Experiența la volan

Străzi din mediul urban, autostrăzi, drumuri naționale și de țară... oriunde te poartă munca ta, Transit te va transporta confortabil. O serie de tehnologii inovatoare facilitează condusul și parcarea. De la senzori de parcare, la sisteme care te pot avertiza cu privire la obstacolele și pietonii de pe drum, sisteme care te avertizează dacă te îndepărtezi de bandă pe care circuli și sisteme care îți monitorizează comportamentul la volan, pentru a detecta orice modificări provocate de oboseală. Asta înseamnă muncă inteligentă.

Preia comandă cu tehnologia avansată hands-free cu SYNC 3

SYNC 3 este cea mai avansată versiune de până acum. Este mai rapidă și mai ușor de utilizat, cu comenzi vocale îmbunătățite și mai multe funcții. Noua interfață are butoane mai mari pentru o utilizare mai facilă, iar ecranul tactil colorat recunoaște acum gesturi de strângere și glisare specifice smartphoneurilor și tabletelor pentru o navigare și mai intuitivă. SYNC 3 include, de asemenea, aplicațiile AppLink, CarPlay și Android Auto*, pentru a afișa informațiile smartphoneului tău pe ecranul tactil.

Marsarier mai simplu și mai sigur

Stâlpi opritori, biciclete, ziduri joase… Camera video pentru vedere spate îți arată tot ce se află în spatele mașinii, pe un ecran integrat în consolă centrală. Sistemul îți arătă obiecte pe care le-ai putea omite și în plus, afișează linii virtuale pentru a te ajuta să parchezi și în cele mai înguste spații. Camera se activează automat când selectezi treapta de marsarier.

Te ajută să vezi, fără a-i orbi pe ceilalți șoferi

O funcție utilă pentru deplasările pe timp de noapte, fază lungă automată, comută temporar la faza scurtă atunci când detectează trafic din sens opus sau un alt autovehicul în față, pentru a nu-i orbi pe ceilalți șoferi. Apoi, sistemul revine automat la fază lungă, asigurând vizibilitate maximă.

Vede semnele de circulație pe care le-ai putea rata

Indiferent dacă semnele sunt pe marginea drumului său deasupra acestuia, permanente sau temporare, Sistemul de recunoaștere a indicatoarelor rutiere le poate identifica. O pictogramă cu viteză respectivă sau un semn de interzicere a depășirii apare pe panoul de bord și se schimbă de fiecare dată când pătrunzi într-o zonă cu o limită nouă.

O alertă care te atenționează când părăsești banda din greșeală

Dacă detectează că începi să părăsești accidental banda, Sistemul de avertizare la părăsirea benzii te atenționează imediat printr-o vibrație a volanului și prin afișarea unui indicator de avertizare vizuală.

Sistemul de avertizare a șoferului își dă seama când ești obosit

Sistemul de avertizare a șoferului monitorizează constant stilul personal de condus și e conceput să detecteze orice variație cauzată de oboseală. Dacă sistemul detectează că devii mai puțin vigilent(a), o pictogramă de avertizare apare pe afișaj, sugerându-ți să iei o pauză. Dacă gradul de vigilență la volan scade și mai mult, mesajul e repetat și însoțit de un semnal sonor.

Faruri care îți oferă o vizibilitate mai bună pe timp de noapte

Dacă semnalizezi și virezi pe un drum sau intri într-un loc de parcare, o lumină din farul de ceață (pe partea virajului) iluminează automat partea respectivă a drumului, pentru a-ți oferi vizibilitate sporită în timpul virajului. (opțional)

Un plus de control în cazul pornirilor în rampă

Sistemul de asistență la pornirea din rampă împiedică temporar alunecarea în spate sau în față, când pornești din pantă. Sistemul funcționează prin menținerea presiunii la nivelul sistemului de frânare pentru un interval suplimentar de 2-3 secunde, asigurându-ți mai mult timp și control, când muți piciorul de pe pedala de frână, pe cea de accelerație. Acest sistem este de asemenea util când oprești și pornești autovehiculul pe suprafețe alunecoase.

