Transit Connect

Transit Connect

Experiența la volan

Fiecare caracteristică și tehnologie din noul Transit Connect este concepută pentru a maximiza eficiența afacerii tale, precum și pentru a-ți ușura condusul pe cât de mult posibil. Tehnologiile avansate te pot asista continuu, unele reacționând automat, astfel încât tu să nu îți mai faci griji privind aprinderea farurilor sau pornirea ștergătoarelor. Pe scurt, această utilitară este construită pentru a te ajuta.

Vede semnele de circulație pe care le-ai putea rata

Indiferent dacă semnele sunt pe marginea drumului său deasupra acestuia, permanente sau temporare, Sistemul de recunoaștere a indicatoarelor rutiere le poate identifica. O pictogramă cu viteză respectivă sau un semn de interzicere a depășirii apare pe panoul de bord și se schimbă de fiecare dată când pătrunzi într-o zonă cu o limită nouă.

Un sistem avansat care te ajută să păstrezi banda de rulare

Sistemul de menținere a benzii de rulare utilizează o cameră orientată în față, pentru a detecta dacă ai ieșit accidental de pe banda ta de deplasare. Sistemul de avertizare la părăsirea benzii te avertizează apoi printr-o vibrație a volanului și prin afișarea unui indicator de avertizare vizuală. Dacă reacționezi mai greu sau nu reacționezi deloc, Sistemul de asistență la menținerea benzii îți poate oferi asistenta cu cuplul de direcție, pentru a te ajuta să revii pe bandă corectă. Această tehnologie e concepută pentru suprafețe rutiere cu mai multe benzi (precum autostrăzile), așadar se va dezactiva automat la viteze mai mici de 65 km/h, putând fi dezactivată și manual.

Marsarier mai simplu și mai sigur

Stâlpi opritori, biciclete, ziduri joase… Camera video pentru vedere spate îți arată tot ce se află în spatele mașinii, pe un ecran integrat în consolă centrală. Sistemul îți arătă obiecte pe care le-ai putea omite și în plus, afișează linii virtuale pentru a te ajuta să parchezi și în cele mai înguste spații. Camera se activează automat când selectezi treapta de marsarier.

Faruri care se aprind automat, când este necesar

Farurile automate sunt prevăzute cu senzori care detectează lumina când începe să se întunece sau la schimbarea bruscă a condițiilor de iluminare. De exemplu, când intri într-un tunel. Atunci se activează farurile cu acționare automată, ce pot face condusul mai simplu și mai sigur.

Te ajută să vezi, fără a-i orbi pe ceilalți șoferi

O funcție utilă pentru deplasările pe timp de noapte, fază lungă automată, comută temporar la faza scurtă atunci când detectează trafic din sens opus sau un alt autovehicul în față, pentru a nu-i orbi pe ceilalți șoferi. Apoi, sistemul revine automat la fază lungă, asigurând vizibilitate maximă.

Faruri care se aprind automat atunci când este necesar

Farurile automate opționale sunt prevăzute cu senzori care detectează scăderea luminii când începe să se întunece sau la schimbarea bruscă a condițiilor de iluminare. De exemplu, când intri într-un tunel. Atunci se activează farurile cu acționare automată, care pot simplifica și mari nivelul de siguranță al condusului. Farurile automate sunt disponibile ca dotare opțională cu ștergătoarele cu senzor de ploaie.

Ștergătoare care se reglează automat, în funcție de ploaie

Ștergătoarele de parbriz cu senzor de ploaie se activează în secundă când detectează stropi de apă pe parbrizul autovehiculului, iar apoi își reglează viteza pentru a face față oricăror condiții meteo. Poți alege din mai multe niveluri de sensibilitate, care determină cât de multă umiditate trebuie să se acumuleze înainte ca ștergătoarele să se activeze.

Ford PowerShift. Rapid și cu economie de combustibil

Îmbinând confortul asigurat de transmisia automată cu controlul asociat unei cutii de viteze manuale, această cutie de viteze avansată, cu 6 trepte de viteză, preselectează următoarea treaptă pentru tine, pentru a nu pierde din putere când treci de la o treaptă de viteză, la alta. Schimbările de trepte uluitor de rapide și line ale Ford PowerShift fac din condus o experiență mai plăcută, economisind în același timp combustibil și reducând emisiile de CO2în comparație cu o cutie de viteze automată obișnuită.

