Superb conceput, remarcabil de eficient. Ca parte a angajamentului Ford de a lansa 14 vehicule electrificate pana in 2021, Kuga este disponibila in trei optiuni hybrid: Plug-in Hybrid, EcoBlue Hybrid si, incepand cu anul 2021, un Full Hybrid care va completa trioul. Tehnologia hybrid avansata de la Ford este conceputa ca o abordare mai curata, mai silentioasa si mai rafinata a conducerii de SUV-uri.

Kuga este disponibila si in variantele de motorizari la fel de sofisticate, non-hibride pe Motorina EcoBlue cu tractiune FWD sau AWD si in varianta EcoBoost pe Benzina. Alegerea iti apartine.

Performanță și eficiență

Fiind disponibil cu optiunile hybrid, pe benzina si diesel, vei gasi cu siguranta un Kuga care se potriveste nevoilor tale. Modelul avansat Plug-in Hybrid ofera un amestec perfect de actionare pe benzina si cu energie electrica; EcoBlue Hybrid dispune de un motor electric de mici dimensiuni, pentru a mari eficienta; iar modelul Full Hybrid, disponibil la sfarsitul anului 2020, va permite capacitatea hybrida de auto-incarcare.

Sustenabil. Silentios. Capabil

Tehnologia Plug-in Hybrid avansata a Ford Kuga combina un motor electric, pe baza de baterie, cu motorul pe benzina Duratec, de 2,5 litri, oferind o putere combinata de 225 CP, impreuna cu o economie remarcabila de combustibil si cu emisii de CO2 de doar 32 g CO2/km (WLTP)/26 g CO2/km (NEDC).  O serie de moduri de vehicul electric (EV) inseamna ca poti decide daca acesta se deplaseaza cu energie de la motorul electric, de la motorul pe benzina sau printr-o combinatie a ambelor. Atunci cand se utilizeaza modul „EV Now”, vehiculul are o autonomie de pana la 56 km, numai cu energie electrica. Asadar, iti poti usura deplasarea pe orice tip de teren, pastrandu-ti condusul prin oras curat, silentios si rafinat.

Încărcare fără efort

Ford Kuga Plug-in Hybrid vine cu un cablu de încărcare standard – pentru încărcarea regulata la domiciliu si un cablu opțional pentru încărcarea la stațiile publice.

Vrei ca încărcarea la domiciliu a Plug-in Hybrid-ului tău săa fie cât mai rapida posibil? Cu ajutorul unuia dintre partenerii noștri experți de instalare, îți poți instala acasă o priza de perete Ford Wall-Box, ca accesoriu opțional. Capabil să îți încarce Kuga de la 0 la 100% în mai puțin de 3,5 ore, priza de perete Ford Wall-Box oferă timpi de încărcare mult mai rapizi decât o priza convenționala.

Atunci când conduci, o combinație între frânarea regenerativă și puterea extrasă din motor ajută la reîncărcarea bateriei. Și dacă trebuie să reîncarci la drum, poți utiliza cu ușurința rețeaua de stații publice de încărcare, aflată în continua dezvoltare

Extra susținere pentru motorul tău

Opțiunea pe motorină EcoBlue Hybrid a Kuga include un motor electric de mici dimensiuni, cu o baterie de 48 volți, pentru a îmbunătăți eficiența motorului. Motorul electric oferă un sprijin suplimentar motorului pe motorină, ajutând la reducerea consumului de combustibil și a emisiilor în comparație cu opțiunile pe benzină si pe motorină ne hibride. Nu este nevoie să conectezi vehiculul la o sursă de alimentare externă, deoarece acumulatorul separat, de 48 V, este reîncărcat în timp ce conduci

Opțiunea diesel mai inteligentă

Preferi un motor diesel? Ford Kuga oferă o gamă variata de motoare EcoBlue de 1.5l și 2.0l, integrând cea mai recentă tehnologie pe motorină pentru a îmbunătăți puterea, cuplul și economia, reducând în același timp emisiile. Furnizând o putere impresionantă de 120 CP sau 190 CP, indiferent de motorul pe motorină ales, vei avea, de asemenea, opțiunea unei transmisii automate, manuale sau avansate.