Sisteme de control care se adaptează la încărcătură transportată

Sistemul de control adaptive al încărcăturii (Load Adaptive Control) ajustează Controlul  electronic al stabilității (ESC) în funcție de masă totală a încărcaturii pe care o transporți. În acest fell beneficiezi de control și stabilitate indiferent dacă circuli cu vehiculul gol sau încărcat.

Asistența de urgență Ford SYNC

Un aspect important al tehnologiei Ford SYNC care îți poate salva viața este Asistentă de urgență **. În cazul puțin probabil al unui accident, când se activează airbagul său se dezactivează pompa de carburant, tehnologia poate folosi un telefon mobil împerecheat și conectat prin Bluetooth® pentru a efectua automat un apel direct către Serviciile de urgență, în locul tău Poți alege să întrerupi apelul său să discuți cu personalul serviciului de urgență, dacă e cazul. Extrem de important, sistemul va furniza informații vitale, precum coordonatele tale GPS, chiar și atunci când ți-ai pierdut cunoștința.

Confort și funcționalitate

Pe lângă construcția rigidă, noul Transit este, de asemenea, conceput pentru a îți ușura viața profesională. Vei descoperi o gamă largă de caracteristici ingenioase, precum idei de depozitare inteligente și scaune care îți pot oferi un spațiu de birou. în plus, poți folosi comenzi vocale pentru a efectua și recepționa apeluri din mers, mulțumită tehnologiei SYNC 2. Așa că, poți face afaceri din mișcare, fără să îți desprinzi mâinile de pe volan și ochii de la drum

Un plus de confort cu ajutorul scaunelor încălzite ajustabile

Indiferent de condițiile de afară, te poți simți confortabil în vehiculul tău. Poți alege scaune frontale încălzite, opționale, pentru a-ți ține de cald chiar și iarna. Și, de asemenea, pentru a te asigura că toți pasagerii călătoresc cât mai confortabil.

O coloană de direcție care se reglează conform nevoilor tale

Pentru a te ajuta să găsești poziția de condus ideală, cea mai confortabilă, coloana de direcție se reglează cu ușurință atât pe înălțime, cât și în adâncime.

Un sistem care îți oferă divertisment și informații

Gama largă de opțiuni avansate de divertisment și informații include radio DAB, CD player, port USB, boxe premium, navigație și sistemul Ford SYNC cu comanda vocală.

Oglinzi laterale care se pot proteja singure

Pentru a evita eventuală deteriorare, oglinzile pliabile electric se pliază după ce parchezi. Iar poziția pliată protejează, de asemenea, și elegantele semnalizatoare integrate.

Ștergătoare care se reglează automat, în funcție de ploaie

Ștergătoarele de parbriz cu senzor de ploaie se activează în secundă când detectează stropi de apă pe parbrizul autovehiculului, iar apoi își reglează viteza pentru a face față oricăror condiții meteo. Poți alege din mai multe niveluri de sensibilitate, care determină cât de multă umiditate trebuie să se acumuleze înainte ca ștergătoarele să se activeze.

Faruri care se aprind automat, când este necesar

Farurile automate sunt prevăzute cu senzori care detectează lumina când începe să se întunece sau la schimbarea bruscă a condițiilor de iluminare. De exemplu, când intri într-un tunel. Atunci se activează farurile cu acționare automată, ce pot face condusul mai simplu și mai sigur.

Manevrele sunt mult mai facile

Transit L2 are un diametru de bracaj de numai 11,9 metri. Și chiar și modelele mai lungi sunt foarte ușor manevrabile și simplu de virat, în special cu sistemul avansat de servodirecție.

Sistemul Ford Easy Fuel pentru alimentare fără probleme

Această tehnologie utilă face imposibilă alimentarea greșită a mașinii, deoarece duza pompei nu se va potrivi. Mai mult, datorită faptului că sistemul Ford Easy-Fuel e un sistem fără bușon, nu va mai trebui să pui mâna vreodată pe un bușon murdar.

Curată parbrizul rapid cu Quickclear

Această dotare inteligență e creată pentru a-ți permite să pornești rapid în diminețile geroase. Trebuie doar să atingi un buton și filamente extrem de subțiri se supraîncălzesc, pentru a curăța parbrizul de gheață, ceața și abur, precum și pentru a ajuta la dezghețarea ștergătoarelor. Sistemul acționează în câteva secunde, chiar și la temperaturi negative.

