Performanţă şi eficienţă

Putere, manevrabilitate si economie

 
Noul Ranger dispune de tehnologia necesară pentru a vă ajuta să faceţi faţă atât condiţiilor ostile ale terenurilor accidentate, cât şi traficului urban aglomerat. Din nou, acesta are caracteristici proiectate exclusiv pentru a vă face experienţa la volan mai confortabilă şi mai relaxantă.
Noul Ranger dispune de tehnologia necesară pentru a vă ajuta să faceţi faţă atât condiţiilor ostile ale terenurilor accidentate, cât şi traficului urban aglomerat. Din nou, acesta are caracteristici proiectate exclusiv pentru a vă face experienţa la volan mai confortabilă şi mai relaxantă.
Gama de motoare disponibile pentru noul Mondeo asigura performante excelente. Iar suspensiile imbunatatite, impreuna cu o serie de tehnologii inteligente, iti ofera controlul absolut asupra acestei puteri rafinate. Rezultatul: manevrabilitate de inalta precizie in orice situatie.

Putere

Performanta este dublata de eficienta. De fapt, combinatia dintre designul inteligent si proiectarea avansata inseamna o economie remarcabila si emisii reduse de CO2.
EcoBoost: profita la maximum de placerea de a conduce
Trei variante de motorizare pe benzina EcoBoost utilizeaza o combinatie de injectie directa a combustibilului si un sistem cu turbocompresor, pentru a oferi niveluri remarcabile de performanta si economie:
  • La 125 CP, revolutionarul (si multiplul premiat) motor EcoBoost de 1 litru, cu trei cilindri, iti asigura toata puterea la care te-ai astepta din partea unui motor conventional de 1,6 litri, cu un consum de combustibil cu circa 25% mai mic si emisii de CO2 mai scazute.
  • Noul motor EcoBoost de 1,5 litri dezvolta 160 CP, cu o economie de combustibil de 5,9 litri/100 km.
  • Motorul EcoBoost de 2 litri dezvolta o putere impresionanta, de 203 CP sau 240 CP, in timp ce un sistem „sound symposer” special proiectat iti permite sa auzi in cabina zgomotul distinct al motorului, atunci cand accelerezi puternic.
O gama larga de optiuni diesel
Preferi un motor diesel? Atunci alege din gama care include un motor TDCi de 1,5 litri si un motor TDCi de 2 litri. Toate variantele incorporeaza cea mai recenta tehnologie de motorizare, pentru a imbunatati puterea, cuplul si economia, reducand in acelasi timp emisiile. Motorul TDCi de 2 litri ofera trei variante de putere, cu un maximum impresionant de 210 CP cu turbocompresor dublu, asigurand, in acelasi timp, economie excelenta si emisii reduse.
 
Variante diesel ECOnetic ultraeficiente
Ambele motoare diesel sunt disponibile ca variante ECOnetic care furnizeaza capacitati suplimentare. De exemplu: TDCi ECOnetic de 1,5 litri si TDCi ECOnetic de 1,6 litri cu 94 g CO2/km; si TDCi ECOnetic de 2 litri, 150 CP si 180 CP cu 107 g CO2/km.
Cutii de viteze manuale, potrivite motorului ales de tine
Sunt disponibile doua cutii de viteze manuale cu 6 trepte. Una este mai usoara si este montata cu motoarele EcoBoost de 1 si 1,5 litri si cu motorul diesel de 1,6 litri. Cealalta are o capacitate de cuplu mai mare, potrivita motorului TDCi de 2 litri.
Cutii de viteze automate avansate
Noul model ofera doua variante automate. O cutie de viteze automata cu 6 trepte, care are o capacitate de cuplu ridicata si care este montata pe motoarele EcoBoost de 1,5 si 2 litri. In mod alternativ, cutia de viteze Ford Powershift este disponibila pe TDCi de 2 litri, combinand confortul oferit de o cutie automata si controlul uneia manuale, asigurand schimbari extrem de rapide ale treptelor de viteza si putere exact atunci cand ai cea mai mare nevoie.
Bucura-te de beneficiile oferite de tehnologia sistemelor electrice hibride
Asa cum ii sta bine unei masini dotate cu numeroase tehnologii inovatoare, noul Mondeo este disponibil ca Vehicul Electric Hibrid (Hybrid Electric Vehicle - HEV): o premiera pentru Ford in Europa. Combinand beneficiile puterii electrice si ale benzinei, noul Mondeo Hybrid iti permite sa te bucuri de eficienta si rafinament remarcabile, dublate de performante si un interval de deplasare excelente. Franarea regenerativa, un indicator inteligent si inovator cu „Instructor pentru franare”, plus alte sisteme avansate, contribuie si mai mult la maximizarea puterii si eficientei.
Un sistem care te ajuta sa economisesti combustibil
EV+ combina sistemul GPS incorporat al Ford SYNC cu un software complex, care identifica destinatiile frecvente. Asa ca, atunci cand te afli la o distanta prestabilita de un loc in care opresti de obicei, masina va incerca sa mentina modul de condus exclusiv electric, pana ajungi la destinatie.