Performanță fără compromis

Motorul pe benzina Ford EcoBoost de 1,5 litri utilizează o combinație de injecție directă de combustibil și turbo-încărcare, împreuna cu tehnologia de dezactivare a cilindrilor, pentru a oferi o putere uluitoare, cu eficiență remarcabila. Disponibil în varianta de 150 CP, te vei bucura de toate performanțele lipsite de compromisuri la care te-ai putea aștepta de la un motor convențional de 1,5 litri, dar cu o economie mai bună de combustibil și emisii de CO2 mai mici.

Folosește mai puțin combustibil cu funcția Auto-Start-Stop

Atunci când te oprești la semafor sau când stai în coloană, această tehnologie poate opri automat motorul, fără a opri însă alimentarea elementelor esențiale. De îndată ce ești gata să pleci de pe loc, este suficient să ridici, ca de obicei, pedala de ambreiaj și să selectezi prima treaptă de viteza sau să apeși pedala de accelerație a vehiculului automat, iar sistemul va reporni farad probleme. Sistemul de oprire-pornire automată este deosebit de eficient în orașe, unde poate reduce consumul de combustibil cu până la 10% (mediu urban).

Schimbări rapide ale treptelor de viteză manual

Cutia de viteze manuală, cu 6 trepte, a Kuga are o capacitate mare de cuplu și asigură schimbări rapide și precise ale treptelor de viteză. Pentru a ajuta la optimizarea eficienței consumului de combustibil, indicatorul luminos pentru schimbarea treptei de viteză din panoul de bord îți spune când să schimbi treapta.

Selectare lină a treptelor de viteză

Pentru modelele cu transmisie automată, schimbătorul de viteze rotativ, în formă de cadran, al lui Kuga îți oferă controlul complet al transmisiei avansate, cu 8 trepte de viteză, ceea ce îți permite să selectezi perfect treptele de viteză, prin simpla răsucire a cadranului. Iar înlocuirea schimbătorului de viteze convențional eliberează spațiu suplimentar, pentru un design interior mai curat, mai rafinat

Îmblânzește fiecare teren

Străzi netede din oraș sau drumuri șerpuite de țară: oriunde conduci, Kuga este construit pentru a mări la maximum controlul. Alege unul dintre cele cinci moduri de deplasare disponibile, care ajustează funcționarea vehiculului pentru a se potrivi perfect condițiilor. Sistemul modifică sensibilitatea accelerației, a direcției și a suspensiei, lucrând în același timp cu controlul tracțiunii și al stabilității, pentru a oferi control optim în orice setare. 

Selectează unul dintre modurile: „Normal”, „Sport”, „Umed/Alunecos”, „Pistă” sau, pentru eficiență maximă, modul „Eco”. informațiile cheie sunt apoi afișate prin intermediul consolei de bord de 12,3”, care comută între temele de culoare unice, în funcție de modul de deplasare selectat. 

Experiență la volan

Concepute pentru a combina stilul elegant și randamentul puternic al SUV-ului: tempomatul adaptiv al Ford Kuga si cele 5 moduri de deplasare selectabile înseamnă că îți poți adapta experiența de condus la orice condiții rutiere.

Asistentul tău personal din timpul condusului

Ford Co-Pilot 360 combina o gamă de tehnologii care, împreuna, lucrează pentru a-ți face experiența la volan mai confortabilă și mai plăcută. Tempomatul adaptiv îți reglează în mod automat viteza, în funcție de viteza vehiculului din față. Sistemul poate chiar să recunoască indicatoarele de viteză și îți va regla viteza în mod corespunzător. Iar tehnologia de centrare pe bandă poate oferi asistența la direcție, respectând marcajele drumului, pentru a te ajuta să te poziționezi pe mijlocul benzii.

