Experiența la volan

Grație tehnologiilor inteligente, mașina reacționează în permanență la ce se petrece în jurul ei, la condițiile de drum, la trafic și la propriul tău stil de condus. De asemenea, numeroase caracteristici avansate îți pot face viața mai ușoară. De la faruri cu LED care-și reglează modelul fazei în funcție de condițiile înconjurătoare, la un sistem de comunicații pe care îl poți controla prin voce. De la o funcție care te scuteşte de stresul parcării, la alta care te ajută să rămâi pe banda ta de circulaţie.

Lumini de zi cu LED-uri pentru stil și vizibilitate

Foarte eficiente energetic, aceste lumini de zi avansate te ajută să fii vizibilpe timpul zilei și să vezi clar pe timpul nopții.

Marsarier mai simplu și mai sigur

Stâlpi opritori, biciclete, ziduri joase… Camera video pentru vedere spate îți arată tot ce se află în spatele mașinii, pe un ecran integrat în consolă centrală. Sistemul îți arătă obiecte pe care le-ai putea omite și în plus, afișează linii virtuale pentru a te ajuta să parchezi și în cele mai înguste spații. Camera se activează automat când selectezi treapta de marsarier.

Preia comandă cu tehnologia avansată hands-free cu SYNC 3

SYNC 3 este cea mai avansată versiune de până acum. Este mai rapidă și mai ușor de utilizat, cu comenzi vocale îmbunătățite și mai multe funcții. Noua interfață are butoane mai mari pentru o utilizare mai facilă, iar ecranul tactil colorat recunoaște acum gesturi de strângere și glisare specifice smartphoneurilor și tabletelor pentru o navigare și mai intuitivă. SYNC 3 include, de asemenea, aplicațiile AppLink, CarPlay și Android Auto*, pentru a afișa informațiile smartphoneului tău pe ecranul tactil.

Trebuie doar să spui ce îți dorești...

Cu ajutorul Ford SYNC 3 poți solicita o listă cu restaurantele din proximitate, pur și simplu rostind, „Îmi este foame” sau poți accesa Ghidul Michelin pentru a te ajuta să alegi și să faci rezervarea. Conectivitatea Wi-Fi este disponibilă prin intermediul hotspot-urilor, cu un modem USB. Sistemul include și Asistența de Urgență Ford, care apelează automat serviciile de urgență în eventualitatea unui accident (vezi și pagina Siguranță și Securitate).

Un sistem avansat care te ajută să păstrezi banda de rulare

Sistemul de menținere a benzii de rulare utilizează o cameră orientată în față, pentru a detecta dacă ai ieșit accidental de pe banda ta de deplasare. Sistemul de avertizare la părăsirea benzii te avertizează apoi printr-o vibrație a volanului și prin afișarea unui indicator de avertizare vizuală. Dacă reacționezi mai greu sau nu reacționezi deloc, Sistemul de asistență la menținerea benzii îți poate oferi asistenta cu cuplul de direcție, pentru a te ajuta să revii pe bandă corectă. Această tehnologie e concepută pentru suprafețe rutiere cu mai multe benzi (precum autostrăzile), așadar se va dezactiva automat la viteze mai mici de 65 km/h, putând fi dezactivată și manual.

Parcare și mai ușoară

Sistemul activ de asistență la parcare te ajută să parchezi în spații cu doar 20% mai lungi sau mai late decât autovehiculul. Pur și simplu, apeși un buton, iar senzorii acestui sistem inovator vor identifica spațiul suficient de mare, când treci pe lângă el. Apoi sistemul va prelua controlul direcției iar tu doar acționezi pedala de accelerație, cutia de viteze și frână (urmărind instrucțiunile de pe ecran și semnalele sonore).

Technologie care vede acolo unde tu nu poți vedea

Sistemul de avertizare pentru unghiul mort folosește senzori RADAR pentru a detecta vehiculele care s-ar putea afla în unghiul tău mort. Senzorii sunt plasați pe ambele laterale ale mașinii și te avertizează prin intermediul unei lumini portocalii, care se aprinde în interiorul oglinzii laterale.

Variante de sonorizare

Alege dintre un sistem SYNC 3 cu patru boxe premium și o unitate Sony avansată cu 12 boxe Sony de înaltă fidelitate. Un radio DAB este, de asemenea, disponibil ca dotare opțională.

Te ajută să vezi, fără a-i orbi pe ceilalți șoferi

O funcție utilă pentru deplasările pe timp de noapte, fază lungă automată, comută temporar la faza scurtă atunci când detectează trafic din sens opus sau un alt autovehicul în față, pentru a nu-i orbi pe ceilalți șoferi. Apoi, sistemul revine automat la fază lungă, asigurând vizibilitate maximă.

