‌‌

Experiența la volan

Un sistem de suspensii controlat magnetic, o nouă consolă de bord digitală de 12’’, ce se poate personaliza și tehnologiile de condus avansate, precum Modurile de Condus Selectabile și Tempomatul Adaptiv, transformă fiecare deplasare cu Mustang, într- o experiență de neuitat.

Vă prezentam suspensia MagneRide™ Damping System

Noul sistem avansat de suspensie oferă încredere la volan și confort remarcabil. Sistemul monitorizează permanent condițiile de drum și intenția șoferului, verificând și ajustând amortizoarele de până la o mie de ori pe secundă. Selectarea unui mod de condus diferit, duce la ajustarea automată a calibrării sistemului pentru stabilitate, confort și control de excepție, în toate condițiile.

Calibrează-ți performanța

Aplicațiile pentru pista măsoară multiple aspecte ale performanței și le afișează în afișajul de bord, pentru ca tu să profiți la maxim de noul tău Ford Mustang.
Utilizând aplicațiile pentru pistă, poți vizualiza un temporizator al accelerației, performanța de frânare, timpii de efectuare a unui tur de pistă și altele. Toate aceste informații te ajută să amplifici posibilitățile Mustangului și plăcerea ta, la fiecare cursă.

Afișaj de bord digital

Afișajul de bord digital , cu ecran LCD de 12”, e primul afișaj complet digital disponibil pe un Mustang. Conceput pentru a te ajuta să profiți maxim de fiecare drum, acest instrumentar ce poate fi personalizat, afișează informații optimizate, potrivite modului de deplasare ales. Configurația instrumentarului de bord se va modifica automat În funcție de modul de tău deplasare și poate fi programată să afișeze o gamă de șapte culori diferite, În funcție de calibru. În plus, îți poți crea și propriul stil.

Moduri de deplasare selectabile

Printr-o simplă acționare a unui comutator, poți schimba și optimiza setările de performanță ale Mustangului, trecând de la „Normal” la „Sport+”, de la „Pista” la ”Ud/Zăpada”. În funcție de modul de deplasare ales, poți modifica efortul de mișcare a volanului, reacția clapetei de accelerație, controlul schimbătorului de viteze (doar automat) și setările sistemului de control electronic al stabilității, pentru a se potrivi preferințelor tale de deplasare. Cu ajutorul „MyMode”, poți salva apoi setările preferate, inclusiv intensitatea reglării eșapamentului cu supape active. Iar pentru o experiență cu adevărat captivantă, pe o pistă nouă, un nou mod „Cursă”, mărește la maxim accelerația din poziția de pornire de pe loc.

Noile lumini de zi și faruri cu LED

Mustang e acum dotat cu faruri cu trei bare din LED-uri, pentru un iluminat precis și intens. O funcție utilă pentru deplasările de noapte, fază lungă automată comută, de asemenea, temporar la faza scurtă când detectează trafic din sens opus, sau un alt autovehicul în față, pentru a nu-i orbi pe ceilalți șoferi. Apoi sistemul revine automat la fază lungă, oferindu-ți vizibilitate maximă. În plus, luminile de zi nu doar arată excelent, ci sunt de asemenea proiectate pentru a-ți spori vizibilitatea.

Direcție servoasistată care reacționează în orice situație

Direcția servoasistată electric (EPAS) se ajustează automat la viteza de rulare și la condițiile de drum. La viteze reduse, sistemul face ca rotirea volanului să fie mai ușoară, îmbunătățind manevrabilitatea. La viteze mari, când ai nevoie de mai mult control, direcția devine mai rigidă. Acum, cu ajutorul controlului asupra devierii de la cursul normal, EPAȘ ia de asemenea în calcul și vântul din față și alte condiții de drum, în vreme ce controlul activ al vibrațiilor reduce vibrațiile nedorite, resimțite la nivelul volanului.