Te ajută să rămâni pe banda

Sistemul de menținere a benzii de rulare utilizează o cameră orientată în față, pentru a detecta dacă ai ieșit în mod accidental de pe banda ta de mers. Sistemul de menținere a benzii de rulare asiguri asistența prin cuplul de direcție, pentru a te ajuta să revii pe banda corectă. Dacă roată ta atinge linia sau marginea drumului, sistemul de avertizare la părăsirea benzii te avertizează apoi printr-o vibrație a volanului și prin afișarea unui avertisment vizual. Tehnologia se dezactivează automat la viteze de sub 64 km/h sau poate fi oprită manual.

Lasă Kuga să parcheze

Parcarea pe o stradă aglomerată sau într-un spațiu îngust poate fi dificilă. Dar cu un sistem îmbunătățit de asistență activă la parcare, noul Ford Kuga îți ușurează situația mai mult ca oricând. Disponibil la modele cu transmisie automată, sistemul poate identifica un spațiu de parcare adecvat, apoi poate efectua automat toate manevrele de parcare și de ieșire pentru tine. Se activează prin apăsarea butonului pentru asistență activă la parcare și nu este nevoie să conduci sau să utilizezi pedalele – mașina se ocupă de toate pentru tine.

Detectează semnele de circulație pe care le-ai putea rata

Indiferent dacă indicatoarele sunt pe marginea drumului sau deasupra acestuia, permanente sau temporare, sistemul de recunoaștere a indicatoarelor rutiere le poate identifica. Pictogramele privind limitele de viteză și indicatoarele de interzicere a depășirii sunt afișate în consola de bord, care te avertizează asupra modificării restricțiilor.

Te ajuta să ai o vizibilitate crescută în viraje

Sistemul adaptiv de iluminat frontal al modelului Kuga oferă o vizibilitate excelentă în diverse condiții. Aceste faruri LED atrăgătoare utilizează camere video pentru a monitoriza drumul din față și a modifica modelele de lumină pentru a se potrivi diferitelor situații, inclusiv pentru curbele sau pentru sensurile giratorii care se apropie. Faza lungă anti-orbire reglează unghiul farului, pentru un nivel maxim de iluminare și un nivel minim de strălucire, în scopul protejării circulației din sens opus atunci când aceasta este detectată.

Informații importante, pe scurt

Pe afișajul de tip HUD apar informații cheie în câmpul tău vizual, astfel încât să poți rămâne cu ochii la drum. Fiind compatibil cu ochelarii de soare polarizați, imaginea clară și luminoasă îți poate afișa conținutul preferat – inclusiv viteza vehiculului, navigația, notificările tempomatului și datele trimise de sistemul de recunoaștere a semnelor de circulație.

Senzori de asistență la parcare

Senzorii de distanță pentru parcare te ajută să determini distanța dintre vehiculul tău și obstacolele din jur. Atunci când detectează un obiect, senzorii emit o avertizare sonoră care se intensifică cu cât te apropii mai mult de obstacol.

O pereche de ochi în plus

Sistemul de informații pentru unghiul mort utilizează senzori laterali pentru a caută vehicule care pot fi ascunse în unghiul mort. Dacă este detectat un alt vehicul, sistemul te va alerta prin lumini discrete de avertizare încorporate în ambele oglinzi laterale. Alerta de trafic încrucișat funcționează în tandem cu asistența pentru unghiul mort pentru a mări gradul de atenție atunci când ieși dintr-un spațiu și ai vizibilitate limitată. Sistemul poate detecta vehiculele care se apropie din lateral și poate emite un avertisment pentru a te alerta cu privire la prezența acestora.