Sistemul de avertizare a șoferului își dă seama când ești obosit

Sistemul de avertizare a șoferului monitorizează constant stilul personal de condus și e conceput să detecteze orice variație cauzată de oboseală. Dacă sistemul detectează că devii mai puțin vigilent(a), o pictogramă de avertizare apare pe afișaj, sugerându-ți să iei o pauză. Dacă gradul de vigilență la volan scade și mai mult, mesajul e repetat și însoțit de un semnal sonor.

Drumuri mai puțin obositoare, mai economice

Tempomatul prevăzut cu dispozitivul ajustabil de limitare a vitezei te ajută să-ți menții vehiculul în limita de viteza prestabilită de  tine. Te poate ajuta să economisești combustibil, să reduci situațiile de depășire a vitezei și, la fel ca toate sistemele de control al vitezei, îți permite să menții viteza aleasă fără să fi nevoit să ții piciorul pe pedala de accelerație.

Technologie care vede ceea ce tu nu poți vedea

Sistemul de asistență pentru unghiul mort folosește senzori RADAR pentru a identifica vehiculele aflate în unghiul tău mort. Avertizarea se face sub forma unui indicator aflat în oglinzile retrovizoare.

Un plus de control în cazul pornirilor în rampă

Sistemul de asistență la pornirea din rampă împiedică temporar alunecarea în spate sau în față, când pornești din pantă. Sistemul funcționează prin menținerea presiunii la nivelul sistemului de frânare pentru un interval suplimentar de 2-3 secunde, asigurându-ți mai mult timp și control, când muți piciorul de pe pedala de frână, pe cea de accelerație. Acest sistem este de asemenea util când oprești și pornești autovehiculul pe suprafețe alunecoase.

Sisteme de control care se adaptează la încărcătură transportată

Sistemul de control adaptive al încărcăturii (Load Adaptive Control) ajustează Controlul  electronic al stabilității (ESC) în funcție de masă totală a încărcaturii pe care o transporți. În acest fell beneficiezi de control și stabilitate indiferent dacă circuli cu vehiculul gol sau încărcat.

Asistența de urgență Ford SYNC

Un aspect important al tehnologiei Ford SYNC care îți poate salva viața este Asistentă de urgență*. În cazul puțin probabil al unui accident, când se activează airbagul său se dezactivează pompa de carburant, tehnologia poate folosi un telefon mobil împerecheat și conectat prin Bluetooth® pentru a efectua automat un apel direct către Serviciile de urgență, în locul tău Poți alege să întrerupi apelul său să discuți cu personalul serviciului de urgență, dacă e cazul. Extrem de important, sistemul va furniza informații vitale, precum coordonatele tale GPS, chiar și atunci când ți-ai pierdut cunoștința.

Confort și funcționalitate

Prin combinarea designului inteligent și contemporan cu tehnologiile avansate care îți satisfac nevoile, Transit Connect este atât un vehicul comercial eficient, cât și un adevărat birou practic și confortabil pe roți. Spațiile de stocare inteligente și designul ergonomic îți asigură confortul în permanență, atunci când mergi la lucru, când te întorci, dar și când lucrezi în noul tău Transit Connect.

Preia comandă cu tehnologia avansată hands-free cu SYNC 3

SYNC 3 este cea mai avansată versiune de până acum. Este mai rapidă și mai ușor de utilizat, cu comenzi vocale îmbunătățite și mai multe funcții. Noua interfață are butoane mai mari pentru o utilizare mai facilă, iar ecranul tactil colorat recunoaște acum gesturi de strângere și glisare specifice smartphoneurilor și tabletelor pentru o navigare și mai intuitivă. SYNC 3 include, de asemenea, aplicațiile AppLink, CarPlay și Android Auto*, pentru a afișa informațiile smartphoneului tău pe ecranul tactil.

