Experiența la volan

O maşină în care detii controlul

 
Noul Ranger dispune de tehnologia necesară pentru a vă ajuta să faceţi faţă atât condiţiilor ostile ale terenurilor accidentate, cât şi traficului urban aglomerat. Din nou, acesta are caracteristici proiectate exclusiv pentru a vă face experienţa la volan mai confortabilă şi mai relaxantă.
Noul Ranger dispune de tehnologia necesară pentru a vă ajuta să faceţi faţă atât condiţiilor ostile ale terenurilor accidentate, cât şi traficului urban aglomerat. Din nou, acesta are caracteristici proiectate exclusiv pentru a vă face experienţa la volan mai confortabilă şi mai relaxantă.
Mulţumită designului şi tehnologiei inteligente, noul Focus face ca fiecare minut petrecut în maşină să fie cât mai confortabil, sigur şi plăcut cu putință. 
 
Tehnologiile inovatoare te asigură, de asemenea, că eşti permanent conectat la drum, dar şi la muzică, mesaje şi apeluri telefonice, chiar şi în mişcare.

Tehnologia condusului 
Cea mai recentă tehnologie hands-free
Ford SYNC 2 cu comandă vocală şi ecran tactil duce sistemul de informaţii şi divertisment la un nivel superior, prin adăugarea unui ecran tactil color de 8”, opţional. Acest afişaj de înaltă rezoluţie îţi oferă controlul intuitiv asupra mai multor funcţii cheie, inclusiv telefon, sistem audio, climatizare şi, opţional, navigaţie, prin intermediul vocii sau al atingerii.
 

 
Parcare şi mai uşoară
Tehnologia îmbunătăţită de asistenţă activă la parcare te poate ajuta să parchezi fără ajutorul mâinilor în locuri de parcare dispuse paralel, uşurându-ţi, de asemenea, parcarea în spaţii dispuse perpendicular (precum parcările cu mai multe etaje). Tehnologia poate detecta un spaţiu, controlând apoi direcţia în timp ce tu rulezi cu spatele pentru a ocupa locul. În plus, sistemul de asistenţă la ieşirea din parcare este proiectat pentru a te ajuta să ieşi din cele mai strâmte spaţii.
 

 
Schimbă treptele de viteză rapid, cu vârfurile degetelor
Alege o transmisie automată şi vei beneficia de opţiunea Comenzi de schimbare automată, cu padele, în stilul maşinilor de mare performanţă. Padelele sunt fixate pe ambele părţi ale volanului şi, cu ajutorul comenzilor din dreapta pentru trecerea în treapta superioară şi stânga pentru treapta inferioară, poţi schimba rapid treptele de viteză cu vârfurile degetelor, chiar şi în viraje.
 

 
Ford PowerShift. Rapid şi cu economie de combustibil
Îmbinând confortul asigurat de transmisia automată cu controlul asociat unei cutii de viteze manuale, această cutie de viteze avansată, cu şase trepte de viteză, preselectează următoarea treaptă pentru tine, pentru a nu pierde din putere atunci când treci de la o treaptă de viteză la alta. Schimbările de trepte uluitor de rapide şi uniforme ale PowerShift fac din condus o experienţă mai plăcută, economisind în acelaşi timp combustibil şi reducând emisiile de CO2 în comparaţie cu o transmisie automată obişnuită.
 

 
Ajutor atunci când frânezi la viteze mai mari
Sistemul de frânare activă reprezintă o dotare de siguranţă nouă şi inovatoare, care funcţionează atunci când te deplasezi cu viteze de peste 50 km/h (pe autostradă, de exemplu). Tehnologia utilizează un RADAR pentru a scana drumul din faţă şi, dacă stabileşte că este posibilă o coliziune, te va avertiza. Dacă nu reacţionezi, sistemul încarcă frâna şi începe să frâneze pentru a te ajuta să încetineşti. La viteze mai mici de 50 km/h, o altă tehnologie vă stă la dispoziţie pentru a te ajuta: Active City Stop. Combinate, aceste două tehnologii îţi oferă siguranţa asistenţei la frânare la toate vitezele.
 