Un plus de control în cazul pornirilor în rampă

Sistemul de asistență la pornirea din rampă împiedica temporar alunecarea în spate sau în față atunci când pornești din rampă. Sistemul funcționează prin menținerea presiunii la nivelul sistemului de frânare pentru un interval suplimentar de 2-3 secunde, oferindu-ți mai mult timp și control atunci când muți piciorul de pe pedala de frâna pe cea de accelerație. Acest sistem este, de asemenea, util când oprești și pornești autovehiculul pe suprafețe alunecoase.

Te ajuta să mergi în direcția corectă 

Alerta privind sensul de mers incorect utilizează o camera orientată în față și informații de la sistemul de navigație ca să detecteze dacă te deplasezi în sensul greșit al traficului. În cazul în care conduci în sensul greșit, sistemul te avertizează vizual și auditiv, astfel încât să poți opri și să iei măsuri necesare.

Confort și funcționalitate

De la linii fluide și finisaje interioare rafinate învelite în piele, la priveliști cuprinzătoare, asigurate de acoperișul de sticlă panoramic - o senzație de mișcare energizată curge prin fiecare detaliu de design al noului Kuga. Iar o serie de tehnologii sofisticate asistă și imbunătățesc fiecare călătorie.

Hands-free cu SYNC 3 

Ford SYNC 3 este un sistem avansat, care îți permite să rămâi conectat și să controlezi telefonul, muzica și sistemul de navigație prin comenzi vocale normale. Poți chiar să vezi afișata o listă a restaurantelor din zona în care te afli, doar activând comanda vocală și spunând „îmi este foame”. Sistemul îți poate citi cu voce tare și mesajele text. Ecranul tactil color răspunde la gesturi de tip „ciupire și glisare”, pentru navigare intuitivă. SYNC 3 se conectează, de asemenea, la Apple CarPlay și la Android Auto, iar Applink te ajută să accesezi unele dintre aplicațiile preferate de pe telefonul tău.

Acces la încărcare prin smartphone

În cazul în care alegi un Plug-in Hybrid, l-am creat astfel încât să fie mai ușor să îți menții noul Kuga încărcat. Ford lucrează cu NewMotion, cea mai mare rețea publică de încărcare din Europa. Acest parteneriat îți permite să accesezi o serie de soluții suplimentare de încărcare prin intermediul smartphone-ului.  

Poți localiza și naviga către cele mai apropiate stații de încărcare și chiar să plătești pentru asta în aplicație.

Încărcare ușoara, la domiciliu

Noul Kuga Plug-in Hybrid este livrat cu două cabluri de încărcare standard: unul pentru încărcarea regulată la domiciliu și altul pentru stațiile publice de încărcare. 

Vrei ca încărcarea la domiciliu a Plug-in Hybrid-ului tău să fie cat mai rapidă posibil? Te poate ajuta priza de perete Ford Wall-Box. Cu ajutorul unuia dintre partenerii noștri de instalare experți, te putem ajuta să instalezi acasă o priza de perete Ford Wall-Box, de putere mai mare, ca dotare opțională. Prizele de perete Ford Wall-Box oferă timpi de încărcare mai scurți, comparativ cu încărcarea prin prize convenționale.

Nu mai scotoci după chei

Hayonul hands-free face ca accesul la compartimentul de încărcare al Kuga să fie ușor, chiar și atunci când ai mâinile ocupate. Cu brelocul KeyFree în buzunar sau în geantă, faci pur și simplu o mișcare ușoara cu piciorul sub centrul barei de protecție din spate, iar hayonul hands-free se va ridica fără să atingi nimic. De asemenea, acesta poate fi deschis și închis și în timp ce te afli în interiorul mașinii.

Lumea ta se deschide

Bucură-te de mai mult aer liber din confortul propriului tău Ford Kuga. Acoperișul panoramic, acționat electric, îți permite să te simți cufundat în peisajul înconjurător. Acoperișul se află deasupra primului și celui de-al doilea rând de scaune, inundând interiorul cu lumină naturală și oferind aer proaspăt din belșug atunci când este deschis. Geamul glisant are, de asemenea, un strat reflectorizant solar pentru a menține interiorul rece atunci când este închis, în timp ce parasolarul intern oferă umbră suplimentară atunci când ai nevoie.