Utilitara ta, biroul tău

Cu ajutorul conectivității mobile integrate în vehicul, nu a fost vreodată mai simplu să îți desfășori activitatea, oriunde te-ai afla. Astfel, cabina încorporează caracteristici proiectate pentru a te ajuta să ai tot ce îți trebuie la îndemână. Dispui de una sau două prize de 12 V, intrare auxiliară și conectivitate USB, plus suporturi pentru pahare, spațiu pentru un laptop sau dosare de dimensiune A4 și o tavă opțională de depozitare sub scaun.

Curată parbrizul rapid cu Quickclear

Această dotare inteligență e creată pentru a-ți permite să pornești rapid în diminețile geroase. Trebuie doar să atingi un buton și filamente extrem de subțiri se supraîncălzesc, pentru a curăța parbrizul de gheață, ceața și abur, precum și pentru a ajuta la dezghețarea ștergătoarelor. Sistemul acționează în câteva secunde, chiar și la temperaturi negative.

Un plus de confort cu ajutorul scaunelor încălzite

Alungă răceala dimineților de iarnă, încălzind scaunele din față. Apăsă butonul și se va menține o temperatură confortabilă de încălzire a scaunelor, cât timp dorești.

Setează temperatura dorită

Cu ajutorul Sistemului opțional de climatizare automată, selectează pur și simplu temperatura interioară dorită, iar aceasta va menține cu ajutorul sistemului avansat de climatizare.

Sistemul Ford Easy Fuel pentru alimentare fără probleme

Această tehnologie utilă face imposibilă alimentarea greșită a mașinii, deoarece duza pompei nu se va potrivi. Mai mult, datorită faptului că sistemul Ford Easy-Fuel e un sistem fără bușon, nu va mai trebui să pui mâna vreodată pe un bușon murdar.

Utilizarea în comun a mașinii, fără probleme, cu ajutorul caracteristicii MyKey

MyKey îți permite să setezi limita maximă de viteză, semnalul care să atragă atenția asupra purtării centurii de siguranță și chiar volumul sistemului audio. Această tehnologie este concepută pentru a-ți asigura liniștea atunci când împrumuți mașina unui prieten sau unui membru al familiei, deoarece poți programa restricțiile dorite pentru cheia respectivă. Poți păstra personal cheia de „admin” și chiar să ai mai multe exemplare din ambele chei, dacă dorești.

Oglinzi laterale care se pot proteja singure

Pentru a evita eventuală deteriorare, oglinzile pliabile electric se pliază după ce parchezi. Iar poziția pliată protejează, de asemenea, și elegantele semnalizatoare integrate.

You have not enabled functionality cookies. You can watch youtube video here. Delete your cookies to enable this function. Additional help can be found in the cookie policy.

Deschizi și închizi geamurile cu o singură atingere

La atingerea unui buton poți deschide sau închide complet toate geamurile.

Performanța și eficientă

Transit Connect este disponibil cu o gama noua de motoare avansate pe benzina si diesel.Fiecare dintre acestea respecta deja cerintele legislatiei stricte cu privire la emisii Euro 6. Un nou motor diesel TDCi de 1,5 litri ofera trei versiuni de motorizare cu economie de combustibil imbunatatita si emisii mai reduse fata de motoarele anterioare de 1,6 litri.Mai multa putere. Emisii mai reduse. Si costuri de exploatare mai mici. Avantaje de la un capat la altul!

Un motor EcoBoost pe benzină, de 1 litru, extrem de eficient

Noul motor pe benzină EcoBoost Ford EcoBlue de 1 litru, cu 3 cilindri, dezvoltă 100 CP și un cuplu de 170 Nm cu o transmisie manuală cu șase trepte de viteză. În combinație cu alte tehnologii de economisire a combustibilului, precum Auto-Start-Stop, acest motor premiat îți asigură puterea la care te-ai aștepta de la un motor de 1,6 litri convențional, însă atinge un prag al emisiilor de CO2 cu 25% mai redus, de numai 129 g/km și asigură o economie de combustibil, cu un consum de doar 5,6 l/100 km.

You have not enabled functionality cookies. You can watch youtube video here. Delete your cookies to enable this function. Additional help can be found in the cookie policy.