Ford PowerShift. Rapid și cu economie de combustibil

Îmbinând confortul asigurat de transmisia automată cu controlul asociat unei cutii de viteze manuale, această cutie de viteze avansată, cu 6 trepte de viteză, preselectează următoarea treaptă pentru tine, pentru a nu pierde din putere când treci de la o treaptă de viteză, la alta. Schimbările de trepte uluitor de rapide și line ale Ford PowerShift fac din condus o experiență mai plăcută, economisind în același timp combustibil și reducând emisiile de CO2în comparație cu o cutie de viteze automată obișnuită.

Stabilizare în condiții de vânt lateral

Ajută șoferul să mențină vehiculul pe bandă de deplasare în condiții de vânt puternic și în rafale, folosind Sistemul de control electronic al stabilității, pentru a detecta momentul când vehiculul e afectat de vântul lateral.

Deschizi și închizi geamurile cu o singură atingere

La atingerea unui buton poți deschide sau închide complet toate geamurile.

Performanța și eficientă

Noua serie de motoare Ford EcoBlue TDCi de 2 litri oferă niveluri mărite de putere și cuplu și în același timp, asigură o mai mare economie de combustibil și emisii reduse. În plus, motoarele respectă deja cerințele stricte ale legislației cu privire la emisii Euro Stage 6. În combinație cu tehnologii precum Sistemul de încărcare regenerativ inteligent, controlul accelerației și oprirea-pornirea automată, Transit e conceput pentru a te ajuta să reduci la minim cheltuielile de combustibil și costul proprietății și să amplifici la maxim profitul investiției tale.

Noile motoare Ford EcoBlue TDCi sunt cu mult avansate

Noul Transit este disponibil cu o gamă largă de motoare noi Ford EcoBlue TDCi de 2 litri, inovatoare și puternice. Acestea nu îți oferă doar tehnologii avansate, care îmbunătățesc eficiența combustibilului și puterea, în timp ce reduc emisiile, ci respectă și cerințele stricte ale legislației privind emisiile Euro Stage 6. Sunt motoare avansate, din mai multe puncte de vedere.

Un aditiv care elimină poluarea

Un sistem de reducere catalitică selectivă (SCR) folosește AdBlue®, un lichid bazat pe uree/apă, pentru a converti emisiile de NOx din gazele de eșapament, în azot și apă. Apoi, un filtru de particule reduce peste 99% din particulele solide emise din gazele de eșapament, generate de vehicul. Pentru a funcționa corect, rezervorul de AdBlue® al motorului Ford EcoBlue pe motorină, trebuie  umplut cu lichid AdBlue®. Când nivelul lichidului e prea scăzut, sistemul va emite avertismente luminoase. 

Reîncărcă-ți bateria mai eficient

Spre deosebire de sistemele convenționale, sistemul de încărcare regenerativ inteligent reîncarcă bateria doar când este nevoie și, ori de câte ori este posibil, evită realizarea acestei operațiuni când apeși pedala de accelerație. Acest lucru poate reduce și mai mult consumul de combustibil și nivelul de emisii.

Folosești mai puțin combustibil, cu funcția pornire-oprire automată

Atunci când te oprești la semafor sau când aștepți într-o coloană, această tehnologie poate opri automat motorul (fără a opri însă alimentarea sistemelor esențiale, precum farurile, aerul condiționat, radioul și sistemul Ford SYNC). De îndată ce ești gata să pleci de pe loc, apasă, ca de obicei, pe pedala de ambreiaj și selectează prima treaptă de viteză sau apăsă pedală de accelerație, în cazul unei transmisii automate, iar sistemul pornește din nou motorul. Sistemul Auto-Start-Stop e deosebit de eficient în orașe, unde poate reduce consumul de combustibil cu până la 10% (în mediul urban).

Un ajutor pentru a conduce mai eficient

Sistemul inovator Ford Eco Mode evaluează continuu efectele stilului personal de condus asupra consumului de combustibil. Acesta analizează viteza, schimbarea treptelor de viteză, frânarea și nivelurile de anticipare, plus raportul personal de deplasări pe distanțe scurte și lungi. Apoi, software-ul inteligent it oferă recomandări legate de modul de îmbunătățire a economiei de combustibil.

