Transit Minibus

Transit Minibus

Experiența la volan

Conducerea unui autoturism mare de pasageri implică un set aparte de nevoi și responsabilități. Transit Minibus este construit special pentru a îndeplini aceste nevoi. Acesta încorporează multe caracteristici inovatoare pentru a asigura confortul și siguranța de care pasagerii au nevoie.

Marsarier mai simplu și mai sigur

Stâlpi opritori, biciclete, ziduri joase… Camera video pentru vedere spate îți arată tot ce se află în spatele mașinii, pe un ecran integrat în consolă centrală. Sistemul îți arătă obiecte pe care le-ai putea omite și în plus, afișează linii virtuale pentru a te ajuta să parchezi și în cele mai înguste spații. Camera se activează automat când selectezi treapta de marsarier.

Un plus de control în cazul pornirilor în rampă

Sistemul de asistență la pornirea din rampă împiedică temporar alunecarea în spate sau în față, când pornești din pantă. Sistemul funcționează prin menținerea presiunii la nivelul sistemului de frânare pentru un interval suplimentar de 2-3 secunde, asigurându-ți mai mult timp și control, când muți piciorul de pe pedala de frână, pe cea de accelerație. Acest sistem este de asemenea util când oprești și pornești autovehiculul pe suprafețe alunecoase.

Asistența de urgență Ford SYNC

Un aspect important al tehnologiei Ford SYNC care îți poate salva viața este Asistentă de urgență*. În cazul puțin probabil al unui accident, când se activează airbagul său se dezactivează pompa de carburant, tehnologia poate folosi un telefon mobil împerecheat și conectat prin Bluetooth® pentru a efectua automat un apel direct către Serviciile de urgență, în locul tău Poți alege să întrerupi apelul său să discuți cu personalul serviciului de urgență, dacă e cazul. Extrem de important, sistemul va furniza informații vitale, precum coordonatele tale GPS, chiar și atunci când ți-ai pierdut cunoștința.

Te ajută să vezi, fără a-i orbi pe ceilalți șoferi

O funcție utilă pentru deplasările pe timp de noapte, fază lungă automată, comută temporar la faza scurtă atunci când detectează trafic din sens opus sau un alt autovehicul în față, pentru a nu-i orbi pe ceilalți șoferi. Apoi, sistemul revine automat la fază lungă, asigurând vizibilitate maximă.

Sistemul de avertizare a șoferului își dă seama când ești obosit

Sistemul de avertizare a șoferului monitorizează constant stilul personal de condus și e conceput să detecteze orice variație cauzată de oboseală. Dacă sistemul detectează că devii mai puțin vigilent(a), o pictogramă de avertizare apare pe afișaj, sugerându-ți să iei o pauză. Dacă gradul de vigilență la volan scade și mai mult, mesajul e repetat și însoțit de un semnal sonor.

Caracteristici de control care se adaptează în funcție de încărcătură

Sistemul de Control Adaptiv al Încărcăturii ajustează Controlul Electronic al Stabilității în funcție de greutatea totală pe care o transporți. Asigură control și stabilitate, indiferent dacă mașina e goală sau complet încărcată.

Faruri care se aprind automat, când este necesar

Farurile automate sunt prevăzute cu senzori care detectează lumina când începe să se întunece sau la schimbarea bruscă a condițiilor de iluminare. De exemplu, când intri într-un tunel. Atunci se activează farurile cu acționare automată, ce pot face condusul mai simplu și mai sigur.

Ford SYNC. Tehnologia avansată hands-free

Ford SYNC iti permite să controlezi muzica, să efectuezi și să preiei apeluri de pe telefonul mobil, utilizând comenzi vocale directe și simple. Poți utiliza comenzi vocale pentru a reda melodii de pe o unitate USB sau MP3/iPod®, sau pentru a reda muzica de pe un telefon compatibil cu Bluetooth®. În plus, sistemul citește cu voce tare chiar și mesajele text pe care le primești (în funcție de tipul de telefon mobil conectat).