Motoare noi Duratorq TDCi de 1,5 litri, puternice

Dacă preferi motorină, poți alege unul dintre cele trei motoare diesel noi Duratorq TDCi Ford EcoBlue de 1,5 litri (75 CP, 100 CP sau 120 CP), extrem de eficiente, cu transmisie manuală sau automată „Powershift”, la alegere. Consumul de combustibil și emisiile de CO2 corespunzătoare modelului de 100 CP încep de la doar 3,8 l/100 km și 99 g/km.

Folosești mai puțin combustibil, cu funcția pornire-oprire automată

Atunci când te oprești la semafor sau când aștepți într-o coloană, această tehnologie poate opri automat motorul (fără a opri însă alimentarea sistemelor esențiale, precum farurile, aerul condiționat, radioul și sistemul Ford SYNC). De îndată ce ești gata să pleci de pe loc, apasă, ca de obicei, pe pedala de ambreiaj și selectează prima treaptă de viteză sau apăsă pedală de accelerație, în cazul unei transmisii automate, iar sistemul pornește din nou motorul. Sistemul Auto-Start-Stop e deosebit de eficient în orașe, unde poate reduce consumul de combustibil cu până la 10% (în mediul urban).

Aerodinamică mai bună pentru economie mai mare

Când conduci cu viteză redusă, Sistemul activ cu obturator pentru grila ține orificiile de ventilație de la nivelul grilei deschise, pentru a răci motorul. Când prinzi viteză, acesta se poate închide automat, îmbunătățind aerodinamică și ajutând la economisirea combustibilului. În timp, această tehnologie poate face o mare diferență în privința economiei de combustibil.

Un ajutor pentru a conduce mai eficient

Sistemul inovator Ford Eco Mode evaluează continuu efectele stilului personal de condus asupra consumului de combustibil. Acesta analizează viteza, schimbarea treptelor de viteză, frânarea și nivelurile de anticipare, plus raportul personal de deplasări pe distanțe scurte și lungi. Apoi, software-ul inteligent it oferă recomandări legate de modul de îmbunătățire a economiei de combustibil.

Controlul accelerării te ajută să conduci mai economic

Această nouă opțiune inovatoare controlează rata de accelerare în funcție de starea vehiculului tău Transit: fără încărcătură sau parțial încărcat. Prin urmare, e posibil să reduci consumul de combustibil cu până la 15%, în funcție de stilul tău de condus. Tehnologia te poate ajuta de asemenea, să reduci nivelul de uzură normală a motorului, a frânelor și a pneurilor, printre altele.

Siguranță și securitate

Tehnologii avansate, care pot frâna automat, te pot ajuta să apelezi la serviciile de urgență și te pot scuti de stresul pornirilor din rampă.
De asemenea, menționăm și sisteme care îți permit să blochezi și să deblochezi ușile în mod individual, care fac aproape imposibilă copierea cheii și care declanșează alarma chiar și după deconectarea bateriei. Transit Connect este echipat cu o gamă sofisticată de tehnologii concepute pentru a face deplasările mai ușoare și mai sigure. Atunci când conduci mult, este bine de știut că utilitară vă protejează pe tine, pe alți participanți la trafic și pietoni în fiecare zi de lucru.

You have not enabled functionality cookies. You can watch youtube video here. Delete your cookies to enable this function. Additional help can be found in the cookie policy.

Evită coliziunile la viteze reduse

Tehnologia inovatoare „Oprire activă în oraș” îl ajută pe șofer să evite coliziunile în trafic lent și la viteze de până la 50 km/h. Asistența este oferită continuu, sistemul măsurând distanța până la vehiculul din față,  când acesta se află în apropiere. Dacă sistemul detectează că vehiculul din față a încetinit în mod neașteptat, va acționa frânele automat.

Menține controlul, indiferent de condiții

Controlul electronic al stabilității monitorizează constant progresul vehiculului tău. Aceasta detectează devierile de la traseul ales, ca în cazul în care autovehiculul începe să patineze și corectează automat poziția pe drum a autovehiculului, ajutându-te să menții controlul asupra acestuia.

