Tehnologii

Tehnologie actualizată


În interiorul modelelor Ford C-MAX şi Grand C-MAX eşti înconjurat de tehnologie inteligentă – o gamă impresionantă pe care o poţi găsi de obicei în clasa autovehiculelor de lux. Aceste tehnologii te pot ajuta să fii mai în siguranţă şi contribuie la o mai mare eficienţă a manevrelor sau transformă experienţa la volanul acestui vehicul ultra-avansat în una foarte plăcută. Chiar vorbim despre un autovehicul inteligent.

ExteriorFază lungă automată şi ştergătoare de parbriz cu senzor de ploaie
Sistemul comută automat farurile de la faza lungă la faza scurtă de îndată ce sistemul detectează trafic din sens opus sau un nivel de iluminare predefinit. De asemenea, acest sistem detectează faptul că drumul este liber şi activează din nou faza lungă. 
 
Cu şase niveluri de sensibilitate, ştergătoarele automate de parbriz de pe C-MAX intră în acţiune de la prima picătură de ploaie, mărindu-şi viteza pentru a se adapta oricăror condiţii meteo. Acestea sunt mai comode şi pot contribui la sporirea gradului tău de concentrare în condiţii solicitante de drum.

Interior


Sistem audio şi panou de bord
Două sisteme complet integrate de navigaţie prin satelit sunt disponibile pentru C-MAX şi Grand C-MAX. Fiind sisteme integrate, acestea răspund la viteza reală de pe şosea şi condiţiile de trafic cele mai recente pentru a oferi date mai precise despre orele de sosire şi informaţii despre călătorie. 
 
Sistemul de navigaţie Ford include următoarele:
Afişaj multifuncţional color, de înaltă rezoluţie, de 5” 
Panou de comandă tip tastatură
Şase difuzoare audio
DAB disponibil
 
Sistemul premium Sony include următoarele:
Afişaj multifuncţional color, de înaltă rezoluţie, de 5”, cu 
Sony ICP cu finisaj piano black, prevăzut cu butoane de mari dimensiuni şi comutator rotativ
Butoanele de comandă se aprind în culoarea alb atunci când farurile autovehiculului sunt aprinse
Nouă difuzoare audio
DAB disponibil
 

Bluetooth® cu comandă vocală
Funcţia Bluetooth®* cu comandă vocală, hands-free şi fără fire, a fost actualizată pentru a îmbunătăţi conexiunea dintre un telefon mobil şi autovehicul. Sistemul de comandă vocală permite şoferilor să acceseze principalele funcţii ale maşinii prin intermediul comenzilor vocale în timpul condusului – de exemplu, schimbarea posturilor radio sau a melodiilor de pe un CD. Sistemul îţi permite, de asemenea, să efectuezi şi să primeşti apeluri prin intermediul unui telefon mobil compatibil Bluetooth® şi chiar să accesezi direct agenda telefonică. 
 
Funcţia de transmisie audio Bluetooth® duce conectivitatea la un nou nivel, asigurându-ţi acces la muzică pe telefon, care poate fi redată fără fir prin intermediul sistemului audio din cadrul autovehiculului.
 

Conector MP3 şi USB
Sistemul Bluetooth® cu comandă vocală include, de asemenea, un port USB care permite dispozitivelor fără funcţia Bluetooth® să fie conectate la autovehicul. Aceasta înseamnă că fişierele audio MP3 pot fi redate şi controlate prin intermediul sistemului audio de pe un stick de memorie sau un player MP3, precum un iPod®.
 

Sistem de navigaţie de pe mobil
Sistemul mobil de navigaţie Ford permite şoferilor să îşi transforme smartphone-ul compatibil Bluetooth® într-un sistem de navigaţie. Sistemul mobil de navigaţie Ford este primul sistem mobil de navigaţie complet integrat montat din fabrică. La comandarea sistemului, ţi se va furniza un card SD care include software-ul sistemului de navigaţie şi datele hărţilor europene, un set de instrucţiuni de utilizare, iar autovehiculul tău este dotat cu o antenă GPS în partea superioară a parbrizului. Apoi, introduci cardul SD al sistemului de navigaţie primit în telefonul compatibil şi urmezi instrucţiunile pentru a activa programul. Acest lucru îţi va permite să programezi o rută, iar aceasta va fi transmisă către autovehicul prin intermediul sistemului Bluetooth®.
 