Controlul accelerării te ajută să conduci mai economic

Această nouă opțiune inovatoare controlează rata de accelerare în funcție de starea vehiculului tău Transit: fără încărcătură sau parțial încărcat. Prin urmare, e posibil să reduci consumul de combustibil cu până la 15%, în funcție de stilul tău de condus. Tehnologia te poate ajuta de asemenea, să reduci nivelul de uzură normală a motorului, a frânelor și a pneurilor, printre altele.

Indicator care semnalează momentele optime pentru schimbarea vitezelor din punct de vedere al consumului

Un indicator luminos de pe panoul de bord iți indică momentul optim de schimbare a treptei de viteză, pentru o eficiență maximă a consumului de combustibil. Aceasta reprezintă o modalitate simplă și eficienta de a asigura deplasări cât mai economice.

Siguranță și securitate

De la ajutorul pe care ți-l oferă să menții cauciucurile pe sol prin viraje cu partea exterioară mai coborâtă, la un sistem care poate solicita asistența în situații de urgență. Transit e echipat cu o lungă listă de tehnologii care fac viața mai ușoară. Există, de asemenea, o gamă largă de sisteme care ajută la protecția ta, a mașinii tale și a încărcaturii acesteia.

Menține controlul, indiferent de condiții

Controlul electronic al stabilității monitorizează constant progresul vehiculului tău. Aceasta detectează devierile de la traseul ales, ca în cazul în care autovehiculul începe să patineze și corectează automat poziția pe drum a autovehiculului, ajutându-te să menții controlul asupra acestuia.

Menținerea în siguranță pe banda de rulare a remorcii

Sistemul de stabilizare a remorcii detectează „șerpuirea” sau balansarea remorcii și reduce viteza vehiculului pentru a ajuta la corectarea problemei, făcând ca remorcarea să fie mai controlată. Sistemul încetinește vehiculul, reducând cuplul motorului și crescând treptat presiunea frânelor pe toate roțile.

Putere suplimentară pentru frânare de urgență

Sistemul de asistență la frânarea de urgențaajută vehiculul să atingă eficiența maximă de frânare în cazul unei situații de urgență. Este controlat automat prin intermediul Sistemului de control electronic al stabilității, care detectează presiunea pe care o aplici pe pedala de frână și crește automat această presiune, dacă este cazul.

Airbaguri pentru șofer, pasager, laterale și tip cortina

Noul Transit este disponibil cu airbaguri tip cortină, pentru șofer, pasager și laterale. De asemenea, senzori avansați sunt poziționați în puncte cheie în vehicul, pentru a asigura o reacție rapidă și controlată. Dacă dorești să dezactivezi airbagul pentru pasager, de exemplu, atunci când pe scaunul îndreptat contrar sensului de mers se află un bebeluș sau un copil, acționează rapid maneta pentru a-l dezactiva. Pentru a-ți reaminti de dezactivarea airbagului, starea „dezactivat” este indicată printr-un indicator de pe panoul de bord.

Aderenta maximă cu efort minim

Un sistem avansat de control al tracțiunii elimină alunecarea în exces a roților și îți asigură cea mai bună aderentă, performanță și stabilitate, atunci când ai mai mare nevoie. Sistemul monitorizează încontinuu și ajustează puterea livrată roților individuale ale vehiculului, asigurând contact și aderența maxime, când accelerezi.

Uși care se încuie când te afli în mișcare

Sistemul de încuiere a portierelor la demarare va bloca automat toate ușile, imediat ce începi să te deplasezi. Sistemul e prevăzut ca dotare standard și îl poți porni și opri de pe panoul de bord. Pentru a ajuta serviciile de asistență, vehiculele sunt prevăzute cu o funcție de deblocare în caz de coliziune, care se activează automat, în funcție de gravitatea impactului.

Încuietori de uși împotriva efracției

Toate încuietorile portierelor sunt protejate cu o armătură anti-efracție, pentru a împiedica spargerea lor prin găurire sau dăltuire.

Alarmă de perimetru pentru securitate sporită

O alarmă de perimetru opțională îți protejează vehiculul, declanșându-se instant, dacă ușile sau capota sunt deschise cu forța.