Aderenta maximă cu efort minim

Un sistem avansat de control al tracțiunii elimină alunecarea în exces a roților și îți asigură cea mai bună aderentă, performanță și stabilitate, atunci când ai mai mare nevoie. Sistemul monitorizează încontinuu și ajustează puterea livrată roților individuale ale vehiculului, asigurând contact și aderența maxime, când accelerezi.

Menținerea în siguranță pe banda de rulare a remorcii

Sistemul de stabilizare a remorcii detectează „șerpuirea” sau balansarea remorcii și reduce viteza vehiculului pentru a ajuta la corectarea problemei, făcând ca remorcarea să fie mai controlată. Sistemul încetinește vehiculul, reducând cuplul motorului și crescând treptat presiunea frânelor pe toate roțile.

Putere suplimentară pentru frânare de urgență

Sistemul de asistență la frânarea de urgență ajută vehiculul să atingă eficiența maximă de frânare în cazul unei situații de urgență. Este controlat automat prin intermediul Sistemului de control electronic al stabilității, care detectează presiunea pe care o aplici pe pedala de frână și crește automat această presiune, dacă este cazul.

Un avertisment în spate, atunci când franezi brusc

Sistemul cu lumina de frânare de urgență (LFU) aprinde luminile de frână pentru a-i avertiza pe ceilalți șoferi când frânezi brusc.

Avertizare timpurie în cazul unei pene

Dacă vreunul dintre pneuri începe să piardă presiune în timpul deplasării, Sistemul de monitorizare a presiunii în pneuri (TPMȘ) te avertizează imediat, prin aprinderea unei pictograme pe panoul de bord.

Sistem airbag îmbunătățit

Noul Tourneo Connect este disponibil cu airbaguri tip cortină, pentru șofer, pasager și laterale. De asemenea, senzori avansați sunt poziționați în puncte cheie în vehicul, pentru a asigura o reacție rapidă și controlată.

Nu uita niciodată să porți centura de siguranță

Un sistem de reamintire pentru utilizarea centurii de siguranță pentru șofer și pasagerul din față te avertizează dacă uiți vreodată să îți pui centura și este montat ca dotare standard pe fiecare model.

Ajutor pentru menținerea copiilor în siguranță

Puncte ISOFIX pentru fixarea scaunului pentru copii sunt disponibile pentru scaunul pasagerului din față la modelele Van. La fel și pentru cele două scaune dinspre exterior, din spate (al doilea rând), ale versiunilor de utilitară cu cabina dublă și Kombi.

Poți alege ce uși să blochezi și să deblochezi

Transit Connect are ca dotare standard închiderea centralizată a ușilor cu telecomandă. Iar acest sistem de închidere este mai sigur că niciodată. Și aceasta deoarece poți alege să descui o singură ușă, în timp ce celelalte rămân blocate în mod sigur, până când activezi un comutator de pe portiera șoferului. Același comutator controlează blocarea și deblocarea tuturor ușilor vehiculului.

Un transponder avansat care nu poate fi copiat

Pe lângă sistemul avansat de închidere centralizată, noul transponder tip briceag este dotat cu un transmițător cu două canale. Drept urmare, unui hoț îi va fi practic imposibil să scaneze sau să copieze cheia. Este reîncărcabil, rezistent la intervenții și la apă și poate fi acționat la 30 m de utilitară.

Protejarea și asigurarea mașinii împotriva hoților

O alarmă Thatcham de categoria 1 este un sistem de protecție sofisticat care se armează automat la încuierea dublă a mașinii și care declanșează o alarmă puternică dacă se încearcă intrarea forțată, dacă autovehiculul este ridicat sau dacă senzorii de mișcare detectează mișcare în interiorul vehiculului. Tehnologia este concepută, de asemenea, pentru a preveni remorcarea nedorită a vehiculului. Este posibilă armarea sistemului în mai multe moduri, ceea ce înseamnă că poți alege să monitorizezi ușile, capota sau portbagajul.

Încuietori deosebite

Modelul Transit Connect este prevăzut cu încuietori care: încuie la loc ușile după 45 de secunde, dacă nu deschizi niciuna în acest interval (după utilizarea telecomenzii); fac imposibilă blocarea ușilor fața dacă sunt întredeschise; deblochează toate ușile dacă se declanșează airbagul.