*Marca şi siglele Bluetooth® sunt oferite şi deţinute de Bluetooth SIG Inc şi orice utilizare a acestor mărci de către Ford Motor Company Limited şi de către companiile sale partenere se face în baza unei licenţe. Alte mărci înregistrate şi denumiri comerciale aparţin deţinătorilor lor respectivi.

Tehnologii autoSistem de asistenţă activă la parcare*
Te ajută să parchezi în spaţii care sunt doar de 1,2 ori mai mari decât lungimea vehiculului tău. După confirmarea faptului că spaţiul este suficient de mare, sistemul ghidează volanul în timp ce ţie nu îţi mai rămâne decât să controlezi pedalele. Indicatoarele audio şi video te ajută să efectuezi manevrele necesare. 
*Dotare opţională.
 

Sistem de asistenţă pentru unghiul mort*
Acest asistent vizual de înaltă tehnologie este oferit pentru a transforma călătoriile în experienţe mai relaxante, în special, pe autostradă. Atunci când un alt autovehicul pătrunde în zona de unghi mort, sistemul te alertează prin intermediul lămpilor de avertizare montate în oglinzile laterale.
*Dotare opţională.
 

Dispozitiv ajustabil de limitare a vitezei
Făcând parte din tempomat, acest sistem îţi permite să setezi viteza maximă proprie. Sistemul de management al motorului se asigură că viteza autovehiculului se menţine între limitele setate, ajutându-te să te concentrezi asupra drumului din faţă şi nu asupra vitezometrului. (Dotare opţională pentru Trend şi Titanium)
 

Asistenţă la pornirea în rampă
Acest sistem inovator previne alunecarea în spate atunci când porneşti din rampă. După ce eliberezi pedala de frână în poziţia de staţionare, tehnologia menţine roţile frânate, permiţând şoferului să se mişte în siguranţă.
 

Program electronic de stabilitate (ESP)
Programul electronic de stabilitate de ultimă generaţie este elementul central al numeroaselor dotări de siguranţă activă. Acesta monitorizează deplasarea autovehiculului şi este întotdeauna gata să intervină în mod efectiv – şi adesea imperceptibil – atunci când este necesar. Deoarece sistemul nu poate fi dezactivat, un nou mod de asistenţă redusă ajută autovehiculul în condiţii de tracţiune pe carosabil alunecos, cum ar fi scoaterea autovehiculului dintr-un strat adânc de zăpadă. ESP include multe dintre următoarele dotări de siguranţă activă:
 

Avertizare la frânarea de urgenţă
Această funcţie activează automat luminile de avarie în timpul unei frânări de urgenţă pentru a avertiza autovehiculele din spate.

Încărcarea prealabilă a sistemului electronic de frânare
Atunci când autovehiculul recunoaşte o potenţială situaţie de oprire de urgenţă, sistemul de control electronic al stabilităţii pre-încarcă sistemul de frânare, reducând spaţiul dintre plăcuţele de frână şi discuri pentru a contribui la reducerea distanţei de oprire.
 
Sistemul de asistenţă la frânarea de urgenţă
Contribuie la realizarea celei mai bune frânări în timpul unei situaţii de urgenţă prin creşterea presiunii asupra frânelor în cazul în care sistemul detectează faptul că şoferul nu a aplicat destulă presiune.

Sistemul de control al tracţiunii motorului
Acesta elimină rotirea excesivă în gol a roţilor pentru a garanta tracţiune, performanţe şi stabilitate optime. Prin reducerea cuplului motorului, poţi accelera şi porni de pe loc cu cea mai mare eficienţă.
 

Controlul vectorului de cuplu de torsiune
Îmbunătăţeşte stabilitatea în virajele strânse prin aplicarea forţei de frânare în partea interioară a roţii şi transferarea puterii către partea exterioară a roţii. Parcurgerea virajelor se face într-un mod sigur mulţumită tracţiunii sporite şi subvirării reduse.

Siguranţă şi protecţie


Sistem Inteligent de Protecţie (IPS)
Modelele Ford C-MAX şi Grand C-MAX sunt prevăzute cu Sistemul Inteligent de Protecţie (IPS) de la Ford – cheia către performanţele de siguranţă de top. Te vei simţi mai în siguranţă ştiind că eşti protejat de o structură optimizată şi ultra-rezistentă a caroseriei care este rigidă, robustă şi uşoară. În plus, ambele modele sunt destinate absorbirii energiei într-o manieră mai eficientă în cazul unei coliziuni, colaborând în acelaşi timp cu toate tehnologiile de reţinere ale autovehiculului.
 