Confort și funcționalitate

Utilizarea unui vehicul de dimensiuni mari pentru pasageri, atrage după sine o serie de nevoi și responsabilități. Așadar, Transit Minibus e special conceput pentru această sarcină specifică. Încorporează numeroase funcții inovatoare, ingenioase și utile, pentru a optimiza confortul, lejeritatea și siguranța șoferului și pasagerilor.

Scaunul șoferului este reglabil electric

Beneficiezi de o opțiune cu scaun frontal ergonomic care include o cotieră încorporată și suport reglabil pentru zona lombară, care este de asemenea, încălzit și are 10 poziții reglabile electric, astfel încât este ușor să găsești poziția de condus ideală pentru tine sau alți șoferi.

Raft pentru bagaje deasupra capului

  • Gama Transit Minibus are acum o versatilitate mult mai mare a rafturilor pentru bagaje
  • Disponibile ca dotări opționale pentru modelele L3 (cu acoperiș înalt) și sunt standard pentru modelul L4 460
  • Lămpile cu LED-uri pentru citit sunt standard ca parte a rafturilor pentru bagaje

O alertă care te atenționează când părăsești banda din greșeală

Dacă detectează că începi să părăsești accidental banda, Sistemul de avertizare la părăsirea benzii te atenționează imediat printr-o vibrație a volanului și prin afișarea unui indicator de avertizare vizuală.

Aer condiționat pentru pasagerii de pe scaunele spate

Vehiculul este dotat cu un sistem de aer condiționat separate pentru compartimentul de pasageri din spate. Sistemul dispune de comenzi rotative proprii, iar pentru fiecare rând de scaune sunt prevăzute și două ieșiri la nivelul piciorului. Răcirea se face pe partea de sus, iar încălzirea de sub scaune pentru eficiență maximă.

Faruri care se aprind când virezi pentru o manevrare mai ușoară pe timp de noapte

Când vrei să iei un viraj pe timp de noapte, Transit Minibus te ajută cu noua opțiune de iluminare în viraje. Poziționată în partea superioară a farurilor, se activează automat pentru a ilumina partea corespunzătoare a drumului, ajutându-te să vezi drumul mai clar. Opțiune standard la seria Trend.

Scaune pentru pasageri reglabile

Cu scaune care se pot înclina și reglă și cotiere încorporate pentru seria Trend, pasagerii tăi se pot relaxa și bucura de călătorie. 

Geamuri laterale spate fumurii și glisante

Transit Minibus este dotat cu geamuri fumurii din material de cea mai înaltă calitate și un sistem de ventilație suplimentar prin deschiderea geamurilor, pentru pasagerii de pe rândul al patrulea.

Încărcare la îndemână

O mufă opțională de 150 W, 230 V, este situată între scaunul șoferului și scaunul din dreapta: ideală pentru încărcarea laptopurilor sau a altor echipamente fără a fi nevoie de adaptoare speciale

Acces ușor din toate unghiurile

Ușa laterală glisantă are deschiderea a două uși de dimensiuni standard. Pentru o urcare ușoară în vehicul, o treaptă activată electronic este încoporată în pachetul standard, împreună cu mânerele pentru pasageri, amplasate convenabil pe ambele laturi ale ușii glisante.

Oglinzi laterale care se pot proteja singure

Pentru a evita eventuală deteriorare, oglinzile pliabile electric se pliază după ce parchezi. Iar poziția pliată protejează, de asemenea, și elegantele semnalizatoare integrate.

Diametru de bracaj

Ford Transit Minibus L2 are un diametru de bracare de doar 11,9 metri. Chiar și modelele mai lungi sunt ușor de manevrat și de întors, în special cu servodirecție avansată.

Sistemul Ford Easy Fuel pentru alimentare fără probleme

Această tehnologie utilă face imposibilă alimentarea greșită a mașinii, deoarece duza pompei nu se va potrivi. Mai mult, datorită faptului că sistemul Ford Easy-Fuel e un sistem fără bușon, nu va mai trebui să pui mâna vreodată pe un bușon murdar.

