Tourneo Courier

Tourneo Courier

Experiența la volan

Noul Ford Tourneo Courier compact, dar spațios, este construit special pentru a-ți face viața mai ușoară. Interiorul spațios și flexibil este plin de tehnologii avansate, inclusiv direcție servoasistată electric și camera video în partea din spate, cu senzori de parcare. Aceste sisteme lucrează împreună pentru a te ajuta să abordezi fiecare zi cu încredere

Asistența pentru situații de urgență Ford SYNC

Un aspect important al tehnologiei Ford SYNC care îți poate salva viața este Asistentă de urgență. În cazul puțin probabil al unui accident, când se activează airbagul său se dezactivează pompa de carburant, tehnologia poate folosi un telefon mobil împerecheat și conectat prin Bluetooth® pentru a efectua automat un apel direct către Serviciile de urgență, în locul tău Poți alege să întrerupi apelul său să discuți cu personalul serviciului de urgență, dacă e cazul. Extrem de important, sistemul va furniza informații vitale, precum coordonatele tale GPS, chiar și atunci când ți-ai pierdut cunoștința.

Un plus de control în cazul pornirilor în rampă

Sistemul de asistență la pornirea din rampă împiedică temporar alunecarea în spate sau în față, când pornești din pantă. Sistemul funcționează prin menținerea presiunii la nivelul sistemului de frânare pentru un interval suplimentar de 2-3 secunde, asigurându-ți mai mult timp și control, când muți piciorul de pe pedala de frână, pe cea de accelerație. Acest sistem este de asemenea util când oprești și pornești autovehiculul pe suprafețe alunecoase.

Marsarier mai simplu

Stâlpi, biciclete, ziduri mai joase… camera spate îți arătă orice se află în spatele tău, pe ecranul integrat în consolă centrală. Pe lângă obiectele pe care poate tu nu le-ai observa, sistemul afișează și niște linii virtuale, care te ajută să parchezi chiar și în cele mai înguste spații. Camera se activează automat atunci când selectezi marsarierul.

Senzori care facilitează procedura de parcare

Senzorii de distanță la parcare te ajută să determini distanța dintre vehiculul tău și orice fel de obstacol din spatele tău. Când detectează un obiect, senzorii emit o avertizare sonoră care se intensifică, cu cât te apropii mai mult de obstacol.

Direcție servoasistată care reacționează la orice situație

Direcția servoasistată electric (EPAS) se ajustează automat la viteza de rulare și la condițiile de drum. La viteze reduse, sistemul face ca rotirea volanului să fie mai ușoară, îmbunătățind manevrabilitatea. La viteze ridicate, când ai nevoie de mai mult control , direcția devine mai rigidă. Acum, cu ajutorul controlului asupra devierii de la cursul normal, EPAȘ ia de asemenea în calcul, vântul care bate din față și alte condiții de drum, în timp ce Controlul activ al vibrațiilor reduce vibrațiile nedorite, resimțite la nivelul volanului.

Faruri care se aprind automat, când este necesar

Farurile automate sunt prevăzute cu senzori care detectează lumina când începe să se întunece sau la schimbarea bruscă a condițiilor de iluminare. De exemplu, când intri într-un tunel. Atunci se activează farurile cu acționare automată, ce pot face condusul mai simplu și mai sigur.

Confort și funcționalitate

Designul inteligent și materialele premium creează un interior luminos, aerisit și confortabil, cu spațiu din plin pentru toți. Tehnologia suplimentară SYNC 3 te informează și te distrează, cu ajutorul funcției intuitive de recunoaștere a vocii și a unui ecran tactil de 6”.

SYNC 3. Treci pe modul „mâini libere”, fără efort

Ford SYNC 3 e un sistem avansat care-ți permite să rămâi conectat și să controlezi telefonul, muzica și sistemul de navigație. Pentru a naviga intuitiv, alege fie comenzile vocale, fie ecranul tactil color de 6", cu gesturi „ciupire și glisare”. Poți solicita chiar și o listă de restaurante locale, spunând simplu: „I’m hungry” („Mi-e foame”).

Un loc sigur pentru toate dispozitivele tale.

Sistemul de andocare e conceput pentru a-ți ține dispozitivul de navigare prin satelit, telefonul inteligent sau player-ul MP3 și are un port USB.