 
Ajută la un condus mai sigur în oraş
Accidentele în trafic la viteză mică, cu opriri şi porniri frecvente, au loc mult prea des (mai ales pe străzile aglomerate din oraşe). Sistemul Active City Stop este conceput pentru a te ajuta să le eviţi sau să reduci impactul acestora. Dacă sistemul detectează că maşina din faţă s-a oprit brusc, iar tu te deplasezi cu mai puţin de 50 km/h, va acţiona automat frânele. Ca dovadă a caracterului său inovator, tehnologia Active City Stop a primit premiul Advanced oferit de Euro NCAP pentru siguranţă.* 
*Acordat pentru Ford Focus 2013.
 
Atenţionare în caz de pericole
În timp ce parchezi, senzorii de pe aripile din spate pot detecta pericolele de pe fiecare parte a maşinii şi te pot atenţiona, ajutându-te să le eviţi.
 

 
Sesizează vehiculele pe care tu le-ai putea rata
Alerta la intersectarea cu traficul este o tehnologie în întregime nouă, care face acum parte din Sistemul de asistenţă pentru unghiul mort (BLIS). Atunci când ieși cu spatele dintr-un loc de parcare şi ai vizibilitate redusă asupra situaţiei traficului, Alerta la intersectarea cu traficul detectează vehiculele care se apropie și emite un sunet de avertizare. Această tehnologie declanșează o lumină pe oglinda retrovizoare exterioară (stânga sau dreapta, în funcție de direcția din care se apropie vehiculele).
 

 
Oglinzi care văd ce tu nu poţi vedea
Un Sistem de asistenţă pentru unghiul mort (BLIS) te poate ajuta să schimbi benzile mai în siguranţă. Aceasta deoarece senzorii RADAR pot scana unghiurile moarte de pe ambele părţi ale vehiculului. Şi dacă detectează un vehicul pe care tu nu îl poţi vedea, o lumină portocalie afişată în mod vizibil în oglinda laterală de pe partea corespunzătoare se va aprinde pentru a te avertiza. BLIS este prevăzut, de asemenea, cu o tehnologie complet nouă, Alerta la intersectarea cu traficul.

 
Te ajută să vezi, fără a-i orbi pe ceilalţi șoferi
O funcţie utilă pentru deplasările pe timp de noapte, faza lungă automată comută temporar la fază scurtă atunci când detectează trafic din sens opus sau un alt autovehicul în faţă, pentru a nu-i orbi pe ceilalţi şoferi. Aceasta revine apoi automat la faza lungă, oferindu-ţi vizibilitate maximă. Faza lungă automată este disponibilă ca dotare opţională cu Avertizarea de menţinere a benzii.
 

 
Eşti obosit? Sistemul de avertizare a şoferului poate simţi acest lucru
Sistemul de avertizare a şoferului monitorizează constant stilul personal de condus şi este conceput să detecteze orice variaţie cauzată de oboseală. Dacă sistemul detectează că devii mai puţin vigilent, o pictogramă de avertizare apare pe afişaj, sugerându-ţi să iei o pauză. Dacă gradul de vigilenţă la volan scade şi mai mult, mesajul este repetat şi este însoţit de un semnal sonor.
 
Un sistem avansat care te ajută să-ţi păstrezi banda
Sistemul de menţinere a benzii de rulare utilizează o cameră orientată în faţă, pentru a detecta dacă ai ieşit în mod accidental de pe banda ta de deplasare. Sistemul de avertizare la părăsirea benzii te avertizează apoi printr-o vibraţie a volanului şi prin afişarea unui indicator de avertizare vizuală. Dacă reacţionezi mai greu sau nu reacţionezi deloc, Sistemul de asistenţă la păstrarea benzii îţi poate oferi asistenţă la direcţie, pentru a te ajuta să revii pe banda corectă. Această tehnologie este concepută pentru suprafeţe rutiere cu mai multe benzi (precum autostrăzile), aşa că se va dezactiva automat la viteze mai mici de 65 km/h, putând fi dezactivată şi manual.
 

 
Tempomat care se poate adapta automat
Cu ajutorul tehnologiei Tempomat Adaptiv, alege viteza cu care doreşti să te deplasezi, iar sistemul o va menţine constantă. Dacă senzorul RADAR încorporat detectează un vehicul în faţă, acesta va încetini maşina pentru a menţine o distanţă prestabilită. De îndată ce drumul din faţă este liber, sistemul va accelera până la viteza aleasă.
 