Curată parbrizul rapid cu Quickclear

Această dotare inteligență e creată pentru a-ți permite să pornești rapid în diminețile geroase. Trebuie doar să atingi un buton și filamente extrem de subțiri se supraîncălzesc, pentru a curăța parbrizul de gheață, ceața și abur, precum și pentru a ajuta la dezghețarea ștergătoarelor. Sistemul acționează în câteva secunde, chiar și la temperaturi negative.

Performanța și eficientă

O gamă de motoare diesel TDCi de 2,2 litri, de 125 CP sau 155 CP, conforme cu standardul Euro IV și cutiile de viteze în 6 trepte, asigură niveluri înalte de putere și cuplu, precum și o eficiență excepțională a combustibilului, pentru a menține costurile operaționale la un nivel scăzut. Aceste motorizări avansate sunt de asemenea proiectate, pentru a face deplasările mai plăcute și mai relaxante, atât pentru șoferi, cât și pentru pasageri.

Schimbări ale treptelor de viteză, mai eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil

Un indicator luminos de pe panoul de bord îți arată momentul optim de schimbare a treptei de viteză, pentru o eficiență maximă a consumului de combustibil. Aceasta reprezintă o modalitate simplă și eficientă, de a asigura deplasări cât mai economice.

Motoare diesel de ultima generație care îți asigură putere maximă cu un consum redus de combustibil

Transit este dotat cu o gamă de 3 motoare de ultima generație Duratorq de 2,2 litri. Cu un schimbător cu 6 viteze, transmisie pe rotile din spate, aceste motoare avansate livrează 125 CP sau 155 CP și un cuplu de până la 385 Nm care îți oferă o tracțiune maximă cu mai puține schimbări de viteză. Tehnologia inovatoare livrează un consum redus de combustibil, emisii scăzuteși o pornire rapidă și eficientă, chiar și în zilele friguroase.

Un ajutor pentru a conduce mai eficient

Sistemul inovator Ford Eco Mode evaluează continuu efectele stilului personal de condus asupra consumului de combustibil. Acesta analizează viteza, schimbarea treptelor de viteză, frânarea și nivelurile de anticipare, plus raportul personal de deplasări pe distanțe scurte și lungi. Apoi, software-ul inteligent it oferă recomandări legate de modul de îmbunătățire a economiei de combustibil.

Un aditiv care elimină poluarea

Un sistem de reducere catalitică selectivă (SCR) folosește AdBlue®, un lichid bazat pe uree/apă, pentru a converti emisiile de NOx din gazele de eșapament, în azot și apă. Apoi, un filtru de particule reduce peste 99% din particulele solide emise din gazele de eșapament, generate de vehicul. Pentru a funcționa corect, rezervorul de AdBlue® al motorului Ford EcoBlue pe motorină, trebuie  umplut cu lichid AdBlue®. Când nivelul lichidului e prea scăzut, sistemul va emite avertismente luminoase. 

Reîncărcă-ți bateria mai eficient

Spre deosebire de sistemele convenționale, sistemul de încărcare regenerativ inteligent reîncarcă bateria doar când este nevoie și, ori de câte ori este posibil, evită realizarea acestei operațiuni când apeși pedala de accelerație. Acest lucru poate reduce și mai mult consumul de combustibil și nivelul de emisii.

Folosești mai puțin combustibil, cu funcția pornire-oprire automată

Atunci când te oprești la semafor sau când aștepți într-o coloană, această tehnologie poate opri automat motorul (fără a opri însă alimentarea sistemelor esențiale, precum farurile, aerul condiționat, radioul și sistemul Ford SYNC). De îndată ce ești gata să pleci de pe loc, apasă, ca de obicei, pe pedala de ambreiaj și selectează prima treaptă de viteză sau apăsă pedală de accelerație, în cazul unei transmisii automate, iar sistemul pornește din nou motorul. Sistemul Auto-Start-Stop e deosebit de eficient în orașe, unde poate reduce consumul de combustibil cu până la 10% (în mediul urban).