Protejarea și asigurarea mașinii împotriva hoților

O alarmă Thatcham de categoria 1 este un sistem de protecție sofisticat care se armează automat la încuierea dublă a mașinii și care declanșează o alarmă puternică dacă se încearcă intrarea forțată, dacă autovehiculul este ridicat sau dacă senzorii de mișcare detectează mișcare în interiorul vehiculului. Tehnologia este concepută, de asemenea, pentru a preveni remorcarea nedorită a vehiculului. Este posibilă armarea sistemului în mai multe moduri, ceea ce înseamnă că poți alege să monitorizezi ușile, capota sau portbagajul.

Utilitate

Transit și-a câștigat reputația pentru capacitate și flexibilitate. Indiferent ce ampatament, înălțime a plafonului său stil de cabină preferi, îți sunt garantate un spațiu extins pentru marfă și o lungime de încărcare mare. Zona de încărcare e concepută pentru a mări la maximum spațiul, existând loc pentru până la patru europaleți la furgonetele L2 și L3 și până la cinci în cazul furgonetei L4. Ușile laterale și din spate sunt concepute pentru a încărca și descarcă cu ușurință. În timp ce eficiența utilitărei îți poate ajuta afacerea să câștige bani, costul redus al deținerii te va ajuta să-i economisești.

Mai mult spațiu pentru încărcături mai lungi

În această utilitară încap cu ușurință încărcături pe care, cu alte utilitare, ar trebui să le transporți pe portbagajul de acoperiș. De fapt, Noul Transit are o lungime de încărcare sporită, astfel încât, în funcție de modelul ales, poți transporta încărcături de până la: 3,04 m, 3,49 m și 4,21 m în lungime, pe podea, cu un perete despărțitor complet, din oțel, instalat.

Acces facil în spațial de încărcare

În bara de protecție din spate este integrată o treaptă lată, aderență, care ușurează accesul în spațiul de încărcare și facilitează încărcarea manuală.

Uși laterale solide, dar foarte ușor manevrabile

Atunci când dispui de atât de mult spațiu pentru încărcare, ușile laterale largi sunt vitale și, deoarece sunt utilizate foarte mult, întregul mecanism este construit pentru a maximiza ușurința în utilizare și durabilitatea. Un mâner de deschidere cu acțiune dublă asigură deschiderea și închiderea fără probleme a ușii, o încuietoare cu „verificare pozitivă” asigură ușa atunci când este deschisă și un semnal sonor se declanșează dacă ușa laterală nu este închisă sau încuiată corect.

Spațiu de încărcare pe care nu e greu să îl menții curat

Spațiul de încărcare este acoperit, ca dotare standard, cu un material de protective care nu doar că protejează podeaua, dar contribuie și la reducerea zgomotului în timpuld eplasării. Și, pentru că marginile stratului de protecție sunt prelungite în sus, cu 100 mm, pe fiecare latură, e mult mai simplu să mături, să aspiri sau să speli zona de încărcare.

Intervale de service lungi pentru mai puțin timp în afara șoselei

Un indicator inteligent pentru calitatea uleiului determină momentul optim pentru o revizie, afișând o notificare, pe un display multifuncțional, atunci când este necesară schimbarea uleiului. Această tehnologie inteligentă înseamnă că nu trebuie să te preocupi de setarea intervalelor de service și îți permite să te asiguri că autovehiculul tău funcționează în parametri normali - și că va intra în service numai atunci când va fi nevoie.

Uși laterale solide, dar foarte ușor manevrabile

Atunci când dispui de atât de mult spațiu pentru încărcare, ușile laterale largi sunt vitale și, deoarece sunt utilizate foarte mult, întregul mecanism este construit pentru a maximiza ușurința în utilizare și durabilitatea. Un mâner de deschidere cu acțiune dublă asigură deschiderea și închiderea fără probleme a ușii, o încuietoare cu „verificare pozitivă” asigură ușa atunci când este deschisă și un semnal sonor se declanșează dacă ușa laterală nu este închisă sau încuiată corect.

Galerie

Modele

Transit Van

Transit Van

Transit DCi Van

Transit DCi Van

Transit Kombi

Transit Kombi

Culori

Blazer Blue

Deep Impact Blue

Frozen White

Brisbane Brown

Moondust Silver

Panther Black

Race Red

Magnetic