Manevrabilitate

Performanta este dublata de eficienta. De fapt, combinatia dintre designul inteligent si proiectarea avansata inseamna o economie remarcabila si emisii reduse de CO2.
Suspensie bine ajustata, pentru o deplasare mai rafinata
Mondeo beneficiaza de o suspensie spate multi-brat reproiectata. Acest sistem avansat este usor, rigid si perfect ajustat, pentru a asigura raspuns, control si calitate a deplasarii.
Schimbator cu padele: bucura-te de schimbari rapide ale treptelor de viteză in cazul transmisiei automate
Regasindu-se in mod normal pe masinile sport de inalta performanta, comenzile de schimbare automata, cu padele, sunt disponibile cu ambele variante de transmisii ale noului Mondeo: PowerShift si automata cu 6 trepte. Aceasta tehnologie inspirata de masinile de curse faciliteaza schimbarea rapida si fara efort a treptelor de viteza.
Directie servoasistata care reactioneaza in functie de situatie
Directia servoasistata electric (EPAS) se ajusteaza automat la viteza de rulare si la conditiile de drum.
 
La viteze reduse, sistemul face ca rotirea volanului sa fie mai usoara, imbunatatind manevrabilitatea. La viteze ridicate, cand ai nevoie de un control mai precis, directia devine mai rigida. Acum, cu ajutorul noului control asupra devierii de la cursul normal, EPAS analizeaza vantul care bate din fata si alte conditii de drum, in timp ce controlul activ al vibratiilor contribuie la reducerea celor nedorite, resimtite la nivelul volanului.
Adaptare instantanee a aderentei pe diferitele tipuri de teren
Sistemul de tractiune integrala inteligenta (IAWD) al noului Mondeo* reactioneaza si se adapteaza instantaneu la diferite tipuri de teren, transmitand cu precizie cantitatea necesara de cuplu catre rotile care necesita cel mai mult aderenta.
 
Acest sistem complex utilizeaza senzori si software pentru a stabili cu anticipare cata putere trebuie trimisa fiecarei punti, inainte sa apara fenomenul de derapare. Si, pentru ca este un sistem „la cerere”, acesta se activeaza doar cand este nevoie, economisind combustibil atunci cand drumul este mai putin solicitant.

Economie

Performanta este dublata de eficienta. De fapt, combinatia dintre designul inteligent si proiectarea avansata inseamna o economie remarcabila si emisii reduse de CO2.
Foloseste mai putin combustibil cu functia Auto-Start-Stop
Atunci cand opresti la semafor sau cand astepti intr-o coloana, aceasta tehnologie poate opri automat motorul (fara a opri insa alimentarea sistemelor esentiale, precum farurile, aerul conditionat, radioul si sistemul Ford SYNC). De indata ce esti gata sa pleci de pe loc, apasa, ca de obicei, pe pedala de ambreiaj si selecteaza prima treapta de viteza, ori apasa pe pedala de acceleratie, in cazul unei transmisii automate, iar sistemul porneste din nou motorul. Sistemul Auto-Start-Stop este deosebit de eficient in mediul urban, unde poate reduce consumul de combustibil cu pana la 10%.
Aerodinamicitate mai buna pentru economie mai mare
Atunci cand conduci cu viteza redusa, sistemul activ cu obturator pentru grila tine deschise orificiile de ventilatie de la nivelul grilei, pentru a raci motorul. Cand prinzi viteza, acesta se poate inchide automat, imbunatatind aerodinamicitatea si contribuind la economisirea de combustibil.
Un mod mai eficient de a reincarca bateria
reincarca bateria doar atunci cand este nevoie si, ori de cate ori este posibil, evita realizarea acestei operatiuni atunci cand apesi pedala de acceleratie. Acest lucru poate reduce si mai mult consumul de combustibil si nivelul de emisii.