Controlul accelerării te ajută să conduci mai economic

Această nouă opțiune inovatoare controlează rata de accelerare în funcție de starea vehiculului tău Transit: fără încărcătură sau parțial încărcat. Prin urmare, e posibil să reduci consumul de combustibil cu până la 15%, în funcție de stilul tău de condus. Tehnologia te poate ajuta de asemenea, să reduci nivelul de uzură normală a motorului, a frânelor și a pneurilor, printre altele.

Siguranță și securitate

Transit Minibus are o listă lungă de tehnologii care îi pot pregăti și proteja pe șoferi și pasageri de aproape orice incident. Sunt disponibile, de asemenea, sisteme de securitate avansate pentru a oferi protecție maximă vehiculului și ție, implicit.

Menține controlul, indiferent de condiții

Controlul electronic al stabilității monitorizează constant progresul vehiculului tău. Aceasta detectează devierile de la traseul ales, ca în cazul în care autovehiculul începe să patineze și corectează automat poziția pe drum a autovehiculului, ajutându-te să menții controlul asupra acestuia.

Putere suplimentară pentru frânare de urgență

Sistemul de asistență la frânarea de urgență ajută vehiculul să atingă eficiența maximă de frânare în cazul unei situații de urgență. Este controlat automat prin intermediul Sistemului de control electronic al stabilității, care detectează presiunea pe care o aplici pe pedala de frână și crește automat această presiune, dacă este cazul.

Aderenta maximă cu efort minim

Un sistem avansat de control al tracțiunii elimină alunecarea în exces a roților și îți asigură cea mai bună aderentă, performanță și stabilitate, atunci când ai mai mare nevoie. Sistemul monitorizează încontinuu și ajustează puterea livrată roților individuale ale vehiculului, asigurând contact și aderența maxime, când accelerezi.

Airbaguri pentru șofer, pasager, laterale și tip cortina

O gamă de airbag-uri e disponibilă, fie în pachetul standard, fie în pachetele opționale. Acestea includ airbag-urile pentru șofer și pasagerul din fața.De asemenea, senzori avansați sunt poziționați în puncte cheie în vehicul, pentru a asigura o reacție rapidă și controlată.

Alarmă de perimetru pentru securitate sporită

O alarmă de perimetru opțională îți protejează vehiculul, declanșându-se instant, dacă ușile sau capota sunt deschise cu forța.

Menținerea în siguranță pe banda de rulare a remorcii

Sistemul de stabilizare a remorcii detectează „șerpuirea” sau balansarea remorcii și reduce viteza vehiculului pentru a ajuta la corectarea problemei, făcând ca remorcarea să fie mai controlată. Sistemul încetinește vehiculul, reducând cuplul motorului și crescând treptat presiunea frânelor pe toate roțile.

Utilitate

Nu trebuie să plătești un preț mare dacă dotări impresionante, confort și stil. Transit Minibus e construit pentru a asigura un nivel minim al costurilor de exploatare. De la piesele rezistente la uzură și adesea ușor de înlocuit, la intervale de service extinse, garanții pe perioade lungi și motoare cu eficiența ridicată a combustibilului: un Ford este conceput pentru a te ajuta să profitiți la maxim de investiția ta.

Intervale de service lungi pentru mai puțin timp în afara șoselei

Un indicator inteligent pentru calitatea uleiului determină momentul optim pentru o revizie, afișând o notificare, pe un display multifuncțional, atunci când este necesară schimbarea uleiului. Această tehnologie inteligentă înseamnă că nu trebuie să te preocupi de setarea intervalelor de service și îți permite să te asiguri că autovehiculul tău funcționează în parametri normali - și că va intra în service numai atunci când va fi nevoie.

O garanție lungă împotriva perforării, pentru o asigurare în plus

Ca o măsură a calității construcției vehiculului, noul Transit Minibus este livrat standard cu o garanție de 12 ani împotriva perforării.

Construit să fie rezistent

Ușile laterale cu bumpere solide protejează vehiculul împotriva accidentelor, iar bara de protecție spate este făcută din mai multe piese, pentru a putea fi înlocuită mai ușor, minimizând astfel costurile reparațiilor.

Galerie