Încuietori de uși împotriva efracției

Toate încuietorile portierelor sunt protejate cu o armătură anti-efracție, pentru a împiedica spargerea lor prin găurire sau dăltuire.

Utilitate

Transit Connect oferă spațiu de încărcare flexibil de până la 3,7 metri cubi (4,4 metri cubi când este utilizat spațiul de încărcare flexibil din față) și o sarcină utilă de 1.000 kg. Caracteristicile ingenioase și utile ajută la protejarea mărfii și a vehiculului de condițiile dificile specifice activității tale.

Și pentru că utilitară este construită respectând standardele stricte pentru vehicule comerciale, nu numai că este făcută să dureze, este proiectată să minimizeze costul de deținere.

You have not enabled functionality cookies. You can watch youtube video here. Delete your cookies to enable this function. Additional help can be found in the cookie policy.

Spațiu pentru transportarea obiectelor lungi cu un perete despărțitor prin care se poate încărca

Disponibil pe toate modelele de utilitară cu scaun dublu pentru pasageri fața, peretele despărțitor ingenios, prin care se poate încărca, îți permite să transporți obiecte de până la 3 m lungime, în cazul unei utilitare cu ampatament scurt (L1), și obiecte de până la 3,4 m lungime, în cazul unui model cu ampatament lung (L2). Peretele despărțitor este prevăzut în partea de jos cu o deschizătură cu capac ce poate fi depliat, prin care poți trece obiectele lungi, accesând astfel și spațiul de depozitare de sub scaunul pasagerului din față. În spatele peretelui despărțitor există spațiu suficient pentru doi europaleți (în L1) sau plăci de materiale de 8’ x 4’ (in L2).

Acum există spațiu suficient pentru trei persoane în cabină

Transit Connect este disponibil cu un scaun dublu pentru pasagerii din față, permițându-ți să transporți până la trei persoane în utilitară. Scaunul central poate fi, de asemenea, rabătat, pentru a crea o suprafață plană pentru scris sau pentru un laptop, sau îl poți ridica pentru a avea acces la un spațiu util de depozitare.

O zonă pentru marfă mai bine iluminată, pentru o încărcare mai ușoară

Lămpile pentru spațiul de încărcare reprezintă o dotare standard. Acum poți specifica, de asemenea, opțiunea de iluminare cu LED-uri ultrastrălucitoare, dacă este necesar.

Intervale de service lungi pentru mai puțin timp în afara șoselei

Un indicator inteligent pentru calitatea uleiului determină momentul optim pentru o revizie, afișând o notificare, pe un display multifuncțional, atunci când este necesară schimbarea uleiului. Această tehnologie inteligentă înseamnă că nu trebuie să te preocupi de setarea intervalelor de service și îți permite să te asiguri că autovehiculul tău funcționează în parametri normali - și că va intra în service numai atunci când va fi nevoie.

Protecție cu o curățare ușoară în cabină și zona de marfa

Covorășele din cauciuc ajută la păstrarea curățeniei în cabină, o căptușeală de uz intens pentru încărcătură poate proteja podeaua spațiului de încărcare și poate ajuta la protejarea utilitărei și a mărfii din aceasta de loviturile și zgârieturile provenite din activitatea zilnică.

Peretele despărțitor, integral din oțel, ține hoții la distanță

Un perete despărțitor din oțel, pe toată înălțimea și pe toată lățimea, previne accesul hoților la conținutul spațiului de încărcare, prin spargerea autoutilitărei. Acționează de asemenea, ca dotare de siguranță, portejându-te împotriva impactului cu încărcătură sau cu uneltele în caz de accident.

O garanție anti-perforare consistentă, pentru ca tu să stai liniștit

Ca măsură a încrederii pe care o avem în vehiculele noastre, Transit Connect beneficiază de o garanție standard anti-perforare de 12 ani.

Galerie

Modele

Tourneo Connect - Trend

Tourneo Connect - Trend

Tourneo Connect - Titanium

Tourneo Connect - Titanium