Siguranţa si securitate

Siguranta de cinci stele si o tehnologie noua, unica

 
Noul Ranger dispune de tehnologia necesară pentru a vă ajuta să faceţi faţă atât condiţiilor ostile ale terenurilor accidentate, cât şi traficului urban aglomerat. Din nou, acesta are caracteristici proiectate exclusiv pentru a vă face experienţa la volan mai confortabilă şi mai relaxantă.
Noul Ranger dispune de tehnologia necesară pentru a vă ajuta să faceţi faţă atât condiţiilor ostile ale terenurilor accidentate, cât şi traficului urban aglomerat. Din nou, acesta are caracteristici proiectate exclusiv pentru a vă face experienţa la volan mai confortabilă şi mai relaxantă.
Cel mai recent model Mondeo a primit deja calificativul maxim de cinci stele din partea celei mai prestigioase organizatii independente din Europa in materie de siguranta: Euro NCAP. Masina este dotata cu multe tehnologii Ford care in trecut au fost premiate de Euro NCAP pentru inovatii in domeniul sigurantei. Iar aceasta masina este prima din gama Ford care va fi echipata cu centuri de siguranta cu airbag incorporat, pentru locurile exterioare din spate. Descopera mai jos mai multe despre acestea.

Siguranţa autovehiculului

Un plus de protectie pentru pasagerii din spate
Cele doua scaune din spate, dinspre exterior pot fi echipate cu o caracteristica de siguranta unica: o centura de siguranta cu airbag incorporat. In eventualitatea unui impact, airbag-urile se declanseaza si distribuie fortele generate de coliziune pe o zona a corpului de patru ori mai mare decat centurile conventionale. Prin reducerea presiunii exercitate asupra pieptului si controland mai bine miscarea capului si a gatului, aceasta tehnologie inovatoare poate reduce probabilitatea vatamarii.
Ford SYNC 2 cu asistenta de urgenta
Un aspect important al tehnologiei Ford SYNC 2 care iti poate salva viata este asistenta de urgenta. In cazul unui accident, cand se activeaza airbagul sau se dezactiveaza pompa de carburant, sistemul efectueaza automat un apel direct catre serviciile de urgenta. Daca este cazul, poti alege sa intrerupi apelul sau sa discuti personal cu operatorul. Un aspect extrem de important este faptul ca sistemul va furniza informatii vitale, precum coordonatele GPS, chiar si atunci cand ti-ai pierdut cunostinta.*
 
*Asistenta de urgenta Ford functioneaza in peste 30 de tari din Europa. Aceasta caracteristica functioneaza atunci cand este conectata cu un telefon mobil compatibil pe care il ai la tine, in momentul in care un airbag este declansat (cu exceptia airbagurilor pentru genunchi) sau atunci cand un senzor care inregistreaza o coliziune intrerupe pompa de combustibil. Functia de mesagerie si asistenta de urgenta nu sunt acceptate in toate limbile europene. 
Ofera incredere chiar si in conditii dificile
Masina este prevazuta cu un sistem de Control electronic al stabilitatii (ESP), care include o serie de tehnologii concepute pentru a te ajuta sa mentii controlul. Senzorii detecteaza orice schimbari bruste de directie, franare sau comportament al vehiculului care te-ar putea face sa pierzi controlul, pentru ca apoi ESP sa ajusteze precis viteza fiecarei roti in parte, facand masina mai stabila si ajutand la prevenirea alunecarii. Caracteristicile ESP includ asistenta la pornirea in rampa, asistenta la franarea de urgenta si pre-activarea electronica a franelor.
Mai multa siguranta
Coliziunile in trafic la viteza mica, din cauza opririlor si pornirilor frecvente, au loc mult prea des. Active City Stop este o tehnologie avansata proiectata pentru a te ajuta sa le eviti sau, cel putin, sa reduci impactul. Daca sistemul detecteaza ca masina din fata s-a oprit brusc, iar tu te deplasezi cu mai putin de 40 km/h, va actiona automat franele. Ca dovada a caracterului sau inovator, aceasta tehnologie a primit premiul ”Advanced” oferit de Euro NCAP pentru siguranta.*
 
*Acordat pentru Ford Focus.
Un plus de control in cazul pornirilor din rampa
Sistemul de asistenta la pornirea din rampa impiedica temporar alunecarea in spate sau in fata atunci cand pornesti din rampa. Sistemul functioneaza prin mentinerea presiunii la nivelul sistemului de fanare pentru un interval suplimentar de 2,5 secunde, asigurandu-ti mai mult timp si control atunci cand muti piciorul de pe pedala de frana pe cea de acceleratie. Acest sistem este, de asemenea, util cand opresti si pornesti autovehiculul pe suprafete alunecoase.
Putere suplimentara pentru franarea de urgenta
Sistemul de asistenta la franarea de urgenta (EBA) ajuta vehiculul sa atinga eficienta maxima de franare in cazul unei situatii extreme. Este controlat automat prin intermediul sistemului ESP, care detecteaza presiunea aplicata de sofer pe pedala de frana si creste automat aceasta presiune, daca este cazul.
Un sistem care poate ajuta la protejarea pietonilor
Sistemul de asistenta pre-coliziune cu detectare a pietonilor detecteaza persoanele de pe drumul din fata sau pe cei care s-ar putea intersecta cu traseul vehiculului si te avertizeaza cu privire la prezenta acestora. Daca nu reactionezi, sistemul va aplica automat franele. Aceasta noua tehnologie este conceputa pentru a ajuta la reducerea severitatii accidentelor, sau pentru a ajuta la evitarea complet a acestora, functionand la viteze de pana la 80 km/h.
Stabileste in avans viteza maxima
Un dispozitiv optional de limitare activa a vitezei (dotare standard pe Titanium) iti permite sa setezi in avans viteza maxima pentru o intreaga calatorie. Sistemul te avertizeaza daca anulezi setarea sau daca depasesti viteza setata in mod accidental, de exemplu atunci cand cobori o panta. Acest dispozitiv este util in mod special in zone cu restrictii de viteza, deoarece iti permite sa te concentrezi asupra drumului in loc sa verifici in mod constant vitezometrul.
Opriri de urgenta mai rapide si mai scurte
Atunci cand detecteaza o situatie de oprire de urgenta, ESP pre-incarca sistemul de franare, inchizand orice gol de aer dintre placutele si discurile de frana. Cunoscuta drept pre-activare electronica a franelor, aceasta tehnologie ajuta la reducerea distantei de franare a masinii.

Securitate

Poti alege ce usi sa blochezi si sa deblochezi
Noul sistem de inchidere centralizata a usilor cu telecomanda este mai sigur ca niciodata. Si aceasta deoarece poti alege sa descui o singura usa, iar celelalte raman blocate, pana cand activezi un comutator de pe portiera soferului. Acelasi comutator controleaza blocarea si deblocarea tuturor usilor vehiculului.