Performanță și eficiență

Performanţă, economie şi manevrabilitate asemănătoare unui autoturism

Tourneo Custom este dotat cu un motor diesel de ultimă oră, cu trei niveluri de putere, care oferă performanţe dinamice şi cea mai bună economie de combustibil din clasa sa. Pentru a vă asigura că puterea de sub capotă se traduce într-un şofat plin de satisfacţii şi controlat – indiferent dacă transportaţi numărul maxim de pasageri sau nu – au fost depuse toate eforturile pentru a vă oferi cea mai bună manevrare posibilă. În acelaşi timp, o gamă variată de tehnologii ECOnetic asigură faptul că performanţa vehiculului este cât mai eficientă posibil din punct de vedere al consumului de combustibil, cu emisii de CO2 minime.

Motorizări


Noul Tourneo Custom vă permite să alegeţi puterea de care aveţi nevoie şi nivelul de economie la combustibil. 
 
Un motor diesel puternic și eficient din punct de vedere al consumului 
Noul Tourneo Custom este disponibil cu un motor diesel Duratorq TDCi de 2,2 litri, economic, cu transmisie manuală în şase viteze şi tracţiune pe faţă. 
 
Există trei niveluri de capacitate din care puteţi alege: 100 CP/310 Nm, 125 CP/350 Nm sau 155 CP/385 Nm. Indiferent de nivelul ales, cuplul şi cuplul livrat sunt excelente, astfel încât vehiculul să vă asigure putere din belşug, indiferent dacă transportă pasageri sau nu - chiar şi când se pune în mişcare.

 

Combinat cu tehnologiile Ford ECOnetic, motorul reduce costul de întreţinere şi impactul asupra mediului.
 

Manevrabilitate


Tourneo Custom combină rularea și manevrabilitatea - pentru care este recunoscut ca fiind lider de clasă - și direcţia precisă cu stabilitatea şi controlul remarcabile – indiferent dacă este gol sau transportă pasageri şi bagaje. 
 
Manevrabilitate plăcută cu un şasiu perfect reglat 
Un şasiu reglat meticulos, semnificativ consolidat atât la axul din spate, cât şi la cel din faţă, oferă niveluri excelente de stabilitate şi control. Beneficiul este sporit datorită caroseriei optimizate și ultra-rigide. 
 
Aderenţă maximă pentru mai mult control 
Controlul vectorului de cuplu de torsiune culege informaţii privind suprafaţa de rulare de 100 de ori pe secundă. (Aceasta înseamnă de 33 ori mai rapid decât o clipire din ochi.) Cu ajutorul acestor informaţii, sistemul echilibrează puterea transmisă la nivelul fiecăreia dintre cele două roţi din faţă. Acest lucru maximizează aderenţa şi îmbunătăţeşte manevrabilitatea, ajutându-vă să parcurgeți mai ușor virajele şi zonele denivelate ale drumului.
 

Economie


Tourneo Custom asigură o economie de combustibil excelentă – de la 6,5 l/100 km (43,5 mpg) – şi emisii de CO2 începând de la doar 172 g/km. La fel ca motorul economic, o suită de tehnologii ECOnetic acționează împreună pentru a oferi aceste cifre impresionante. 
 
Economisiți combustibil cu funcţia Auto-Start-Stop 
Atunci când vehiculul este staţionar, cum ar fi la semafor sau când aşteptaţi într-o coloană, această tehnologie opreşte automat motorul (fără a opri însă alimentarea sistemelor esenţiale, precum aerul condiţionat şi radioul) şi îl reporneşte în momentul în care sunteţi gata să vă puneţi din nou în mişcare. Acest sistem este extrem de eficient dacă vă deplasaţi mai mult în oraş, condiţii în care consumul de combustibil poate fi redus cu până la 10% (mediu urban). 
 
Un mod mai inteligent de a reîncărca bateria 
Spre deosebire de sistemele convenţionale, Încărcarea regenerativă inteligentă încarcă bateria numai atunci când este necesar şi, ori de câte ori este posibil, evită acest lucru atunci când apăsaţi pe pedala de acceleraţie. Acest lucru poate reduce şi mai mult consumul de combustibil şi nivelul de emisii. 


 
Indicator care semnalează momentele optime pentru schimbarea vitezelor din punct de vedere al consumului 
Un indicator luminos de pe panoul de bord vă indică momentul optim de schimbare a treptei de viteză, pentru o eficienţă maximă a consumului de combustibil. Aceasta reprezintă o modalitate simplă şi eficientă de a asigura deplasări cât mai economice.