Încarcă în mers

Interiorul modelului Kuga este conceput pentru a mări la maximum spațiul și confortul. De exemplu, compartimentul media din consola centrală este suficient de încăpător pentru cele mai mari smartphone-uri. Iar datorită încărcării wireless, disponibilă, de asemenea, pentru smartphone-urile compatibile, nu a fost niciodată mai ușor să te asiguri că dispozitivele tale sunt mereu gata de utilizare.

Un plus de confort

Sunt disponibile scaune încălzite pentru șofer și pentru pasagerul din față. Iar pentru un plus de confort, volanul încălzit al Kuga îți menține mâinile calde, în diminețile reci de iarnă.

Muzica, așa cum ar trebui să se audă

Oricare ar fi gusturile tale, muzica merită să sune așa cum a intenționat artistul. Un sistem audio personalizat, de la B&O, înseamnă că exact la acest lucru te poți aștepta de la noul tău Kuga. Configurația avansata cu 10 difuzoare, de 575 wați, a fost dezvoltată și reglată fin, special pentru Kuga, de către inginerii de sunet specialiști ai B&O. Așadar, dă volumul mai tare și bucurăte de trupele și melodiile preferate în sala ta de concerte personală.

Curăță-ți parbrizul repede, cu Quickclear

Aceasta dotare inteligentă este creată pentru  ați permite să pornești rapid în diminețile geroase. Nu trebuie decât să atingi un buton, iar filamente extrem de subțiri se supraîncălzesc pentru a curăța parbrizul de gheață, ceață și abur, precum și pentru a ajuta la dezghețarea ștergătoarelor. Sistemul acționează iîn câteva secunde, chiar și atunci când este extrem de frig afară.

Inteligent, convenabil și cu economie de spațiu

Frâna de mână electrică oferă avantaje surprinzătoare. De exemplu, îți oferă mai mult spațiu în cabină, este ușor de aplicat și nu va trebui să efectuezi service-ul frânelor ca de obicei. Iar pentru a pune frâna, tot ce trebuie să faci este să apeși un buton din consola centrală.

Siguranță și securitate

De la alertarea ta privind potențialele pericole de coliziune, la sisteme inteligente care te ajută să menții tracțiunea și stabilitatea: siguranța ta este preocuparea noastră. Acesta este motivul pentru care noul Ford Kuga are ca dotare standard o serie de tehnologii inteligente de asistență, toate concepute pentru a te ajuta să te protejezi, să îți protejezi familia, dar și pe ceilalți participanți la trafic.

Siguranță de 5 stele

Nu doar noi o spunem. Nu ne surprinde faptul că, drept dovadă a capacitații sale remarcabile de a te proteja pe tine și pe pasagerii tăi, noul Kuga a obținut 5 stele de siguranță de la Euro NCAP, principala organizație independentă din Europa privind siguranța. Rolul acestei organizații este de a evalua în detaliu siguranța tuturor vehiculelor noi, analizându-le la cele mai înalte niveluri de verificare meticuloasă.

Un sistem care poate ajuta la protejarea pietonilor

Asistența la pre-coliziune, cu funcția de detectare a pietonilor, utilizează o tehnologie cu cameră pentru a scana drumul din față. În cazul unui pericol de coliziune cu un vehicul, un pieton sau un biciclist, sistemul te va avertiza. Dacă nu reacționezi la timp, sistemul poate aplica în mod automat forța totală de frânare pentru a ajuta la reducerea gravității unei coliziuni frontale sau chiar la evitarea ei.

