentru controlul sistemului audio, utilizează pur şi simplu butoanele de comandă la distanţă sau foloseşte comenzi vocale cu ajutorul tehnologiei Bluetooth® cu comandă vocală.
 
*Marca şi siglele Bluetooth® sunt oferite şi deţinute de Bluetooth SIG Inc şi orice utilizare a acestor mărci de către Ford Motor Company Limited şi de către companiile sale partenere se face în baza unei licenţe. Alte mărci înregistrate şi denumiri comerciale aparţin deţinătorilor lor respectivi.

Spaţii de depozitareSpaţii de depozitare
Zonele de depozitare atent proiectate sunt amplasate pretutindeni în habitaclu, incluzând buzunare generoase în uşi, un torpedo mare şi compartimente suplimentare precum şi suporturi pentru pahare pe consola centrală. În plus, toate scaunele fiind pliate complet, există o lungime generoasă a spaţiului de depozitare de 1.771 mm în Grand C-MAX şi de 1.706 mm în C-MAX – spaţiu suficient pentru o bicicletă, o canapea cu 2 locuri sau o saltea. Chiar şi numai cu cel de-al treilea rând de scaune pliate, Grand C-MAX dispune de o lungime a spaţiului de depozitare de 1.077 mm.
 

Capacitate şi flexibilitate
Interiorul ingenios cu 7 locuri face din Grand C-MAX un vehicul multi-activitate ultraflexibil. Şi aceasta pentru că poţi accesa cel de-al treilea rând de scaune prin intermediul spaţiului de trecere. Interiorul poate fi configurat rapid şi uşor într-o dispunere 2+2+2. Cu o singură mână poţi plia pur şi simplu scaunul din mijloc din cel de-al doilea rând sub unul dintre scaunele laterale. 
 
C-MAX poate transporta, de asemenea, o familie de cinci persoane în condiţii de confort rafinat. Acesta menţine designul popular cu trei scaune spate pliabile individual 40/20/40, cu opţiunea de a crea o configurație luxoasă 2+2 pentru mai mult spaţiu pentru picioare sau le poţi plia pe toate complet pentru maximizarea spaţiului de încărcare.
 

Consolă superioară de mici dimensiuni
În spatele oglinzii retrovizoare sunt amplasate perfect şi la îndemână un spaţiu de depozitare de dimensiuni A5, un suport pentru ochelari şi o oglindă pliabilă pentru supravegherea copiilor.
 

Sistem de protecţie a câinilor
Sistemul robust de protecţie a câinilor, cu înălţime completă, menţine în siguranţă câinii sau bagajele în compartimentul aferent sau în vehicul. Sistemul de protecţie poate fi fixat fie în spatele celui de-al doilea rând de scaune, fie în spatele scaunelor din faţă atunci când cel de-al doilea rând de scaune a fost pliat. După cum te poţi aştepta, sistemul întruneşte standardele europene de siguranţă.
(Disponibil ca dotare opţională şi accesoriu)
 
Plasă pentru protecţia încărcăturii
Această plasă durabilă de retenţie păstrează obiectele tale în siguranţă în compartimentul de bagaje pe timpul călătoriei. Este conformă cu standardele de siguranţă stricte ale Comisiei Economice a Europei (ECE-17 07/DIN 75410-2).
(Disponibil ca dotare opţională şi accesoriu)

ConfortParbriz rezistent la infraroşii
Proiectat pentru a bloca mai mult din căldura degajată de razele solare decât sticla standard. Acest lucru înseamnă că interiorul se încălzeşte mai puţin în zilele calde, ceea ce asigură un mediu mai confortabil pentru tine şi familia ta.
 

Oglindă retrovizoare heliomată automată
Aceasta detectează automat razele farurilor maşinilor din spate şi reduce luminozitatea. Le împiedică să îţi distragă atenţia sau să te ameţească, făcând condusul pe timp de noapte mai uşor şi mai sigur.
 

Sistem de climatizare automată cu zonă dublă de control (DEATC)
Ce faci atunci când tu simţi aerul răcoros, însă nu şi pasagerul din dreapta? Poţi seta temperatura separat pentru tine şi pentru pasagerul din față, cu o diferenţă de până la 4°C între locuri.
 

Parbriz încălzit Quickclear
Pornirile în dimineţile reci, cu îngheţ, sunt mai uşoare – chiar şi atunci când parbrizul este acoperit de gheaţă. Mulţumită tehnologiei Quickclear, nu trebuie să mai suporţi frigul anotimpului rece în timp ce cureţi gheaţa de pe parbriz. În schimb, apasă pur şi simplu pe un buton pentru a activa elementele invizibile de încălzire a parbrizului şi gheaţa se va topi. Quickclear este de ajutor şi atunci când parbrizul se abureşte în timpul deplasărilor.
 

Oglinzi laterale încălzite
Oglinzile laterale încălzite şi acţionate electric sunt curăţate rapid de gheaţă, zăpadă şi condens, îmbunătăţindu-ţi vizibilitatea panoramică. Disponibile împreună cu funcţia de memorie şi/sau rabatare.
 

Buton de pornire Ford Power
Senzorii criptaţi de securitate pregătesc automat motorul în momentul în care detectează codul unic al cheii. Pentru a porni maşina, nu trebuie decât să apeşi ambreiajul, în cazul variantei cu transmisie manuală, sau frâna, în cazul variantei cu transmisie automată, şi să apeşi Butonul de pornire FordPower.
 
Sistem FordKeyFree
Acest dispozitiv convenabil îţi permite să nu mai fii nevoit să cauţi cheile. Nu trebuie decât să te apropii de uşă sau de portbagaj şi să tragi de mâner. Chiar dacă ai cheia în buzunar sau în geantă, sistemul va detecta codul unic de siguranţă al acesteia, deblocând vehiculul şi dezactivând sistemul de alarmă.