Performanță și eficiență

Performanţă, economie de combustibil şi manevrare tipice unui autoturism

Transit Custom este dotat cu un motor diesel care poate oferi performanţă şi economie în diferite combinaţii. Pentru a vă asigura că puterea de sub capotă se traduce într-un şofat plin de satisfacţii, controlat, au fost depuse toate eforturile pentru a oferi cea mai bună manevrare posibilă. În acelaşi timp, o gamă variată de tehnologii ECOnetic asigură faptul că performanţa autoutilitarei este eficientă din punct de vedere al consumului de combustibil, pe cât posibil, având emisii minime de CO2. Pentru o eficienţă maximă, există o gamă largă de modele ECOnetic cu opţiunea de ampatament scurt (L1) sau de ampatament lung (L2) şi 2.700 kg, 2.900 kg sau 3.100 kg GVM (greutatea brută a vehiculului).

Motorizări

 
Noul Transit Custom vă permite să alegeţi puterea de care aveţi nevoie şi nivelul de economie a consumului de combustibil. Puteţi fi sigur că există o combinaţie care întruneşte cerinţele muncii dumneavoastră într-un mod perfect. 
 
Un motor diesel puternic și eficient din punct de vedere al consumului de combustibil 
Transit Custom este disponibil cu un motor diesel Duratorq de 2,2 litri avansat şi economic, ce are transmisie manuală cu şase viteze şi tracţiune pe faţă. 
 
Există trei niveluri de capacitate dintre care puteţi alege: 100 CP/310 Nm, 125 CP/350 Nm sau 155 CP/385 Nm. Indiferent de nivelul ales, cuplul şi cuplul livrat sunt ambele îmbunătăţite, astfel încât vehiculul să ofere suficientă putere, indiferent dacă este încărcat sau nu - chiar şi când se pune în mişcare. 
 
Combinat cu tehnologiile Ford ECOnetic, motorul reduce costul de întreţinere, reduce impactul autoutilitarei asupra mediului şi îndeplineşte standardele stricte ale clasei de emisii Euro Stage V.
 

Manevrabilitate

 
Transit Custom combină deplasarea şi manevrabilitatea la care este lider de clasă, şi precizia de direcţie cu stabilitatea şi controlul remarcabile în condiţii de încărcare completă. Mai exact, oferă o experienţă la volan la fel de plăcută ca în cazul autoturismelor Ford. 
 
Plăcere controlată cu un şasiu reglat corespunzător 
Un şasiu reglat meticulos, semnificativ consolidat atât la axul din spate, cât şi la cel din faţă, oferă niveluri excelente de stabilitate şi control. Beneficiul este sporit, datorită caroseriei ultra-rigide.  
 
Aderenţă maximă pentru și mai mult control 
Controlul vectorului de cuplu de torsiune culege informaţii privind suprafaţa de rulare de 100 de ori pe secundă. (Aceasta înseamnă de 33 ori mai repede decât o clipire din ochi.) Cu ajutorul acestor informaţii, acesta echilibrează puterea transmisă la nivelul fiecăreia dintre cele două roţi din faţă. Acest lucru maximizează aderenţa şi îmbunătăţeşte manevrabilitatea, ajutându-vă să parcurgeţi virajele şi zonele şerpuite ale drumului.
 

Economie

 
Transit Custom obţine cea mai bună economie de consum din clasa sa. Modelul ECOnetic are un consum de 6 l/100 km, iar emisiile de CO2 au nivel redus de 159 g/km*. La fel ca motorul economic în sine, o gamă de tehnologii ECOnetic se combină pentru a obţine aceste cifre, care îl fac lider de clasă. 
 
Folosiţi mai puţin combustibil cu funcţia Auto-Start-Stop 
Atunci când autoutilitara este staţionară, cum ar fi la semafor sau când aşteptaţi într-o coloană, această tehnologie opreşte automat motorul (fără a opri însă alimentarea sistemelor esenţiale, precum aerul condiţionat şi radioul) şi îl reporneşte în momentul în care sunteţi gata să vă puneţi din nou în mişcare. Acest sistem este extrem de eficient dacă vă deplasaţi preponderent în oraş, condiţii în care consumul de combustibil poate fi redus cu până la 10% (mediu urban). 
 
Un mod mai inteligent de a reîncărca bateria 
Spre deosebire de sistemele convenţionale, sistemul de Încărcare regenerativă inteligentă reîncarcă bateria doar atunci când este nevoie şi, ori de câte ori este posibil, evită realizarea acestei operaţiuni atunci când apăsaţi pedala de acceleraţie. Acest lucru poate reduce şi mai mult consumul de combustibil şi nivelul de emisii. 


 
Controlul acceleraţiei vă ajută să conduceţi mai economic 
Această dotare opţională inovatoare controlează rata de accelerare a modelului Transit Custom dacă este fără încărcătură sau parţial încărcat. Prin urmare, este posibil să reduceţi consumul de combustibil cu până la 15%, în funcţie de stilul dumneavoastră obişnuit de a conduce. Tehnologia vă poate ajuta, de asemenea, să reduceţi nivelul de uzură şi de deteriorare a motorului, a frânelor şi a cauciucurilor, printre altele. 

Indicator ce semnalează momentele optime din punct de vedere al consumului pentru schimbarea vitezelor 
Un indicator luminos de pe panoul de bord vă indică momentul optim de schimbare a treptei de viteză, pentru o eficienţă maximă a consumului de combustibil. Aceasta reprezintă o modalitate simplă şi eficientă de a asigura deplasări cât mai economice.