Scaune flexibile

Scaunele confortabile din spate pot fi ocupate de până la trei pasageri, chiar și în călătorii mai lungi. Când nu sunt utilizate, scaunele pot fi pliate și rabătate în față pentru a obține mai mult spațiu pentru bagaje.

Spațiu generos. Acces facil.

Noul Ford Tourneo Courier are spațiu din plin pentru toți și pentru bagajele lor. Ușile glisante din spate, care se deschid larg, ușurează intrarea și ieșirea, mai ales în spații înguste. Iar scaunele din spate se pot plia și răbata în față pentru a adăposti o combinație mereu diferită de persoane, animale de companie și bagaje.

Ștergătoare care se reglează automat, în funcție de ploaie

Ștergătoarele de parbriz cu senzor de ploaie se activează în secundă când detectează stropi de apă pe parbrizul autovehiculului, iar apoi își reglează viteza pentru a face față oricăror condiții meteo. Poți alege din mai multe niveluri de sensibilitate, care determină cât de multă umiditate trebuie să se acumuleze înainte ca ștergătoarele să se activeze.

Sistemul Ford Easy Fuel pentru alimentare fără probleme

Această tehnologie utilă face imposibilă alimentarea greșită a mașinii, deoarece duza pompei nu se va potrivi. Mai mult, datorită faptului că sistemul Ford Easy-Fuel e un sistem fără bușon, nu va mai trebui să pui mâna vreodată pe un bușon murdar.

Utilizare inteligentă a spațiului

Noul Tourneo Courier oferă un spațiu pentru bagaje de peste 708 litri, precum și un capac pentru portbagaj reglabil care te ajută să-ți ții lucrurile în ordine. Îl poți regla mai sus sau mai jos pentru a separa lucruri mai voluminoase sau mai delicate. Când nu este în uz, capacul pentru portbagaj poate fi depozitat în mod convenabil pe scaunele din spate.

Curată parbrizul rapid cu Quickclear

Această dotare inteligență e creată pentru a-ți permite să pornești rapid în diminețile geroase. Trebuie doar să atingi un buton și filamente extrem de subțiri se supraîncălzesc, pentru a curăța parbrizul de gheață, ceața și abur, precum și pentru a ajuta la dezghețarea ștergătoarelor. Sistemul acționează în câteva secunde, chiar și la temperaturi negative.

Reglează temperatura ideală pentru tine și pasager

Cu ajutorul dotării opționale Sistemul de control electronic automat al temperaturii cu zona dublă de control (DEATC), poți selecta temperaturile pe care tu și pasagerul din față le preferați fiecare, iar sistemul le va menține cu ajutorul Sistemului avansat de climatizare.

Performanța și eficientă

Noul Ford Tourneo Courier combină plăcerea condusului cu o economie excepțională de combustibil. Acționat de motorul multi-premiat Ford EcoBoost de 1,0 litri, noul Tourneo Courier este conceput să utilizeze la maximum fiecare strop de combustibil, oriunde ai conduce.

Transmisia cu 6 trepte de viteză economisește combustibil

Noul Tourneo Courier e dotat cu o cutie manuală în 6 trepte, care îl face mai economic și mai eficient. Odată ce ajungi la o viteză suficient de mare, treci ușor la viteza a 6-a și economisești combustibil în timp ce conduci. Vei constata cu bucurie că schimbarea treptelor se face lin și repede.

Folosești mai puțin combustibil, cu funcția pornire-oprire automată

Atunci când te oprești la semafor sau când aștepți într-o coloană, această tehnologie poate opri automat motorul (fără a opri însă alimentarea sistemelor esențiale, precum farurile, aerul condiționat, radioul și sistemul Ford SYNC). De îndată ce ești gata să pleci de pe loc, apasă, ca de obicei, pe pedala de ambreiaj și selectează prima treaptă de viteză sau apăsă pedală de accelerație, în cazul unei transmisii automate, iar sistemul pornește din nou motorul. Sistemul Auto-Start-Stop e deosebit de eficient în orașe, unde poate reduce consumul de combustibil cu până la 10% (în mediul urban).

Intervale de service lungi

Intervalele de service, atât pentru varianta pe benzină, cât și pentru varianta pe motorină, au fost extinse, ajutându-te să economisești bani pe toată durata de viață a vehiculului.

Diametrul optim de bracaj

Spre deosebire de MVP-urile mari, noul Tourneo Courier are un diametru de bracare de doar 10,5 metri, ceea ce face virajele în U sau parcarea rapide și simple, chiar și pe străzi înguste.