Ai control deplin

Controlul electronic al stabilității monitorizează constant progresul vehiculului tău. Folosind senzori avansați de la sistemele de frânare cu anti-blocare roți și de control al tracțiunii, acesta poate detecta când un vehicul pierde din aderența și poate aplica automat un impuls de frânare pe roți separate, pentru a ajuta la stabilizarea mașinii.

Ajutor pentru menținerea în siguranță a copiilor

Kuga este conceput pentru a-i menținea pe cei mici în siguranță, în fiecare călătorie. Este dotat cu puncte ISOFIX pentru fixarea scaunului pentru copil în spate, așadar poți utiliza cu ușurința două scaune pentru copii.

Avertizare timpurie în cazul unei pene

Daca detectează că vreunul dintre pneuri începe să piardă presiune în timpul deplasării, sistemul de monitorizare a presiunii în pneuri te avertizează prin aprinderea unei pictograme pe panoul de bord.

Protejarea și securizarea mașinii tale Kuga împotriva furtului

O alarma Thatcham de categoria 1 este un sistem sofisticat, care se activează automat atunci când încui Kuga de doua ori. Va emite un semnal sonor puternic dacă este declanșata de o intrare forțată, dacă mașina este ridicată sau dacă senzorii de mișcare detectează mișcare înăuntru. Această tehnologie este concepută și pentru a preveni remorcarea nedorită a mașinii tale Kuga. Este posibilă armarea sistemului în moduri diferite, ceea ce înseamnă că poți alege să monitorizezi ușile, capota și portbagajul.

Utilitate

Design exterior rafinat, contemporan. Spațiu interior flexibil și adaptabil. Noul Ford Kuga este vehiculul perfect pentru a-ți scoate la suprafață simțul interior al aventurii. Și, având la dispoziție o gamă largă de accesorii de transport pe acoperiș, Ford Kuga este mai mult decât capabil să te ajute să te deplasezi în weekend.

Scaune spate flexibile, adaptabile 

Designul interior dinamic al noului Ford Kuga îți oferă libertatea absolută de a te adapta la fiecare călătorie. Ai nevoie de mai mult spațiu în portbagaj pentru o călătorie lungă sau preferi luxul unui spațiu în plus pentru picioare, la scaunele din spate? Scaunele flexibile din spate glisează înainte sau înapoi pentru a se potrivi nevoilor tale, mărind capacitatea de depozitare din spate cu 67 litri atunci când sunt rabatate, astfel încât nu vei avea nicio problema sa iei cu tine tot ce îți este necesar.

Spațios și practic

Ușurează cumpărăturile și drumurile la scoală. Sau de ce să nu punem câteva biciclete în spate și să mergem să explorăm? Kuga are un spațiu de până la 645 de litri în spatele celui de-al doilea rând de scaune. Iar dacă scaunele din spate sunt rabatate, există o capacitate de depozitare de până la 1530 litri, astfel încât vei avea întotdeauna spațiul de depozitare de care ai nevoie.

Cârlig de remorcare retractabil: mereu la îndemână când ai nevoie

Cârligele de remorcare sunt, de regula, fixe, așa ca se văd în permanență în spatele vehiculului. Dar cârligul de remorcare opțional detașabil a Kuga, este ușor de rabatat în spatele barei de protecție, atunci când aceasta nu este utilizată.

Spații de depozitare utile peste tot

Designul curat, ordonat al interiorului modelului Kuga generează mult spațiu util de depozitare în cabină. Compartimentul media din consolă centrală are suficient spațiu pentru cele mai mari telefoane. Există suporturi mari pentru pahare, pentru șofer și pasager, și chiar și ușile sunt proiectate pentru a mări la maximum spațiul.

Bare acoperiș

Barele de acoperiș elegante, din aluminiu satinat sau cu finisaj negru, îmbunătățesc aspectul impresionant de SUV al noului tău Ford Kuga; formând, în același timp, atașamentul de baza necesar pentru o serie de accesorii de transport pe acoperiș.