 
Te ajută să păstrezi o distanţă de siguranţă
Panoul de bord este prevăzut cu o funcţie de indicare a distanţei. Aceasta afişează în mod continuu distanţa până la vehiculul din faţă şi aprinde un sistem de pictograme colorate ca luminile de semafor, în funcţie de setările de proximitate alese. Alerta de distanţă te poate avertiza, de asemenea, printr-un simbol de avertizare roşu, dacă te apropii prea mult de vehiculul din faţă.
 
Faruri inteligente
Farurile bi-xenon sunt prevăzute cu un sistem avansat de iluminare adaptivă, care se adaptează în mod inteligent la situaţia de condus. În funcţie de tipul de drum, această tehnologie comută automat între patru tipuri diferite de modele de fază, pentru a-ţi asigura cea mai bună distribuţie a luminii. Sistemul poate include, de asemenea, lumini pentru viraje, care se mişcă în funcţie de schimbările de direcţie.

Confort 
Un volan care îţi pune totul la îndemână
Un volan nou, cu trei spiţe, a fost special proiectat în mod ergonomic pentru noul Ford Focus. Fiecare buton şi comandă se află la îndemână, iar poziţia volanului îmbunătăţeşte atât practicabilitatea, cât şi vizibilitatea panoului de bord al maşinii tale. Pentru un plus de confort, de ce să nu alegi noul volan încălzit, disponibil opţional?
 

 
Depozitare inteligentă pentru dispozitivele tale inteligente
Consola centrală încorporează un spaţiu pentru smartphone-uri şi alte dispozitive mobile. Este prevăzută cu un port USB pentru conectivitate şi alimentare, precum şi un covoraş de cauciuc pentru a te ajuta să ţii obiectele personale în siguranţă.
 

 
Sistemul Key-free înseamnă mai puţine griji
Sistemul Ford KeyFree îţi permite să închizi şi să deschizi maşina fără să scoţi cheia din buzunar sau din poşetă: ideal pentru situaţiile în care aveţi mâinile ocupate cu altceva.

 
Porneşte maşina prin simpla atingere a unui buton
Nu mai este nevoie să foloseşi cheia. Trebuie doar să acţionezi butonul de pornire Ford Power în timp ce ţii ambreiajul apăsat (sau pedala de frână pe modelul cu transmisie automată) şi motorul prinde viaţă.
 

 
Utilizarea în comun a maşinii, fără probleme, cu ajutorul caracteristicii MyKey®
Această nouă tehnologie îţi permite să setezi limita maximă de viteză, să setezi un semnal care să atragă atenţia asupra purtării centurii de siguranţă şi chiar să controlezi volumul sistemului audio. Trebuie doar să introduci cheia în contact, să porneşti maşina şi să urmareşti instrucţiunile simple pentru a programa restricţiile dorite pentru cheia respectivă. Poţi păstra personal cheia de „admin” şi chiar să ai mai multe exemplare din ambele chei, dacă doreşti. Ford MyKey® este uşor de utilizat şi este concepută pentru a-ţi asigura liniştea atunci când împrumuţi maşina unui prieten sau unui membru al familiei.
 

 
Ştergătoare care se reglează automat, în funcţie de ploaie
Ştergătoarele de parbriz cu senzor de ploaie se activează în secunda în care detectează stropi de apă pe parbrizul autovehiculului, iar apoi îşi reglează viteza pentru a face faţă oricăror condiţii meteo. Poţi alege unul dintre cele şase niveluri de sensibilitate, care determină cât de multă umiditate trebuie să se acumuleze înainte ca ştergătoarele să se activeze.
 

 
Oglinzi laterale care se pot proteja singure
Pentru a evita deteriorarea accidentală, oglinzile laterale pliabile electric se pliază către interior după ce ai parcat. Atunci când sunt rabatate, oglinzile protejează, de asemenea, elegantele indicatoare integrate.
 

 
Ford Easy-Fuel, pentru alimentări fără probleme
Această tehnologie utilă face să fie practic imposibilă alimentarea greşită a maşinii, deoarece duza pompei nu se va potrivi. Şi pentru că Easy-Fuel este un sistem fără buşon, nu vei mai avea de-a face niciodată cu un buşon murdar.
 

 
Curăţă parbrizul rapid cu Quickclear
Această dotare inteligentă este creată pentru a-ţi permite să porneşti rapid în dimineţile geroase. Trebuie doar să apeşi pe un buton, iar sistemul poate să dezgheţe parbrizul în câteva secunde, chiar și la temperaturi scăzute.