Încredere chiar și în condiții schimbătoare

Un sistem de tracțiune integrală (AWD) inteligență poate determina câtă aderentă, cât balans în viraje și ce nivel de reacție sunt necesare în condiții de vreme umedă, uscată sau cu gheață și pe teren schimbător. Tehnologia poate muta tracțiunea pe puntea din față sau din spate, în funcție de cerințe. Iar acest sistem de „cuplu la cerere” asigură o manevrabilitate excepțională și eficiență îmbunătățită.

Suspensie bine ajustată, pentru o deplasare mai rafinată

Mondeo beneficiază de o suspensie spate mulți-brat reproiectată. Acest sistem avansat este ușor, rigid și perfect ajustat, pentru a asigura răspuns, control și calitate a deplasării.

Direcție servoasistată care reacționează la orice situație

Direcția servoasistată electric (EPAS) se ajustează automat la viteza de rulare și la condițiile de drum. La viteze reduse, sistemul face ca rotirea volanului să fie mai ușoară, îmbunătățind manevrabilitatea. La viteze ridicate, când ai nevoie de mai mult control , direcția devine mai rigidă. Acum, cu ajutorul controlului asupra devierii de la cursul normal, EPAȘ ia de asemenea în calcul, vântul care bate din față și alte condiții de drum, în timp ce Controlul activ al vibrațiilor reduce vibrațiile nedorite, resimțite la nivelul volanului.

Un plus de control în cazul pornirilor în rampă

Sistemul de asistență la pornirea din rampă împiedică temporar alunecarea în spate sau în față, când pornești din pantă. Sistemul funcționează prin menținerea presiunii la nivelul sistemului de frânare pentru un interval suplimentar de 2-3 secunde, asigurându-ți mai mult timp și control, când muți piciorul de pe pedala de frână, pe cea de accelerație. Acest sistem este de asemenea util când oprești și pornești autovehiculul pe suprafețe alunecoase.

Un sistem care poate reduce gravitatea accidentelor sau le poate evita

Sistemul de asistență pre-coliziune detectează vehiculele și pietonii de pe drumul din față sau pe cei care s-ar putea intersecta cu traseul vehiculului și te avertizează cu privire la prezența acestora. Dacă nu reacționezi, sistemul aplică automat frânele. Această tehnologie e concepută pentru a ajuta să reduci riscul accidentelor sau pentru a le evita complet, funcționând la viteze de până la 80 km/h.

Direcție servoasistată care reacționează în funcție de situație

Direcția servoasistată electric (EPAS) se ajustează automat la viteza de rulare și la condițiile de drum.

La viteze reduse, sistemul face ca rotirea volanului să fie mai ușoară, îmbunătățind manevrabilitatea. La viteze ridicate, când ai nevoie de un control mai precis, direcția devine mai rigidă. Acum, cu ajutorul controlului asupra devierii de la cursul normal, EPAS analizează vântul care bate din față și alte condiții de drum, în timp ce controlul activ al vibrațiilor contribuie la reducerea celor nedorite, resimțite la nivelul volanului.

Asistența de urgență Ford SYNC

Un aspect important al tehnologiei Ford SYNC care îți poate salva viața este Asistentă de urgență. În cazul puțin probabil al unui accident, când se activează airbagul său se dezactivează pompa de carburant, tehnologia poate folosi un telefon mobil împerecheat și conectat prin Bluetooth® pentru a efectua automat un apel direct către Serviciile de urgență, în locul tău Poți alege să întrerupi apelul său să discuți cu personalul serviciului de urgență, dacă e cazul. Extrem de important, sistemul va furniza informații vitale, precum coordonatele tale GPS, chiar și atunci când ți-ai pierdut cunoștința.

Confort și funcționalitate

Bucura-te de ambianta silentioasa si rafinata a cabinei Mondeo, realizata din materiale de calitate superioara. Gama larga de optiuni pentru interior iti permite sa personalizezi si mai mult experienta. Pasagerii din spate pot de asemenea, sa se relaxeze si sa se bucure de spatiul generos din zona picioarelor, a capului si umerilor.

Curată parbrizul rapid cu Quickclear

Aceasta dotare inteligenta e creata pentru a-ti permite sa pornesti rapid in diminetile geroase. Trebuie doar sa atingi un buton si filamente extrem de subtiri se supraincalzesc, pentru a curata parbrizul de gheata, ceata si abur, precum si pentru a ajuta la dezghetarea stergatoarelor. Sistemul actioneaza in cateva secunde, chiar si la temperaturi negative.