Sistem de reamintire pentru fixarea centurii de siguranţă
Grand C-MAX este prevăzut cu un nou sistem special de reamintire pentru fixarea centurii de siguranţă, care alertează şoferul în cazul în care oricare dintre pasagerii din cel de-al doilea sau al treilea rând nu şi-au fixat corect centurile de siguranţă. Această dotare utilă în mod special în cazul în care în autovehicul se află copii de vârste mici. Şoferului îi este transmis un avertisment vizual pe afişajul panoului de bord alături de un semnal sonor în cazul în care este desprinsă o centură de siguranţă în timpul deplasărilor. 
 
Pentru a asigura liniştea şoferului, alertele vizuale şi sonore indică momentul când sunt fixate sau nefixate centurile de siguranţă. Această dotare este utilă în mod special în cazul în care în autovehicul se află copii de vârste mici. (numai pentru Grand C-MAX)
 

Încuietori electrice pentru protecţia copiilor
Un simplu comutator de comandă îţi permite să-ţi menţii în siguranţă pasagerii importanţi de pe locurile din spate. Poţi activa sau dezactiva electronic încuietorile pentru protecţia copiilor de pe uşile din spate, mult mai confortabil decât în cazul încuietorilor mecanice convenţionale pentru protecţia copiilor. Comutatorul de pe panoul portierei şoferului controlează, de asemenea, funcţia de dezactivare a geamurilor electrice spate. Un aspect important este acela că încuietorile sunt dezactivate în mod automat în cazul unei coliziuni.
 

Program de control electronic al stabilităţii (ESP) cu Controlul Tracţiunii (TA)
Programul electronic de stabilitate de ultimă generaţie este elementul central al numeroase dotări de siguranţă activă. Acesta monitorizează deplasarea autovehiculului şi este întotdeauna gata să intervină în mod efectiv – şi adesea imperceptibil – atunci când este necesar. Deoarece sistemul nu poate fi dezactivat, un nou mod de asistenţă redusă ajută autovehiculul în condiţii de tracţiune pe carosabil alunecos, cum ar fi scoaterea autovehiculului dintr-un strat adânc de zăpadă. ESP include, de asemenea, Controlul tracţiunii pentru a elimina rotirea excesivă în gol a roţilor şi pentru a garanta tracţiune, performanţe şi stabilitate optime.

Sistem pasiv anti-furt (PATS)
Atunci când trebuie să-ţi laşi undeva autovehiculul C-MAX, vrei să ştii că se poate apăra singur. Tocmai de aceea am încorporat atât de multe dotări de siguranţă:
  • Toate încuietorile sunt de înaltă securitate, au sistem anti-şoc şi sunt protejate cu armături ranforsate
  • Imobilizatorul avansat PATS de la Ford menţine motorul dezactivat până la introducerea în contact a cheii tale cu cod unic
  • Alarmă de perimetru cu senzori interiori de monitorizare acustică (dotare opţională)
  • Cheie şi închidere centralizată acţionată cu cheia manuală (Sistemul FordKeyFree este disponibil ca dotare opţională)
  • Funcţie de închidere generală a geamurilor electrice

Scaune ISOFIX
Toate locurile din spate din interiorul C-MAX şi Grand C-MAX sunt prevăzute cu centuri de siguranţă cu prindere în trei puncte, în timp ce perechea de scaune din lateral de pe cel de-al doilea rând este prevăzută cu elemente de prindere pentru scaunele de copii ISOFIX în cazul ambelor modele.

Emisii şi consumEmisii de CO2 impresionant de mici
Gama C-MAX este dotată cu cele mai recente tehnologii pentru motor în scopul asigurării unei îmbinări uimitoare între performanţele agile, consumul de combustibil şi emisiile de CO2 reduse. Profită de economia impresionantă de combustibil fără a face compromisuri în ceea ce priveşte performanţa sau plăcerea condusului:
  • C-MAX cu motorul pe benzină EcoBoost de 1,6 litri, cu 180 CP are un nivel al emisiilor de CO2 de doar 154 g/km şi o accelerare impresionantă de la 0 la 100 km/h în 8,5 secunde
  • C-MAX cu motor diesel TDCi de 1,6 litri, cu emisii de CO2 de doar 119 g/km
  • Grand C-MAX cu motor diesel TDCi de 1,6 litri, cu emisii de CO2 de doar 129 g/km