Transit Courier

Transit Courier

Experiența la volan

Noul Transit Courier este extrem de spațios - și nu numai pentru încărcătura ta. Habitaclul este plină de tehnologii inteligente, care te ajută să profiți la maximum de fiecare zi. Tempomatul cu dispozitiv ajustabil de limitare a vitezei face călătoriile lungi mai puțin obositoare și mai eficiente. În timp ce camera video din spate și senzorii de parcare fac parcarea mai ușoară și fără bătăi de cap.

Drumuri mai puțin obositoare, călătorii mai economice

Tempomatul îți permite să setezi o viteză, iar apoi o menține constantă până franezi sau accelerezi. De asemenea, cu ajutorul schimbătoarelor de pe volan poți regla viteza în timp de conduci. 

Marsarier mai simplu

Stâlpi, biciclete, ziduri mai joase… camera spate îți arătă orice se află în spatele tău, pe ecranul integrat în consolă centrală. Pe lângă obiectele pe care poate tu nu le-ai observa, sistemul afișează și niște linii virtuale, care te ajută să parchezi chiar și în cele mai înguste spații. Camera se activează automat atunci când selectezi marsarierul.

Un plus de control în cazul pornirilor în rampă

Sistemul de asistență la pornirea din rampă împiedică temporar alunecarea în spate sau în față, când pornești din pantă. Sistemul funcționează prin menținerea presiunii la nivelul sistemului de frânare pentru un interval suplimentar de 2-3 secunde, asigurându-ți mai mult timp și control, când muți piciorul de pe pedala de frână, pe cea de accelerație. Acest sistem este de asemenea util când oprești și pornești autovehiculul pe suprafețe alunecoase.

Senzori care facilitează procedura de parcare

Senzorii de distanță la parcare te ajută să determini distanța dintre vehiculul tău și orice fel de obstacol din spatele tău. Când detectează un obiect, senzorii emit o avertizare sonoră care se intensifică, cu cât te apropii mai mult de obstacol.

Asistența pentru situații de urgență Ford SYNC

Un aspect important al tehnologiei Ford SYNC care îți poate salva viața este Asistentă de urgență. În cazul puțin probabil al unui accident, când se activează airbagul său se dezactivează pompa de carburant, tehnologia poate folosi un telefon mobil împerecheat și conectat prin Bluetooth® pentru a efectua automat un apel direct către Serviciile de urgență, în locul tău Poți alege să întrerupi apelul său să discuți cu personalul serviciului de urgență, dacă e cazul. Extrem de important, sistemul va furniza informații vitale, precum coordonatele tale GPS, chiar și atunci când ți-ai pierdut cunoștința.

Confort și funcționalitate

Interiorul noului Transit Courier combină designul ultramodern cu tehnologii bine gândite pentru a oferi o experiență de condus confortabilă și convenabilă. Adăugarea conectivității SYNC 3 avansate permite controlul fără efort al telefonului, navigației, divertismentului și altele. În timp ce sistemele inteligente, inclusiv farurile automate, ștergătoarele cu senzori de ploaie și funcția Ford EasyFuel te ajută să ai o zi mai ușoară.

Reglează temperatura ideală pentru tine și pasager

Cu ajutorul dotării opționale Sistemul de control electronic automat al temperaturii cu zona dublă de control (DEATC), poți selecta temperaturile pe care tu și pasagerul din față le preferați fiecare, iar sistemul le va menține cu ajutorul Sistemului avansat de climatizare.

Sistemul Ford Easy Fuel pentru alimentare fără probleme

Această tehnologie utilă face imposibilă alimentarea greșită a mașinii, deoarece duza pompei nu se va potrivi. Mai mult, datorită faptului că sistemul Ford Easy-Fuel e un sistem fără bușon, nu va mai trebui să pui mâna vreodată pe un bușon murdar.

Curată parbrizul rapid cu Quickclear

Această dotare inteligență e creată pentru a-ți permite să pornești rapid în diminețile geroase. Trebuie doar să atingi un buton și filamente extrem de subțiri se supraîncălzesc, pentru a curăța parbrizul de gheață, ceața și abur, precum și pentru a ajuta la dezghețarea ștergătoarelor. Sistemul acționează în câteva secunde, chiar și la temperaturi negative.

Spații de depozitare utile peste tot

Noul Transit Courier este plin de spații de depozitare utile. De exemplu, raftul de depozitare superior face ca tot ce-ți trebuie să fie la îndemână, iar consola centrală spațioasă poate adăposti o mapă A4 sau un laptop mic. Există, de asemenea, un spațiu de depozitare convenabil sub scaun, pentru obiecte de valoare. Iar torpedoul cu capac și cele două suporturi pentru pahare te ajută să găsești spațiu pentru toate.