Image not found

Profită la maximum de motor

Motorul revoluționar EcoBoost pe benzină, de 1,0 litri, cu 3 cilindri, îți asigură puterea la care te-ai aștepta de la un motor de 1,6 litri convențional.

Siguranță și securitate

Noul Tourneo Courier este echipat cu o gamă de tehnologii sofisticate, proiectate să te țină în siguranță atât pe tine, cât și pe pasagerii tăi și vehiculul tău. Unele tehnologii, inclusiv controlul stabilității împotriva răsturnării și sistemul de stabilizare a remorcii, există pentru a ajuta, în prima fază, la prevenirea accidentelor. Alte sistemele, inclusiv sistemul de asistență la frânarea de urgență, pot ajuta la reducerea gravității accidentelor care au loc.

Menții controlul, chiar și în condiții dificile

Controlul electronic al stabilității și sistemul avansat de control al tracțiunii monitorizează în mod constant progresul vehiculului tău. Acestea detectează când un vehicul pierde din aderență și aplică automat un impuls de frânare pe fiecare roată individuală, ajutând la stabilizarea mașinii. Aceasta va asigura cea mai bună aderentă, performanță și stabilitate, atunci când ai nevoie cel mai mult.

Aderenta maximă cu efort minim

Un sistem avansat de control al tracțiunii elimină alunecarea în exces a roților și îți asigură cea mai bună aderentă, performanță și stabilitate, atunci când ai mai mare nevoie. Sistemul monitorizează încontinuu și ajustează puterea livrată roților individuale ale vehiculului, asigurând contact și aderența maxime, când accelerezi.

Avertizare timpurie în cazul unei pene

Dacă vreunul dintre pneuri începe să piardă presiune în timpul deplasării, Sistemul de monitorizare a presiunii în pneuri (TPMȘ) te avertizează imediat, prin aprinderea unei pictograme pe panoul de bord.

Protecție continuă împotriva răsturnării

Senzorul unic Ford pentru rata de deviere ajută Sistemul de reducere al efectului de răsturnare să mențină pneurile pe sol, în special când centrul de greutate e ridicat și când vehiculul parcurge viraje cu partea exterioară mai coborâtă.

Ajutor pentru menținerea copiilor în siguranță

Noul Tourneo Courier este conceput pentru a-i ține pe copiii mici în siguranță în fiecare călătorie. Este dotat cu puncte ISOFIX pentru fixarea scaunului pentru copil în spate, așa că poți folosi cu ușurință două scaune pentru copii.

Sisteme avansate pentru o frânare mai controlată

Sistemul de frânare cu anti-blocare roți (ABS) și distribuția electronică a forței de frânare se combină pentru a asigura o frânare mai bine controlată.

Menținerea în siguranță pe banda de rulare a remorcii

Sistemul de stabilizare a remorcii detectează „șerpuirea” sau balansarea remorcii și reduce viteza vehiculului pentru a ajuta la corectarea problemei, făcând ca remorcarea să fie mai controlată. Sistemul încetinește vehiculul, reducând cuplul motorului și crescând treptat presiunea frânelor pe toate roțile.

Două opțiuni de sistem de alarmă de nivel înalt

Noul Tourneo Courier este disponibil cu un sistem de alarmă de perimetru opțional, care se declanșează dacă portierele sau capota sunt deschise cu forța. Un sistem de alarmă Thatcham categoria 1, mai sofisticat, este, de asemenea, disponibil. Acesta se activează automat în momentul în care încui vehiculul și emite un semnal sonor puternic dacă este declanșat de o intrare forțată, dacă vehiculul este ridicat sau dacă senzorii de mișcare detectează o mișcare înăuntru.

O alarmă de rezervă, independența, suplimentară

Un dispozitiv sonor de siguranță, cu baterie proprie, reprezintă un sistem suplimentar, secundar de alarmă, care este furnizat împreună cu opțiunea de alarmă Thatcham. în momentul declanșării alarmei începe să sune o sirenă și, deoarece are propria sa sursă de alimentare încorporată, aceasta se va activa chiar dacă cineva deconectează bateria vehiculului.

Galerie

Modele

Tourneo Courier - Trend

Tourneo Courier - Trend

Tourneo Courier - Titanium

Tourneo Courier - Titanium