Tempomat care se adaptează automat

Cu ajutorul tehnologiei Tempomat Adaptiv, tu alegi viteza de deplasare, iar sistemul o va menține constanța. Dacă senzorul RADAR încorporat și camera detectează un vehicul în față, sistemul va încetini mașina ta, pentru a menține distanța prestabilită. Îndată ce drumul din față e liber, sistemul va accelera până la viteza aleasă.

Un plus de control la pornirea din rampa

Sistemul de Asistenta la Pornirea din Rampa impiedica temporar alunecarea in spate sau in fata, cand pornesti din panta. Sistemul functioneaza prin mentinerea presiunii la nivelul sistemului de franare, pentru un interval suplimentar de 2-3 secunde, oferindu-ti mai mult timp si control cand muti piciorul de pe pedala de frana, pe cea de acceleratie. Acest sistem e de asemenea util cand opresti si pornesti masina pe suprafete alunecoase.

Un sistem avansat care te ajută să păstrezi banda

Sistemul de Menținere a Benzii de Rulare utilizează o cameră orientată în față, pentru a detecta dacă ai ieșit accidental de pe banda ta de deplasare. Sistemul de Avertizare la Părăsirea Benzii te avertizează apoi printr-o vibrație a volanului și printr-un indicator de alertă vizuală. Dacă reacționezi mai greu sau deloc, Sistemul de Asistență la Păstrarea Benzii te poate ajuta cu cuplul de direcție, să revii pe bandă corectă. Această tehnologie e concepută pentru suprafețe rutiere cu mai multe benzi (precum autostrăzile), prin urmare se va dezactiva automat la viteze mai mici de 70 km/h, putând fi dezactivată și manual.

Ford SYNC cu Asistență de Urgență

Un aspect important al tehnologiei Ford SYNC este Asistentă de Urgență. În caz de accident, când se activează airbagul său se dezactivează pompa de carburant, tehnologia poate utiliza un telefon mobil împerecheat și conectat prin Bluetooth®, pentru a te ajuta să contactezi Serviciile de Urgență*. Poți alege să întrerupi apelul său să discuți cu personalul serviciului de urgență, dacă e cazul. Un aspect extrem de important e că sistemul a fost proiectat să furnizeze informații vitale, precum coordonatele tale GPS.

 

Performanța și eficientă

Noul Ford Mustang se remarcă prin câteva trăsături distincte, pe care le vei observa imediat. Pe altele le vei auzi, le vei simți și le vei percepe, mai ales cu motorul V8 de 5,0 litri, modificat și o gamă largă de tehnologii inovatoare.

Două motoare puternice. Un singur Mustang

Am adăugat injecție directă de combustibil, duală, de înaltă presiune și injecție de combustibil de joasă presiune în port, la renumitul motor V8 de 5,0 litri de pe Mustang. De asemenea, am crescut supraalimentarea pe motorul EcoBoost® de 2,3 litri, reducând în același timp emisiile și mai mult.

Eșapament cu supape active

Cu ajutorul noii tehnologii, poți prelua controlul asupra sunetului pe care îl scoate Mustangul tău. E suficient să alegi eșapamentul cu supape active din meniul instrumentarului digital de bord și poți regla intensitatea sunetului scos de eșapament, în patru setări: „Silențios”, „Normal”, „Sport” sau „Pistă”. La modul „Silențios” poți seta și un temporizator, să știi exact când va funcționa.

Putere de oprire remarcabilă

Sistemul de Frânare de Înaltă Performanță include etriere de frână fată, cu patru pistoane și discuri ventilate, a căror performanță e legată de o serie de tehnologii electronice avansate de siguranță și asistare a șoferului. Modelul GT cu motor V8 de 5,0 litri include caracteristici superioare: Etriere frontale Brembo™ cu 6 pistoane, care mușca din rotoarele de 15" ventilate.