Ștergătoare care se reglează automat, în funcție de ploaie

Ștergătoarele de parbriz cu senzor de ploaie se activează în secundă când detectează stropi de apă pe parbrizul autovehiculului, iar apoi își reglează viteza pentru a face față oricăror condiții meteo. Poți alege din mai multe niveluri de sensibilitate, care determină cât de multă umiditate trebuie să se acumuleze înainte ca ștergătoarele să se activeze.

Faruri care se aprind automat, când este necesar

Farurile automate sunt prevăzute cu senzori care detectează lumina când începe să se întunece sau la schimbarea bruscă a condițiilor de iluminare. De exemplu, când intri într-un tunel. Atunci se activează farurile cu acționare automată, ce pot face condusul mai simplu și mai sigur.

Oglinzi care se pot proteja singure

Pentru a evita deteriorarea accidentală, oglinzile laterale rabatabile electric se pliază către interior, după ce ai parcat. Când sunt rabătate, oglinzile protejează de asemenea, elegantele indicatoare integrate.

Performanța și eficientă

Eficient, agil și distractiv de condus. Noul Ford Transit Courier combină dinamicile plăcute de condus cu emisii de CO2 impresionant de reduse și o economie excepțională de combustibil.

Motorul Ford EcoBoost 1.0 premiat pe benzină și motorul rafinat Duratorq TDCi 1.5 sunt combinate cu o cutie de viteze manuală pentru a oferi performanțe fără sincope și reacții rapide, oriunde ai merge.

Transmisia cu 6 trepte economisește combustibil

Noul Transit Courier e dotat cu o transmisie manuală cu 6 viteze, care-l face mai economic și mai eficient. Odată ce ajungi la o viteză suficient de mare, treci ușor la viteza a 6-a și economisești combustibil în timp ce conduci. Vei constata cu bucurie că schimbarea treptelor se face lin și repede.

 

Mai multă putere. Mai multă eficiență. Mai multă bună dispoziție

Revoluționarul motor de 1.0 litri, în 3 cilindri, Ford EcoBoost îți oferă puterea la care te-ai aștepta de la un motor convențional de 1.6 litri, dar cu un consum mult mai bun și emisii de CO2 mult reduse. Câștigi, adică, pe toate planurile.

Aerodinamică mai bună pentru economie mai mare

Când conduci cu viteză redusă, Sistemul activ cu obturator pentru grila ține orificiile de ventilație de la nivelul grilei deschise, pentru a răci motorul. Când prinzi viteză, acesta se poate închide automat, îmbunătățind aerodinamică și ajutând la economisirea combustibilului. În timp, această tehnologie poate face o mare diferență în privința economiei de combustibil.

Folosești mai puțin combustibil, cu funcția pornire-oprire automată

Atunci când te oprești la semafor sau când aștepți într-o coloană, această tehnologie poate opri automat motorul (fără a opri însă alimentarea sistemelor esențiale, precum farurile, aerul condiționat, radioul și sistemul Ford SYNC). De îndată ce ești gata să pleci de pe loc, apasă, ca de obicei, pe pedala de ambreiaj și selectează prima treaptă de viteză sau apăsă pedală de accelerație, în cazul unei transmisii automate, iar sistemul pornește din nou motorul. Sistemul Auto-Start-Stop e deosebit de eficient în orașe, unde poate reduce consumul de combustibil cu până la 10% (în mediul urban).

Manevrare grozav de simplă

Spre deosebire de vehiculele multifuncționale mai mari, noul Transit Courier are un diametru de bracare de doar 10,5 metri, astfel, scade dificultatea parcării în locuri strâmte și crește manevrabilitatea pe străzile înguste

Motoare ce respectă norme stricte

Indiferent de motorul pe care îl alegi, este liniștitor să știi că acesta va respecta normele de emisii Euro 6.2. În cazul motoarelor pe benzină, normele de emisii Euro 6.2 înseamnă că motorul nu poate produce mai mult de: 1,0 g/km de monoxid de carbon, 0,10 g/km de hidrocarburi, 0,06 g/km de oxizi de azot și 0,005 g/km de particule poluante.

Siguranță și securitate

Noul Transit Courier integrează o serie de tehnologii inteligente, concepute pentru a te proteja pe tine, vehiculul tău și ceilalți șoferi. Sisteme precum controlul electronic al stabilității și controlul tracțiunii ajută la îmbunătățirea stabilității în condiții de condus dificile. Iar sistemele de monitorizare a presiunii din pneuri pot chiar să te alerteze atunci când detectează ca pneurile pierd presiune.

Aderenta maximă cu efort minim

Un sistem avansat de control al tracțiunii elimină alunecarea în exces a roților și îți asigură cea mai bună aderentă, performanță și stabilitate, atunci când ai mai mare nevoie. Sistemul monitorizează încontinuu și ajustează puterea livrată roților individuale ale vehiculului, asigurând contact și aderența maxime, când accelerezi.