Plafon panoramic pentru o senzație mai luminoasă și mai aerisită

La apăsarea unui buton, parasolarul acționat electric din plafon glisează, permițând luminii naturale să treacă prin plafonul panoramic. În același timp, geamul care reflectă lumina razelor menține răcoarea și te protejează de razele UV dăunătoare.

Reglează iluminatul pe timp de noapte în funcție de propria ta stare

Iluminarea ambientală îți permite să adaugi nuanțe subtile și sofisticate de culoare în interiorul mașinii pe timp de noapte.

O oglindă retrovizoare cu funcție anti-orbire

Vei conduce mai ușor pe timp de noapte dacă nu ești orbit constant de farurile autovehiculelor care se deplasează în spatele tău. Oglinda retrovizoare heliomată inovatoare detectează automat reflexia farurilor din spate și reduce strălucirea luminii reflectate.

Setează temperatura dorită

Cu ajutorul Sistemului opțional de climatizare automată, selectează pur și simplu temperatura interioară dorită, iar aceasta va menține cu ajutorul sistemului avansat de climatizare.

Ștergătoare care se reglează automat, în funcție de ploaie

Ștergătoarele de parbriz cu senzor de ploaie se activează în secundă când detectează stropi de apă pe parbrizul autovehiculului, iar apoi își reglează viteza pentru a face față oricăror condiții meteo. Poți alege din mai multe niveluri de sensibilitate, care determină cât de multă umiditate trebuie să se acumuleze înainte ca ștergătoarele să se activeze.

Oglinzi laterale care se pot proteja singure

Pentru a evita eventuală deteriorare, oglinzile pliabile electric se pliază după ce parchezi. Iar poziția pliată protejează, de asemenea, și elegantele semnalizatoare integrate.

Utilizarea în comun a mașinii, fără probleme, cu ajutorul caracteristicii MyKey

MyKey îți permite să setezi limita maximă de viteză, semnalul care să atragă atenția asupra purtării centurii de siguranță și chiar volumul sistemului audio. Această tehnologie este concepută pentru a-ți asigura liniștea atunci când împrumuți mașina unui prieten sau unui membru al familiei, deoarece poți programa restricțiile dorite pentru cheia respectivă. Poți păstra personal cheia de „admin” și chiar să ai mai multe exemplare din ambele chei, dacă dorești.

Scaune care asigură sprijin suplimentar… și care îți pot oferi un masaj

Șoferul și pasagerul din față au la dispoziție scaune multi-contur, al căror design le face complet reglabile. Drept urmare, acestea pot asigura sprijin suplimentar unde ai nevoie și îți pot oferi chiar și un masaj, ajutându-te să rămâi odihnit în timpul călătoriilor lungi. 

Performanța și eficientă

Gama de motoare disponibile pentru Mondeo asigură performante excelente. Iar suspensiile îmbunătățite, împreună cu o serie de tehnologii inteligente, îți oferă control absolut asupra acestei puteri rafinate. Rezultatul: manevrabilitate de înalta precizie în orice situație.

Ford Mondeo e disponibil cu motoare avansate, pe benzină, pe motorină și electrice hibride, ce oferă performanța deosebită îmbinată cu eficiență. De fapt, combinația între designul inteligent și proiectarea avansată, înseamnă o economie remarcabilă și emisii reduse de CO2.

Reincarca-ti bateria mai eficient

Spre deosebire de sistemele conventionale, sistemul de incarcare regenerativ inteligent reincarca bateria doar cand este nevoie si, ori de cate ori este posibil, evita realizarea acestei operatiuni cand apesi pedala de acceleratie. Acest lucru poate reduce si mai mult consumul de combustibil si nivelul de emisii.

Opțiuni diesel

Preferi un motor diesel? Poti alege un motor 150 CP, 190 CP. Toate motoarele sunt echipate cu cea mai recenta tehnologie pentru a imbunatati puterea, cuplul si consumul, respectand in acelasi timp standardele stricte de emisii Euro 6.2.

Cutii de viteze automate avansate

Noul model oferă două variante automate. O cutie de viteze automată cu 8 trepte, care are o capacitate de cuplu ridicată și care este montată pe motoarele TDCi de 2 litri. Sau poti alege un e-CVT pe motorizarea Hybrid.

Cutii de viteze manuale, potrivite motorului ales de tine

Sunt disponibile două cutii de viteze manuale cu 6 trepte. Una este mai ușoară și este montată cu motoarele EcoBoost de 1 și 1,5 litri și cu motorul diesel de 1,6 litri. Cealaltă are o capacitate de cuplu mai mare, potrivită motorului TDCi de 2 litri.