O cutie de viteze manuală, cu 6 viteze, reactivă, care merge ca unsă

Atât motorul V8 de 5,0 litri, cât și motorul EcoBoost de 2,3 litri, sunt disponibile cu transmisii manuale cu 6 trepte de viteză. Raportul scurt al primei trepte de viteză asigură accelerare excelentă de pe loc, În timp ce raportul de supraturație al celei de-a 6-a trepte de viteză reduce rpm-ul motorului la viteze mai mari pentru a ajuta la Îmbunătățirea economiei de carburant. Având un schimbător de viteze suplu și precis, cursă scurtă Între trepte și opriri pozitive la schimbarea vitezei, cutia de viteze este concepută pentru condus de performanță.

O cutie de viteze sofisticată cu transmisie automată

Cu ajutorul cutiei de viteze automate, obții o accelerație de excepție, precum și eficiența extraordinară a utilizării combustibilului. Sistemul de control electronic al cutiei de viteze permite setări ce optimizează performanța pentru diverse moduri de deplasare a noului Ford Mustang. Iar cu ajutorul programării schimbărilor de viteză, cutia se poate adapta la condiții în schimbare și poate alege treapta de viteza corectă în orice situație: de la autostradă, la pista de curse. De asemenea, cu ajutorul schimbătoarelor de direcție montate pe roți, controlezi mereu puterea impresionantă a noului Ford Mustang.

Confort și funcționalitate

Noul Mustang e conceput sa te poti relaxa si sa te lasi sedus de experienta de condus, indiferent ca e vorba de o plimbare pe strazile din oras, sau o excursie in afara lui.

Hands-free cu SYNC 3

SYNC 3 e cea mai avansată versiune a noastră de până acum. Este mai rapidă și mai ușor de utilizat, cu comenzi vocale îmbunătățite și funcții mai numeroase. Noua interfață are butoane mai mari, pentru utilitate sporită, iar ecranul tactil color de 8”, recunoaște acum gesturile de apropiere și glisare a degetelor, specifice smartphone-urilor și tabletelor, pentru navigare și mai intuitivă. Sistemul SYNC 3 e de asemenea prevăzut cu AppLink, CarPlay de la Apple și Android Auto*, pentru a afișa informațiile de pe smartphone-ul tău, pe ecranul tactil.

Da culoare condusului

Alege o nuanță potrivită stării tale, pentru șofat pe timp de noapte, cu iluminatul ambiental. Personalizează culoarea indicatoarelor de bord, alegând din cele șapte culori de iluminat ambiental sau creează trei combinații preferate de culori, cu ajutorul caracteristicii MyColour.

Mustangul tău. Regulile tale.

Cu ajutorul „MyMode”, programezi propriul tau mod de deplasare si salvezi setarile preferate.
Acesta include efortul de miscare a volanului, reactia clapetei de acceleratie, controlul schimbatorului de viteze (doar automat), setarile sistemului de control electronic al stabilitatii si chiar intensitatea esapamentului cu supape active al masinii.

Un plus de confort cu scaune încălzite ajustabile

Indiferent cum e afară, te vei simți confortabil în noul tău Ford Mustang, cu ajutorul sistemului de ajustare electronică. Poți alege scaune frontale încălzite, opționale, pentru a-ți ține de cald și iarna.

Găsește un restaurant din Ghidul Michelin

SYNC 3 te ajută să soliciți o listă cu restaurantele locale rostind, pur și simplu, “I’m hungry”(„Mi-e foame”), sau poți accesa Ghidul Michelin, pentru a face o rezervare.

Acum muzica te va pune cu adevărat în mișcare.

Colaborarea dintre Ford și B&O PLAY este o potrivire naturală pentru ambele mărci, pasionate de dezvoltarea de produse ingenioase și inovatoare, care inspiră libertate și permit oamenilor să își ia cu ei muzica. Noua relație duce la o prelungire pozitivă a soluțiilor audio de înaltă calitate de la B&O PLAY, realizate special pentru habitaclul fiecărui model.