Avertizare timpurie în cazul unei pene

Dacă vreunul dintre pneuri începe să piardă presiune în timpul deplasării, Sistemul de monitorizare a presiunii în pneuri (TPMȘ) te avertizează imediat, prin aprinderea unei pictograme pe panoul de bord.

Sisteme avansate pentru o frânare mai controlată

Sistemul de frânare cu anti-blocare roți (ABS) și distribuția electronică a forței de frânare se combină pentru a asigura o frânare mai bine controlată.

Protecție continuă împotriva răsturnării

Senzorul unic Ford pentru rata de deviere ajută Sistemul de reducere al efectului de răsturnare să mențină pneurile pe sol, în special când centrul de greutate e ridicat și când vehiculul parcurge viraje cu partea exterioară mai coborâtă.

Sistem avansat de airbaguri

Noul Transit Courier este disponibil cu airbaguri pentru șofer și pasager, precum și airbaguri laterale, împreună cu un sistem îmbunătățit de activare.

Închidere centralizată, cu telecomandă

Noul Transit Courier are un sistem de închidere centralizată a ușilor, cu telecomandă, care este mai sigur că niciodată. Și aceasta deoarece poți alege să descui o singură ușă, în timp ce celelalte rămân blocate, până când activezi un comutator de pe portiera șoferului. Același comutator controlează blocarea și deblocarea tuturor ușilor vehiculului.

Două opțiuni de sistem de alarmă de nivel înalt

Noul Transit Courier este disponibil cu un sistem de alarmă de perimetru opțional, care se declanșează dacă portierele sau capota sunt deschise cu forța. Un sistem de alarmă Thatcham categoria 1, mai sofisticat, este, de asemenea, disponibil. Acesta se activează automat în momentul în care încui vehiculul și emite un semnal sonor puternic dacă este declanșat de o intrare forțată, dacă vehiculul este ridicat sau dacă senzorii de mișcare detectează o mișcare înăuntru.

Utilitate

Noul Transit Courier face ca orice muncă să fie ușoară. Podeaua de încărcare de 1.620 mm are o capacitate de transport de până la 600 de kg, mai mult decât suficient pentru încărcătură, truse de scule și echipament. Iar datorită scaunului pasagerului care, opțional, se rabatează și peretelui despărțitor pliant, din plasă, poți transporta obiecte de până la 2,59 m lungime. Ușa glisantă din partea laterală a furgonetei permite, de asemenea, încărcarea și descărcarea ușoară a furgonetei.

Zona utilă de încărcare și depozitare

Noul Transit Courier este disponibil cu o gamă de pereți despărțitori, care despart cabina pasagerilor de spațiul de încărcare. Când peretele despărțitor din plasă, pliant, se combină cu scaunul pasagerului care se rabatează, poți încărca obiecte de până la 2,59 m lungime, prin ușile din spate, și în cabină.

Spațiu de încărcare și acces impresionant

Designul inteligent al noului Transit Courier oferă spațiu de încărcare impresionant pe toate cele trei dimensiuni: lungime, lățime și înălțime. Podeaua spațiului de încărcare, de 1.620 mm, oferă o capacitate de transport de 2,3 mc. Iar datorită peretelui despărțitor, inclus ca dotare standard, ușa laterală glisantă, cu o deschidere de 453 mm, permite ca încărcăturile să fie introduse cu ușurință.

Sistemele de ancorare laterală a încărcăturii sunt mai practice

Punctele de fixare sunt, de obicei, montate în podea. Dar poate fi greu de ajuns la ele când dorești să îți fixezi încărcătură. Prin urmare, Transit Courier are punctele de fixare poziționate imediat deasupra podelei, pe peretele lateral al spațiului de încărcare. Acest lucru lasă podeaua liberă, facilitând accesul, eliminând murdăria și permițând curățarea mai ușoară.

Îți permite să lucrezi în orice moment.

LED-ul opțional din compartimentul de încărcare luminează zona de încărcare pentru a ajuta încărcarea și descărcarea după lăsarea întunericului.

Testat cu rigurozitate

Toate materialele din interiorul cabinei au fost supuse unei testări extensive, pentru a asigura rezistența maximă. Un nivel redus de uzură înseamnă că vehiculul tău își păstrează aspectul inteligent și profesional mai mult timp, ajutând, de asemenea, la menținerea valorii de revânzare.

Intervale de service lungi

Intervalele de service pentru motoarele pe motorină au fost extinse, ajutându-te să economisești bani pe toată durata de viață a vehiculului.

Ford pentru afacerea ta

Nu uita, cu o rețea de peste 750 de Centre Transit și de reprezentante business, pe întregul continent european, nu vei fi niciodată departe de orice fel de serviciu, asistența sau sfat specializat, atunci când ai nevoie.

Galerie‌