Folosești mai puțin combustibil, cu funcția pornire-oprire automată

Atunci când te oprești la semafor sau când aștepți într-o coloană, această tehnologie poate opri automat motorul (fără a opri însă alimentarea sistemelor esențiale, precum farurile, aerul condiționat, radioul și sistemul Ford SYNC). De îndată ce ești gata să pleci de pe loc, apasă, ca de obicei, pe pedala de ambreiaj și selectează prima treaptă de viteză sau apăsă pedală de accelerație, în cazul unei transmisii automate, iar sistemul pornește din nou motorul. Sistemul Auto-Start-Stop e deosebit de eficient în orașe, unde poate reduce consumul de combustibil cu până la 10% (în mediul urban).

Aerodinamică mai bună pentru economie mai mare

Când conduci cu viteză redusă, Sistemul activ cu obturator pentru grila ține orificiile de ventilație de la nivelul grilei deschise, pentru a răci motorul. Când prinzi viteză, acesta se poate închide automat, îmbunătățind aerodinamică și ajutând la economisirea combustibilului. În timp, această tehnologie poate face o mare diferență în privința economiei de combustibil.

Schimbator de viteze rotative elegant

In masinile cu transmisie automata, schimbatorul de viteze rotativ inlocuieste manerul schimbatorului de viteze traditional. Aceasta asigura controlul unei transmisii automate, avansate, noi, cu acceleratie mai buna si schimbari de viteze foarte fine. De asemenea, ofera interiorului un design mult mai modern si mareste spatiul din habitaclu.

Siguranță și securitate

Cel mai recent model Mondeo a primit deja calificativul maxim din partea celei mai prestigioase organizații independente din Europa, în materie de siguranță: Euro NCAP. Mașina e dotată cu multe tehnologii Ford care în trecut au fost premiate de Euro NCAP, pentru inovații în domeniul siguranței. Din gama Ford, Mondeo e primul ce va fi echipat cu centuri de siguranță cu airbag încorporat, pentru locurile din spate.

Metauri: Ford Mondeo, Mondeo, Mondeo hybrid, mașina electrică Ford, mașina hibridă Ford, Mondeo Estate, mașina elegantă Ford, mașina de oraș Ford, hybrid Ford.

Un plus de protecție pentru pasagerii din spate

Cele două scaune dinspre exterior, spate, pot fi echipate cu o funcție de siguranță unică: o centură de siguranță gonflabilă, pentru scaunele din spate. În eventualitatea unui impact, centurile se umflă și distribuie forțele generate de coliziune pe o zonă a corpului de cinci ori mai mare decât centurile convenționale. Prin reducerea presiunii exercitate asupra pieptului și controlând mai bine mișcarea capului și gâtului, această tehnologie inovatoare poate reduce probabilitatea vătămării.

Menține controlul, indiferent de condiții

Controlul electronic al stabilității monitorizează constant progresul vehiculului tău. Aceasta detectează devierile de la traseul ales, ca în cazul în care autovehiculul începe să patineze și corectează automat poziția pe drum a autovehiculului, ajutându-te să menții controlul asupra acestuia.

Sistem de asistenta pre-coliziune, cu detectarea pietonilor

Aceasta tehnologie scaneaza drumul pentru a detecta vehiculele si pietonii de pe drumul din fata si te avertizeaza cu privire la prezenta acestora. Daca nu reactionezi, sistemul va aplica automat franele, reducand gravitatea accidentelor si chiar ajutandu-te sa le eviti.

Putere suplimentară pentru frânare de urgență

Sistemul de asistență la frânarea de urgență ajută vehiculul să atingă eficiența maximă de frânare în cazul unei situații de urgență. Este controlat automat prin intermediul Sistemului de control electronic al stabilității, care detectează presiunea pe care o aplici pe pedala de frână și crește automat această presiune, dacă este cazul.

Opriri mai rapide în situații de urgență

Atunci când anticipează o situație care să necesite o oprire de urgență, Sistemul de control electronic al stabilității pre-încarcă sistemul de frânare, eliminând spațiile libere dintre discul de frână și plăcuțele de frână. Această funcționalitate, numită și pre-umplere electronică a frânelor, ajută la reducerea timpului (și a distanței) de frânare.

Poți alege ce uși să blochezi și să deblochezi

Noul sistem de închidere centralizată a ușilor cu telecomanda este mai sigur că niciodată. Și aceasta deoarece poți alege să descui o singură ușă, iar celelalte rămân blocate, până când activezi un comutator de pe portiera șoferului. Același comutator controlează blocarea și deblocarea tuturor ușilor vehiculului.

Modele

Mondeo - Trend

Mondeo - Trend

Mondeo - Titanium

Mondeo - Titanium

Mondeo Vignale

Mondeo Vignale

Culori

Frozen White

Moondust Silver

Diffused Silver

Lucid Red

Blue Metallic

Blazer Blue

Agate Black

White Platinum

Magnetic