Împrumută-ți mașina fără griji cu MyKey

Ford My Key® iți dă posibilitatea să setezi o viteză maximă pre-stabilită, un memento pentru centură, chiar și volumul sistemului audio. Această tehnologie a fost creată pentru a-ți oferi siguranța când împrumuți mașina unui prieten sau membru al familiei. Cu ajutorul său, poți programa restricțiile care vrei să se aplice acelei chei. Poți păstra cheia de admin, fără restricții și poți avea și mai multe copii din fiecare.

Pornește mașina prin simpla atingere a unui buton

Mustang detectează automat cheia cu telecomandă unică, chiar dacă o ai în buzunar sau în geantă. Trebuie doar să apeși butonul de pornire Ford Power și motorul prinde viață.

Marsarier mai simplu

Stâlpi opritori, biciclete, ziduri joase… camera video pentru vizualizare spate îți arată tot ce e în spatele mașinii tale, pe un afișaj integrat în ecranul de 8” al sistemului SYNC 3. Sistemul îți arată obiecte pe care le poți omite și în plus, afișează linii virtuale pentru a te ajuta să parchezi și în cele mai înguste spații. Camera se activează automat când selectezi treapta de marsarier.

Oglinzi laterale și lămpi Mustang

De câte ori deschizi ușa, solul este iluminat de o lampă de însoțire în forma calului Mustang.

Siguranță și securitate

Proiectat pentru protejarea ta, a pasagerilor, pietonilor și mașinii, Mustang încorporează o serie de caracteristici de siguranță avansate.

Un sistem care protejează pietonii

Sistemul de Asistență Pre-Coliziune, cu detectare a pietonilor utilizează un radar și o cameră pentru a scana drumul din față. În cazul pericolului de coliziune cu un vehicul său un pieton, sistemul emite un sunet de avertizare. Dacă nu reacționezi la timp, sistemul aplică automat forța totală de frânare, pentru reducerea riscului unei coliziuni frontale, sau pentru evitarea ei.

Controlul electronic al stabilității

Sistemul de Control Electronic al Stabilității (ESC) e conceput pentru a-ți oferi un control mai mare asupra mașinii tale. Senzorii monitorizează constant viteza fiecărei roți în parte, precum și direcția vehiculului și unghiul direcției. Sistemul ESC echilibrează precis puterea de frânare între roți și reduce, de asemenea, puterea primită de la motor. Acest lucru contribuie la contracararea subvirării și supravirării, mașina fiind mai stabilă și mai ușor de controlat. ESC și Controlul Tracțiunii pot contribui de asemenea, la reducerea riscului de învârtire în gol a roților în condiții de carosabil umed sau înghețat.

Avertizare timpurie în caz de pană

Dacă vreunul din pneuri începe să piardă presiune în timpul deplasării, sistemul de monitorizare a presiunii în pneuri te avertizează dacă pneul a fost înțepat sau dacă presiunea a scăzut.

Opriri de urgență mai rapide și mai scurte

Atunci când detectează o situație de oprire de urgență, Controlul Electronic al Stabilității pre-încarcă sistemul de frânare, închizând orice gol de aer dintre plăcuțele și discurile de frână. Cunoscută drept pre-activare electronică a frânelor, această tehnologie ajută la reducerea distanței de frânare a mașinii.

Securitate suplimentară pentru o mașină extra-specială

Sistemul activ anti-furt avansat Thatcham de categoria 1 e proiectat pentru a contribui la protejarea noului tău Mustang, avertizându-te dacă cineva încearcă să forțeze pătrunderea În mașină. De asemenea, împiedică remorcarea nedorită. Prin armarea sistemului în moduri diferite, pot alege să monitorizezi ușile, capota și portbagajul.

Galerie

Culori

Absolute Black

Race Red

Competition Orange

Oxford White

Deep Impact Blue

Guard

Ingot Silver

Magnetic

Ruby Red Metallic

Triple Yellow